Leo’s leven #38: foodwalk Haarlem, wijn op het strand en een geweldige maandag

Goedemorgen zomermensen! Het is dinsdag 30 maart en het is ZONNIG. Ik zit dit dagboek letterlijk in mijn bikini te typen (oké oké, wel met kleren erover) omdat ik zoveel zin heb in vandaag en de hysterische hitte die voorspeld is.

Maar eerst ga ik een ochtendje werken en dat betekent ook dat ik je bijpraat over mijn afgelopen weekend. Wat echt vrij fantastische dagen waren, want ik ben weer beter en heb m’n totale levensspirit terug. Zo heb ik gisteren, op één dag lekker gewerkt, groot boodschappen gedaan, gezond gekookt, 5000 stappen gezet, een klusjesman over de vloer gehad, wijn gedronken op het strand bij zonsondergang, genetflixt én in de zon gelegen. Oftewel; behoorlijk het leven uitgespeeld. Oooh wat is het fijn om er weer te zijn <3.

Verder praat ik je bij over het weekend waarin ik o.a. een wijnspijswandeling door Haarlem deed en puzzelde met 3000 mensen. Let’s go!

Vrijdag: rustig aan
Op vrijdagochtend werd ik redelijk oké wakker. Ik had weer zin om dingen te ondernemen, yes! ’s Ochtends ging ik even aan het werk en ik verzamelde al m’n energie om de kussens van ons lounge meubel buiten ff van zolder te halen, zodat we de komende dagen lekker buiten in het zonnetje kunnen zitten.

Rond het middaguur maakten Jan en ik een kleine wandeling; we moesten ff wat pakketjes terugsturen, kattengras voor Teddy halen en besloten kibbeling te lunchen. Mjam!

Na die wandeling was ik wel echt kapot, en de kibbeling viel – no shit sherlock– ook niet echt heel lekker bij mij. Ik lag er de rest van de dag toch wel weer redelijk af en ben zelfs weer ff in bed gekropen.

Jan ging ’s avonds eten bij een vriend en dat betekende dat ik ff lekker de avond voor mezelf had. Ik kroop op de bank met The Bold Type op Netflix en bestelde heel lekker veganistisch eten bij Mama Gaia in Haarlem.

Gegrilde pompoen met een citroendressing, bloemkool met een prei prutje (super lekker) en geweldige pita’s met hummus. Wat een lekkere gezonde maaltijd.

Zaterdag: helemaal niks doen <3
Op zaterdag voelde ik me een stuk beter. YES! Wat lekker! Ook heerlijk: ik had vandaag echt niets op de planning. Ik wilde ff een klein klusje doen, namelijk wat kabels wegwerken met kabelgootjes, maar Jan stond de voordeur te verven precies op de plek waar ik moest zijn, dus ik liet de klus ff voor wat het was. En toen heb ik precies niets gedaan.

Het was lekker zonnig in huis, ik ben lekker in een huispakje in de vensterbank gaan zitten en heb gewoon ultiem gechillt. Heer-lijk.

De zon in huis, m’n schatjes op de bank, de inrichting lekker kleurrijk; ik word hier zo blij van!

’s Middags maakte ik ff een puzzel uit een puzzelboekje – wanneer maak je daar nou tijd voor in je dagelijkse leven?! – en samen met 3000 kijkers via Instagram hebben we in een razend tempo 3 puzzels gemaakt, hahaha.

Daarna was het borreltijd en hebben we lekker ff met een borrelplank F1 gekeken. Interesseert mij geen zak, maar ik zat helemaal lekker te cocoonen in m’n niks-doen-vibe; wat echt heerlijk is met f1-gebrabbel op de achtergrond.

’s Avonds hadden Jan en ik een filmavond gepland. Sinds we de nieuwe tv hebben met het tv meubel en daarop die Sonos Beam hebben we écht een soort thuisbioscoop gecreëerd en daar profiteren we ultiem van, in deze tijd. De film die vanavond op de planning stond was de echte versie van Aladdin. En ooooh het was zo geweldig. Zo fijn die muziek en vrolijkheid en prachtige beelden. Echt een geweldige film :D.

Zondag: wijnspijswandeling langs 5 restaurants
Op zondag sliepen we lekker uit. Pas rond een uur of 12 waren we een beetje up and running en zijn we ff het huis een beetje gaan opruimen. Ik had om 2 uur afgesproken met m’n eetclub om – coronaproof buiten en op afstand – een wijnspijswandeling te gaan doen. Dit is een wandeling door Haarlem waar je van te voren een kaartje voor koopt (van 30 of 45 euro) en dan loop je langs 5 restaurants waar een klein gerechtje op je wacht. Wij deden de tour van 45 euro en gingen langs Olivijn, Frenchie, Diga, Ratatouille en Petossi. En het was echt super leuk, super lekker en echt een geweldige activiteit in deze tijd. Echt; loooooved it. En ook heel gezellig om m’n eetclub ein-de-lijk weer te kunnen zien.

Gerechtje van Olivijn
Heerlijke zalm bij Frenchie
Pasta met lamsschouder van Diga
Geweldige lamsnek met aubergine van Ratatouille (de tour kan trouwens ook vega en die gerechtjes zagen er bijna altijd lekkerder uit dan de vleesgerechtjes)
Heerlijke vissoep bij Petossi

Eenmaal thuis was ik totaal verkleumd en ben ik ff lekker lang gaan douchen. De rest van de avond stond in het teken van chillen op de bank <3.

Maandag: CAN YOU FEEL A BRAND NEW DAHAAAAY
Maandag was dan echt mijn topdag, waarover ik in de intro al schreef. Ik bén er weer, beste mensen. Woop woop!

Ik begon m’n dag met plannen. Ik had van alles in m’n hoofd dat moest gebeuren en heb 2 weken niet gewerkt door ziekte, dus er lag van alles. Eerst even orde scheppen in de chaos. En dat duurde best eventjes, maar daarna had ik wel echt ff alles op orde.

M’n werkdag was echt vet fijn daardoor; ik mailde een paar partijen over samenwerkingen, schreef 3 recepten uit (couscous met falafel, Mexicaanse plaattaart en Aziatische salade), werkte een document bij met daarin alle info over de campagnes die ik momenteel doe (ik heb deze week 5 deadlines, goedemiddag) en moest ff een pakket fixen.

’s Middags deed ik grote boodschappen, zodat ik een lekker begin van de week heb met allemaal gezond eten in huis – love it – en rond 5 uur was ik klaar met m’n werkdag. Tijd voor 5000 stappen! En dus wandelde ik ff Bloemendaal in, met in m’n oren de Vandaag podcast van NRC. Daar leer ik zo veel van, echt heerlijk!

Het was super lekker zonnig week en het werd pas vet laat donker, dus ik vond ff dat Jan en ik er ultiem van moesten genieten en dus reden we nog ff naar het strand voor een wijntje bij zonsondergang. Heerlijk!! Gewoon één wijntje, maar zó lekker om de dag zo af te sluiten met je billen in het zand.

’s Avonds thuis kookten we samen deze verrukkelijke vegan wraps – ik heb een gestoorde augurken-craving en ben nog niet eens zwanger – en doken we weer op de bank met New Amsterdam. Wat een heerlijke dag was dit.

Wraps met linzen, zoete aardappel, sesampasta, avocado, augurk en sla. ZO lekker!

Inmiddels is het dinsdagochtend en voel ik me wederom fantastisch :D. Ik probeer vandaag zoveel mogelijk werk ’s ochtends te doen, zodat ik vanmiddag echt even van de zon kan genieten op ons dakterras. Verder willen we vanavond op het strand eten; veel laagjes kleding aan en gaan. Oooh, wat heb ik er zin in.

Anyway; de komende dagen worden fantastisch, want het weer is geweldig en ik voel me goed. Ik heb het behoorlijk druk (dit is een samenvatting van mijn komende dagen: mail-reacties-elske-campagne-campagne-sport-smetplanken-wandelen-campagne-ziekenhuis), maar ik praat je vrijdag bij over hoe het allemaal was. Voor jou heb ik nog één opdracht: wees awesome voor jezelf door de komende dagen écht even tijd te maken om in de zon te genieten. Lunch lekker buiten, eet buiten, pak die zonnestralen want je voelt je er instant beter door <3. ENJOY!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *