Avondsandwich: Getoast stokbrood met zalmfilet, komkommer en dillemayonaise

Goedenavond, goedenavond! Hoe gaat het met jullie? 🙂 Vertel eens!

Met mij ging het vandaag niet echt top. Ik had enorme buikpijn, vermoedelijk door het avondeten van gisteravond. Wellicht dat gnocchi toch net iets te zwaar op de maag is… Hoewel ik dus enorm last had van buikpijn en misselijkheid, had ik gek genoeg toch honger en zin in een lekker avondmaaltje. Ik maakte vanavond brood met zalmfilet. En het was prima!

Nodig voor 1 persoon: 1/2 stokbrood puur&eerlijk AH wit – 1/2 tomaat – 1/4 komkommer – handje ijsbergsla – 2 zalmfilets – 2 eetlepels yo fresh – een beetje verse dille – olijfolie – 1 teen knoflook – peper&zout – theelepel limoensap

Je snijdt het halve stokbrood doormidden en besprenkelt de binnenkant met olijfolie en strooit er peper&zout over. Daarover smeer je een uitgekneden teen knoflook en je perst er de halve tomaat boven uit (zowel het sap als het overige van de tomaat laat je op het brood liggen). Dit gaat 10 minuutjes op 180C in de oven. Dan krijg je een soort toast. Ondertussen bak je de zalm en snij je een komkommer in stukjes. Je mengt de yo fresh mayo met wat fijngehakte dille en een scheutje limoensap. Als het brood klaar is, haal je het uit de oven en je doet er wat sla op. Daarop leg je de zalm, wat komkommer en je topt af met de dillemayonaise.

Al met al vond ik het heel lekker te eten. Ik had bij AH gekozen voor cheap ass zalm uit de vriezer, maar die vond ik echt droger van smaak dan de ‘verse’ zalm van AH die ik altijd haal. Maar op de droge zalm na, vond ik het een lekker maaltje.

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Avondsandwich: Getoast stokbrood met zalmfilet, komkommer en dillemayonaise

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *