Leo’s leven 172: paardrijden, ‘mom’ guilt, strand en naar het theater

Hallo lieve mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 8 september. Vanaf een lila geblokt kleedje op het gras in de tuin ga ik je bijpraten over mijn afgelopen dagen en ik kan alvast verklappen dat ik behoorlijk wat heb beleefd, voor zo weinig dagen. Zo heb ik paardgereden (in een éénspan?), geroadtript met een geweldige elektrische Ford Mustang Mach-E in Zeeland, ik ben naar de Oosterplas geweest en heb me daar ontzettend schuldig over gevoeld t.o.v. mijn baby, ben naar het strand geweest, heb gewerkt (laten we dat niet vergeten), ging naar het theater in Amsterdam en beleefde weer een mijlpaal met Morris, die opeens omrolt en dat het allerleukste op aarde vindt. Lees je mee?

Dinsdag:
In mijn dagboek van dinsdag schreef ik dat ik zin had om ultiem te genieten van het lekkere weer deze week en ik kan je vertellen dat dat uitstekend is gelukt. Op dinsdag stopte ik iets eerder met m’n werk, zodat ik tussen 2 en 4 lekker in bikini ergens neer kon strijken. Het strand was net ff te ver voor de tijd die ik had, dus toen ben ik maar naar de Oosterplas gegaan. Dit is een super mooi natuurgebied hier in de buurt van Haarlem; je kunt er prachtig wandelen, lekker op een strandje liggen én heel lekker zwemmen in een meertje. De perfecte uitvalsbasis dus.

Zo blij met de elektrische Batavus Bakfiets Fier 2!

Overigens voelde ik me wel ontzettend schuldig over dit moment van zelf de slingers ophangen; iets waar ik last van heb sinds ik moeder ben. Voorheen prees ik mezelf echt om de me-time die ik nam, maar tegenwoordig met baby vind ik heel ingewikkeld om me niet schuldig te voelen als ik er even niet “voor hem ben”. Echt zo stom, want ik kan prima bedenken dat het goed is om tijd voor jezelf te nemen omdat je daardoor een fijnere moeder bent, en ook dat het heel nuttig is om tijd voor jezelf te nemen en niet alleen lui en egoïstisch, maar tóch voel ik me op zo’n moment een verwend nest dat eens even lekker op het strand ligt te chillen terwijl iemand anders zorg draagt voor míjn kind.

Nou goed; working on it. Schijnt een bekend ding te zijn wel, deze ‘mom’ guilt. Die een vader volgens mij ook prima kan hebben, dus vaders; laat je vooral horen in de comments :D.

Dinsdagavond hadden we een gezellige avond met vrienden thuis en kwamen Jans ouders aan om alvast in te checken in Hotel Casa Ripperda voor een dagje oppassen de volgende dag.

I.v.m. altijd tachtien miljoen vragen op Insta: dit speelkleed is van HEMA!

Woensdag:
Op woensdag sliep Morris lekker uit, terwijl Jan en ik vroeg uit de veren waren voor een event van Ford. Terwijl we Snorremans thuis achterlieten met Pake en Beppe als oppas, reden wij om 8 uur weg in een gruwelijk vette Ford Mustang Mach-E. Een hele vette elektrische auto die we een dagje mochten lenen voor het event van Ford.

We roadtripten naar Zeeland en kwamen twee uurtjes later aan op een paardenmanege voor een spectaculair event. Niet de gemiddelde woensdagochtend dit.

Vétte bak in een tof kleurtje

Op de manege gingen we echte paardenkracht vergelijken met de pk’s van de Ford Mustang Mach-E. Zo kregen we een demonstratie van een man die op hoog niveau vierspan rijdt (en dat gaat er hard aan toe) en mochten we zelf ook nog even paardrijden in een éénspan. Dat zag er uiteraard ultiem kneuterig uit en ik had de volle 10 minuten lang alleen maar de slappe lach.

Funfact: als je kneus googelt kom je uit bij deze foto

Na de lunch was het tijd om een stukkie te rijden door Zeeland. We testten wat features uit, zoals hoe hard de auto van 0 naar 100 km/h gaat, hoe heerlijk het soundsystem was, parkeerden ‘m in met camera’s all over the place en genoten gewoon intens van een lekkere luxe rit.

We stopten nog even bij het strand voor een drankje en om 3 uur was het tijd om naar huis te gaan, zodat we op tijd de oppas konden aflossen. Het was echt een vét leuke dag.

En de dag werd nóg leuker. Eenmaal thuis ging Morris snel naar bed, want die was moe van een gezellig dagje met Pake en Beppe en in die tijd haalde ik even twee pokébowls bij een zaakje hier om de hoek.

Na het eten stapte ik op de bakfiets naar het strand. Het was Jans beurt om de avond thuis door te brengen, dus ik kon even lekker genieten van een zonsondergang in m’n geliefde Bloemendaal aan Zee. Heerlijk was dit.

Om half 9 fietste ik weer terug naar huis – op de bakfiets, god wat is dit gewellllldig en heerlijk en luxe en snel en zonder moeite en met veel bergruimte i love het -, om nog even een uurtje met Jan in de tuin te genieten van een lekkere zomeravond met 0.0 biertjes en een goed boek. Heerlijk!

Donderdag:
Op donderdag was ik vrij en ik had wilde plannen om weer lekker te genieten van het weer. De ochtend spendeerde ik met Morris en ‘s middags ging hij naar de oppas en was het tijd voor chillings. Maar ik kwam werktechnisch niet helemaal lekker uit en dus besloot ik deze middag toch maar aan het werk te gaan. Ik zou ‘s avonds ook al naar het theater, dus m’n portie off-duty was wel een beetje op voor de dag ;-).

Dus; ‘s middags werkte ik op een toch wel vrij warm thuiskantoor aan een paar verschillende campagnes. Ik heb zelfs nog ff een fotoshoot in m’n onderbroek gedaan voor een nieuwe campagne van menstruatieondergoed (er komen vette designs aan!!) en zelfs dáár was het te heet voor. Bloody Freaking Hot, maar je hoort mij niet klagen :D.

Binnenkort online!!

‘s Avonds was Jan wederom met Morris en ging ik met vriendinnen Vera en Layla naar het theater. Eerst aten we even een hapje bij de Waterkant in Amsterdam en daarna gingen we naar De Bananengeneratie in het DeLaMar Theater. Heerlijke avond!

Inmiddels is het vrijdag einde van de middag en heb ik er alweer een heerlijk dagje op zitten. Maar daarover vertel ik je dinsdag. Ik wens je een fijn en zonnig weekend en hoop dat je nog lekker even geniet van dit weer voordat het straks voorbij is en de winter opeens begint. Tot dinsdag!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

5 reacties op “Leo’s leven 172: paardrijden, ‘mom’ guilt, strand en naar het theater

  • Aaah ja wat je schrijft over mom guilt is zo herkenbaar! Wij hadden de eerste maanden na mijn verlof een halve dag “te veel” opvang. Voelde altijd alsof ik dat moest verantwoorden/uitleggen, en alsof ik me dat dagdeel dan toch eigenlijk nuttig zou moeten maken. Maargoed, in de eerste periode na zwangerschap/bevalling en met een kleine baby heb je die me-time soms gewoon hard nodig! Zelf merk ik dat nu onze dochter inmiddels 1 is en alles echt weer zo’n beetje “normaal” voelt, ik die tijd voor mezelf minder nodig heb en me ook minder schuldig voel als ik wel een keer tijd voor mezelf neem. Hopelijk vind jij ook snel helemaal je weg hierin. Groetjes Petra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *