Buiten de deur: Anti pasti voor 3 personen bij Bar Moustache

Goedemorgen! Gisteravond ben ik spontaan uit eten gegaan! Vet heerlijk. Ik begon de dag met Jamie Magazine over de vloer om een video op te nemen, die binnenkort op hun YouTubekanaal verschijnt. En at tijdens het filmen heel veel eten, waardoor ik eigenlijk voor de rest van de dag wel verzadigd zou zijn, dacht ik. Maar nee hoor; ‘s middags moest ik nog een tostivideo opnemen, dus dat deed ik en ik maakte niet zomaar een tosti, mijn hemel. Het recept komt vanmiddag op YouTube!

Daarna was ik even in het centrum van Amsterdam en besloot ik langs m’n oude collegaatjes van DeLaMar te gaan, want het was vrijdagmiddag en tja; er werd ongetwijfeld geborreld! Wat inderdaad waar bleek te zijn. We streken neer bij café de Smoeshaan en aten tosti’s en wasabinootjes als avondeten. Maar dit bleek na een uur niet genoeg (No shit, Sherlock). En tóen besloten we; we gaan vet uit eten. Met allemaal nog ongeveer 30 euro op de rekening waar we toch zeker t/m dinsdag mee moeten doen, vonden we dat een goed plan. Yolo. En dus gingen we naar Bar Moustache, een super hip Italiaans restaurant met hele leuke obers en een fantastische kaart.

Op de kaart stonden drie gerechten die ik allemaal wilde; de pasta met pompoen, ricotta en truffel, de risotto met witte asperges en italiaanse kaas of het bladerdeegbaksel met paddenstoelen, asperges en Italiaanse kaas. Maar we bestelden met z’n drieën het anti pasti plateau. Geen idee waar dat uit zou bestaan, maar in ieder geval uit verschillende Italiaanse hapjes dus veel kon er niet fout gaan. Oeh, en we dronken er de Pinot Grigio bij en die was gruwelijk heerlijk.

De anti pasti voor drie personen bleek vandaag te bestaan uit: rosbief met zelfgemaakte basilicumpesto, burrata (extreem romige mozzarella) met tomaatjes, auberginerolletjes met iets er in, Italiaanse ham met ricotta en truffelolie, het bladerdeeghapje met asperges en paddenstoel en super mals kalfsvlees in een vitello tonato. Wat ik echt een moeilijk woord vind om te schrijven.

Vrijwel alles was lekker, maar vooral de Burrata kwam rechtstreeks uit de hemel. Als je nog nooit Burrata hebt gegeten, dan kan ik dat zo zo zo aanraden. Je moet! En Bar Moustache is daar nou echt een leuke plek voor. (Of 5×33 bij Amsterdam CS).

Al met al hadden we echt een top-avond. We zaten om een uurtje of half 9 ofzo bij Bar Moustache en zijn tot 12 gebleven. Op een gegeven moment ging de foute vrijdag lijst aan en zaten we heerlijk aan ons tafeltje te bovenlijfdansen op Ignition (mijn favoriete uitgaansliedje sinds International R. Kelly Day) en meer van dat soort. De wijn vloeide rijkelijk, de obers werden steeds gezelliger en het was echt een top-avond.

Overigens ook leuk om te weten over Bar Moustache; volgens mij een perfecte plek om eens te daten, als je van dinner-dates houdt (ik niet, HA! Maar kan me voorstellen dat dat leuk is). Er zaten namelijk toch zeker wel drie stelletjes daar hun first date te houden (of het leek een first date). Ennnn nouja, het is gewoon echt een leuk, hip plekje, dus ik vind het een aanrader. Maar ik ken de bedrijfsleider dus ik ben niet objectief. Maar hey, wanneer ben ik wel objectief? Juist: nooit. Dus luister maar en ga er een keer eten.

CIAO!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER LEUKE RESTAURANTS IN AMSTERDAM:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *