Goedemorgen goed volk! Het is vandaag stralend weer en dus tijd voor een lekkere salade. Ik maakte deze salade met tonijn een paar weken geleden toen het nog iets minder zomers weer was, maar dat maakte het maaltje niet minder lekker. Dé hit in deze Aziatische salade is de dressing die je maakt van mayonaise met sojasaus. Wat. Een. HEERLIJKHEID. En verder is het ook wel gewoon echt een heerlijk maaltje. Dus… Wie o wie heeft er zin in sla? Let’sssss salad!
Nodig voor 2 personen:
– 1 zak gemengde salade
– 1 blikje tonijn
– een handje peen julienne
– 10 cm komkommer
– 1 eetlepel maanzaad of sesamzaadjes
– 400gr pompoenstukjes (liefst biologisch, die zijn véél lekkerder dan de niet bio variant uit de supermarkt)
– 2 theelepels mayonaise
– 1 eetlepel sojasaus
– half bakje wakame
– een klein handje tuinkers
Bereiding:
Meng de pompoenstukjes met een beetje olie en bak ze in de oven (30 min 200C) of in de Airfryer (15 min 200C) af totdat ze gaar zijn.
Snijd de komkommer in kleine stukjes. Meng de salade in een grote kom. Meng de salade met tonijn, peen julienne, komkommerstukjes, zaadjes, wakame en een beetje tuinkers. Maak een dressing van de mayonaise met sojasaus en roer door de salade. Doe ook de pompoenstukjes erdoor zodra die gaar zijn. Klaar is je Aziatische salade!
Zo, dat was een simpel recept. En het was echt een hele lekkere salade. Goed vullend, lekker veel verschillende structuren en smaken en oooooh wat is die dressing van mayonaise met sojasaus lekker. ZO chill. Ik vond het een Groots en Meeslepend succes en zal deze Aziatische salade zeker nog eens eten. Misschien dat ik de pompoen wel achterwege laat, omdat hij dan écht snel klaar is.
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Vera zegt:
Oeh, dit klinkt heel lekker! Ik denk dat ik deze eens ga maken met geroosterde broccoli uit de oven ipv tonijn. De dressing klinkt in ieder geval heerlijk!
leonie zegt:
Goed idee!