Kokosrijst met Oosterse groentes en kerriesaus

Goedenavond leuke mensen. Normaal eet ik op dinsdag altijd een lichte maaltijd, omdat ik om 7 uur 3 uur lang moet sporten, maar vandaag was even anders. Al sinds zondag loop ik met een gare verkoudheid en enorme keelpijn en vandaag werd ‘t niet echt beter. Op je kop hangen bij dansles om je stretchoefeningen te doen met een hoofd vol griepvloeistoffen, is geen aanrader kan ik je vertellen. Al helemaal niet als je al hoofdpijn hebt. En dus cancelde ik dansles. En dus; kon ik bunkervoedsel eten. Want; het enige dat helpt tegen keelpijn is de hele tijd maar blijven eten. Lekkere, zachte dingen blijven eten. En dus glibberde er vandaag bij mij een lading kleffe kokosrijst naar binnen, met een zachte kerriesaus en heel veel groentes.

Nodig voor één persoon: 200gr oosterse wokgroentes – 1/2 pakje Conimex kerriesaus – 1 kopje rijst – kroepoek – 1 blik kokosmelk

Kook de rijst in kokosmelk en eventueel wat water gaar (duurt langer dan 8 minuten). Wok de groentes en voeg de saus toe met wat water en laat pruttelen. Serveer de kokosrijst met de saus en kroepoek ernaast.

Inderdaad; in deze maaltijd zit geen vlees want ik heb nog 11 euro op mijn lopende rekening staan en moet ‘t daar eigenlijk van mezelf mee doen tot de 26e. Wat sowieso niet gaat lukken, maar props voor the effort. Ennnnnn ik moet ook nog even kwijt dat kokosrijst awesome is als je last hebt van je keel. Wat lekker zacht. Mjam!

Overigens is chocolade dan weer echt een slecht idee bij keelpijn. Daarna slik je heel moeilijk. Weetje wat ik wel kan gebruiken? Drie vodka lime! Daar krijg ik altijd een heerlijk keelgevoel van. Maar goed, ik heb een #alcoholvrijeweek aan mezelf opgelegd (wat betekent; ma t/m vrij niet drinken, tenzij iemand wil daten). Wat overigens wel al in de soep loopt omdat ik donderdag een cocktailworkshop heb. Maar prima.

Ik ga onder de wol. Morgen ben ik beter, capiche?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER KERRIESAUS:

2 reacties op “Kokosrijst met Oosterse groentes en kerriesaus

  • Niks tegen zakjessaus hoor, maar ik probeerde laatst zelf kerriesaus te maken. Duizend maal goedkoper en misschien wel lekkerder (en minder zout). Gaat zo: uitje snipperen en bakken, evt. kipstukjes ofzo mee bakken, twee/drie theelepels kerriepoeder meebakken, 1 theelepel bloem kort meebakken, dan koude melk (niet teveel, maar wel genoeg voor een saus) erop gieten en dan langzaam gaar pruttelen. Als ie niet genoeg bindt kun je nog beetje bloem met water mengen en dat er doorheen doen. En als je toch zout wil kun je het ook met bouillon doen in plaats van melk. Of je gooit een bouillonblokje erdoor 🙂

  • Hahaha, leuk je kokosmelk advies 😉 Alcohol ontsmet ook trouwens: dus die wodka kan prima: doodt meteen alle bacteriën en ziektekiemen! Beterschap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *