Fresh Springrolls: Rijstbladen gevuld met Vietnamese pannenkoekjes en groentes

Goedenavond vrienden! Gisteravond heb ik bij een vriendin gegeten en die had me toch een partij lekker gekookt. En de foto is echt super crappy, maar dit eten was zo leuk en lekker dat ik het heel graag met jullie wil delen. Dus, bij deze!

Vriendin Laura, die o.a. werkt voor Jamie Magazine (mijn verwachtingen als ik bij haar ga eten zijn dan ook altijd hoog, dat snap je wel), maakte -geïnspireerd door haar reis door Vietnam- Fresh Springrolls met Vietnamese pannenkoekjes voor me. Waar het het meest aan doet denken? Condooms met groentes. Maar dan heel heel heel lekker. Echt!

Nu is dit recept wel eentje die eigenlijk niet zo op mijn blog past, want je moet naar de toko (boeeee!). Maar het is het wel waard, dus mocht je ooit opeens denken: jezus ik heb tijd over laat ik eens naar twee winkels gaan voor m’n boodschappen, dan is dit wel echt een leuk recept om te proberen. Overigens zuig ik wat je nodig hebt + de bereidingswijze totaal uit m’n duim, want ik heb ’t niet aan Laura gevraagd + het zou waarschijnlijk toch te culy/moeilijk zijn, dus we gaan voor de Leonie-variant vandaag 😀

Nodig voor twee personen: minimaal 6 rijstvellen (toko) – 1 avocado – 1 mango – 1 paprika – wat taugé – edamame (sojaboontjes, toko) – wat gerookte zalmsnippers – 3 eieren – kokosmelk – champignons – soyasaus – pindakaas – kokosolie – komkommer

Kluts de eieren door elkaar en voeg kokosmelk toe. Bak de champignons, zalm en taugé in een pannetje met kokosolie. Schenk daar na een paar minuten het ei-kokosmengsel op en bak er een omelet van. Haal uit de pan en leg apart. Bak er een stuk of 3, die je straks weer door de helft kan doen (voor 6 Springrolls).

Snij de avocado, mango, paprika, komkommer in stukjes (reepjes) en zet in bakjes op tafel klaar. Bak de edamameboontjes even in sojasaus en zet ook op tafel. Zet een kom met heet water óók op tafel en ga dan zélf aan tafel zitten. Week een rijstblad in de kom met warm water en leg ‘m op je bord. Vul ‘m met een stuk omelet en alle groentes die je lekker vindt (avocado, komkommer, mango, paprika, nog wat extra taugé, sojaboontjes). Vouw de Springroll dicht; je merkt nu dat het rijstvel helemaal flexibel en plakkerig is geworden en echt op een condoom lijkt. Rol je Springroll dicht en klaar ben je. Maak er nog een koud sausje bij door pindakaas te mengen met kokosmelk en soyasaus en dip daar je Springroll in. Eet smakelijk!

Ik vond het fantastisch verrukkelijk en echt een vette aanrader voor een etentje. Het is super leuk dat iedereen gewoon aan tafel z’n eten bij elkaar aan het sprokkelen en in elkaar zetten aan het zetten is.

Overigens zou het heel goed kunnen dat bovenstaand recept nergens op slaat, want tja, zoals ik al zei: ik heb het niet aan Laura gevraagd. Ik weet in ieder geval zeker dat zij de Vietnamese pannenkoekjes (bij mij dus de omelet) heel anders maakte.

Overigens kun je natuurlijk vet variëren met wat je er in doet; ik wil zelf zeker nog eens met garnalen proberen in plaats van zalm. Dat lijkt me toch wel vrij geniaal. Oh, en ik kan me ook goed voorstellen dat je er nog sambal of rode peper in wilt? Gewoon doen! Eindeloze mogelijkheden. Maar damn, wat lekker.

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

8 reacties op “Fresh Springrolls: Rijstbladen gevuld met Vietnamese pannenkoekjes en groentes

  • Anoniem zegt:

    Ik heb dit vandaag gemaakt en t was echt gruwelijk lekker! Ik heb voor de vulling vooral dingen gebruikt die je ook in sushi ziet, namelijk omelet, surimi, komkommer en avocado. Erbij had ik chilisaus en wasabimayo. Echt verrukkelijk en t lijkt behoorlijk culi maar was snel klaar!

  • Anoniem zegt:

    Jaaa heerlijk zijn die! Met stukjes gebakken kip in een spannende oosterse marinade zijn ze ook lekker! En je kunt ze trouwens ook frituren! Ik hou het zelf dan altijd alleen bij groenten, maar alsnog vet lekker en een stuk minder vet en zwaar dan andere varianten vind ik 🙂

  • Anoniem zegt:

    Heerlijk he! Ook superlekker met garnalen inderdaad, of gerookte kip. En dan van die fijne cheapass chilisaus erbij, mmmm.
    En, en nog beter, de rijstbladen kan je tegenwoordig ook bij de grotere filialen van AH halen (wel duizend keer duurder dan bij de toko, maar ja, je hoeft dan maar naar één supermarkt en tijd is ook geld enzo 😉 ).

    (ben ik trouwens de enige die, als ik mijn bericht wil plaatsen en aan moet vinken 'ik ben geen robot' dan met een robotstem dat zinnetje uit gaat spreken?)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *