Springrolls met garnalen, Oosterse wokgroentes, mihoen en Sojasaus

Hoi! Gisteren begon ik me ietwat ziekig te voelen en daarom had ik ’s avonds zin in een gezonde maaltijd. Weinig werk, geen vieze keuken, lekker veel groentes en puur van smaak. Oftewel: springrollssssss! Daar ben ik sinds kort fan van en dus staat het regelmatig op tafel (op schoot). Nu moet ik toegeven dat dit recept lekkerder is (maar ook met meer ingrediënten), maar het was meer dan prima. Benieuwd?

Nodig voor één persoon: 200gr Oosterse wokgroentes – 1 bakje jumbogarnalen – klein beetje mihoen – 6 rijstvellen (verkrijgbaar bij AH of toko) – sojasaus

Bereiding is super simpel: Wok de groentes 3 minuten in wokolie op hoog vuur en zet dan even apart. Bak de garnalen zonder olie of wat dan ook in de wokpan voor max 2 minuten. Kook de mihoen in 2-3 minuutjes gaar. Doop een rijstvel in een bak met warm water, vul ‘m met de gewokte groentes, een beetje mihoen en wat garnaaltjes en vouw dicht. Dep in de soyasaus en eet smakelijk!

Ideaal aan springrolls is dat je ze warm of koud kunt eten. En het is uber geschikt als gezelschapsvoedsel, dus voor een date of als je met vrienden gaat eten. Ik ben fan en vind dat de hele wereld het eens moet uitproberen. Maar dan wel het recept van hieronder (links of rechts).

DOEI!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER SPRINGROLLS:

2 reacties op “Springrolls met garnalen, Oosterse wokgroentes, mihoen en Sojasaus

 • Hoi!
  Ik heb dit afgelopen week met een vriendin geprobeerd, inderdaad heel erg lekker!
  We hadden alleen wel een klein probleempje. De springrolls pakten nogal groot uit. Resultaat: Na één hap genomen te hebben onmogelijk vast te houden, laat staan nog eens in de sojasaus dippen.. Alles valt er dan weer uit! Wat doen we verkeerd?
  Help ons! Wil je alsjealsjeblieft je geheim verklappen wat je precies doet om ze goed op te rollen en hoe je deze dingen op een fatsoenlijke manier in je mond stopt?
  Kunnen wij het de volgende keer met wat minder geknoei eten 😀

  Superbedankt! (ook voor alle lekkere gerechten en kookinspiratie)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *