Leo’s leven 173: strand met baby, de buitenkeuken inwijden en een spannend event

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 12 september! Vandaag praat ik je bij over een zonnig weekend in Haarlem, waarin we met vrienden hebben gebarbecued in de nieuwe buitenkeuken, naar een strandje zijn geweest met Morris, hebben gezwommen bij K3-muziek, veel hebben geborreld en ik lekker heb gewerkt. Het was een top weekend! Lees je mee?

Vrijdag
Afgelopen donderdag had ik het grootste gedeelte van mijn werk gedaan (hoewel dat normaal mijn vrije dag is), want Jan is op vrijdag vrij en met Morris en het werd super mooi weer, dus zij gingen naar een strandje in de buurt en ik besloot mee te gaan. ZO leuk was dit.

We streken neer in de schaduw bij de Oosterplas en Snorrie heeft er echt z’n ogen uitgekeken naar spelende kindjes in het water, watervogels die kwamen buurten en hij beleefde voor het eerst de sensatie van voetjes in het zand. Zo heerlijk <3.

Deze bikini is écht de beste bikini die ik in tijden heb gehad qua pasvorm en hoe sexy ik me er in voel. Ik heb ook echt VEEL dm’s gekregen van volgers die ‘m ook hebben gekocht en het ook echt een gewelllldig model vinden. Aanrader dus. En hij is nu in de sale bij H&M. Klink op deze link en dan verdien ik €0,07 per klik en kan jij de bikini shoppen. Of niet 😀

Na een paar uurtjes zijn we naar huis gegaan. ‘s Ochtends op het consultatiebureau had Morris z’n vaccinaties gekregen en daar kreeg ‘ie ‘s middags wat last van. Dus tijd om lekker met z’n vader te chillen op de bank, terwijl ik aan het werk ging.

Ik hoefde niet veel te doen, omdat ik het meeste donderdag al had gedaan en ik ook wel wat taken over het weekend kon tillen. Heerlijk!

‘s Avonds lag Morris vroeg in bed en zijn Jan en ik lekker in de tuin gaan zitten met een leesboek. Weliswaar moesten we om de beurt naar boven om Morris gerust te stellen, maar evengoed was het een heerlijke avond.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Zaterdag
Op zaterdag was ons kleintje nog steeds niet helemaal fit, maar wél heel erg vrolijk. We hadden voor vandaag geen plannen, dus Jan ging ‘s ochtends een flink stuk fietsen terwijl ik lekker met Morris aan het kneuteren was.

‘s Middags kwam vriend Paul langs en dat was top, want iedereen ging evengoed z’n eigen gang; Jan deed een dutje op de bank met Snorrie, Paul lag in de tuin een of andere wielerwedstrijd te kijken en ik viel in slaap tijdens het lezen van een boek op een kleedje op het gras. En helemaal gezellig; halverwege m’n powernap werd ik heel even wakker van een miauw en toen ik een halfuurtje later écht wakker werd, bleek dat Ted tegen m’n hoofd was gekropen en er lekker bij was komen liggen. ZOOO LIEF!

Aan het einde van de middag stonden ook vrienden Floris & Dido op de stoep en was het tijd voor een spontane barbecue. De avond ervoor hadden we bedacht dat dit wel een goed idee zou zijn, want het was natuurlijk hoog tijd om de nieuwe buitenkeuken eens in te wijden. En nee; hij is nog niet af, maar het was wel intens genieten hoor! Op een gegeven moment stonden Jan, Floris en Paul met z’n drieën te koken en er was echt ruimte zat. ZOOO fijn <3. Komend weekend gaan we aan de slag met de deurtjes van de keuken; ook echt veel zin in.

Dit kaasje moet je onthouden. ZO LEKKER.

Zondag
Op zondag moesten we weer vroeg uit de veren, want we gingen met Morris zwemmen in IJmuiden. We hadden een zwemband gekocht die eigenlijk vanaf 6 maanden geschikt is, maar volgens mij kunnen ze die dingen beter op gewicht verkopen, want onze bootwerker is al ruim 8 kilo en past echt prima in zo’n band, haha.

En dat was LEUK!

Ik moet steeds nog wel een beetje gniffelen over hoe je leven soms heel weinig verandert met kind, maar soms ook zo in contrast staat met hoe je leven voor een baby was. En dat ervaar ik vooral als ik op zondagochtend om 10 uur in de rij sta voor een binnenzwembad (met 30 graden buiten) tussen andere ouders met schreeuwende kinderen. En dat je dan in een badje eindigt met super blije baby in een zwemband met K3 muziek op de achtergrond die je meezingt (Welkom, welkom bij de drie biggetjes), omdat het een van de weinige kinderliedjes is die je kent en je baby er INTENS vrolijk van wordt als je liedjes voor ‘m zingt.

Normaal sliep ik uit op zondagochtend en dook om een uur of 11 de keuken in voor een lekker uitgebreid ontbijtje. Wat een contrast. Maar ik heb echt genoten van iedere seconde in dit bad. Met m’n kleine vrolijke schatje.

‘s Middags kwam vriendin Laura ff langs om een Barbie-outfit van me te lenen voor een Barbie-feest en daarna kwamen er vrienden langs voor een borrel met kids. Vet gezellig!

‘s Avonds hadden Jan en ik wederom een lekker avondje in de tuin met leesboek. Heerlijk!

Maandag
Op maandag gingen we gewoon weer aan het werk. Ik begon m’n dag met het opruimen van wat zooi, voordat schoonmaker Isabel langs zou komen en in mijn opruimwoede had ik opeens een vriezer opgeruimd en van ijs ontdaan, hahaha. Lekker bezig meid.

Daarna was het wel echt tijd om wel lekker aan het werk te gaan. Ik hield me bezig met een recept voor ijskoffie (binnenkort op reels), stuurde mails uit, las briefings voor andere campagnes, verwerkte feedback op samenwerkingen en om een uur of 3 was ik er helemaal klaar mee.

Maar… ik moest nog één briefing doornemen én m’n mailbox echt nog even onder ogen komen, dus ik besloot even te gaan werken bij een lunchtentje hier om de hoek. Deze verandering van omgeving deed me goed en zorgde ervoor dat ik binnen no time ook nog ff m’n laatste taakjes van m’n to do list heb kunnen afstrepen. Lekker bezig.

Op de weg naar huis fietste ik nog even langs de bloemenstal bij het station om een paar nieuwe takken voor in de woonkamer te halen. Ik had hier eerst een soort alien-takken staan die echt heel cool waren, waar ze waren binnen no time uitgebloeid en begonnen ontzettend te stinken hahaha. Tijd voor iets nieuws dus. En ik moet zeggen: het enthousiasme van deze takken bevalt me wel:

PS: ook ik ben echt zulke heerlijke plannen aan het smeden om de woonkamer binnenkort een beetje een make-over te geven. Ik zit er zelfs aan te denken om de zithoek voor in een hele lichte gele tint te schilderen. AAAAH. En ja; we hebben het kleed nog steeds niet op kantoor neergelegd hahaha.
PPS: deze kast is van Westwing (krijg er veel vragen over) en ik verkoop ‘m binnenkort (maar wel voor een flinke prijs, want er is niets mis mee), maar je kan ‘m ook HIER kopen!

Om 5 uur haalde ik Morris op en kwam ik in een uitdagend halfuurtje terecht omdat Snorrie graag naar bed wilde, maar ik ook moest wachten tot m’n boodschappenbestelling binnenkwam tussen 17:20 en 17:50. Gelukkig kwamen ze om half 6 en kon Snor daarna naar bed.

We zijn dit weekend cold turkey gestopt met Morris inbakeren en dat is best een beetje spannend. Sinds de geboorte slaapt hij in een inbakerdoek (grote hydrofiel) en later in een puckababy inbakerslaapzak, omdat ‘ie zichzelf anders de hele tijd wakker slaat met z’n actieve armpjes. Maar omdat hij vorige week begon met omrollen en ik ‘m zaterdagnacht op z’n buik ín z’n inbakerslaapzak in bed vond (no worries, het was dan wel 4 uur ‘s nachts maar ik had ‘m net gevoed en was dus nog wakker en hield de babyfoon goed in de gaten) was het nu echt tijd om METEEN te stoppen met zijn inbakerslaapzak.

De eerste avond met losse armpjes was een uitdaging, maar toen ‘ie eenmaal sliep ging het echt goed.

Nu deze maandagavond was de tweede avond zonder inbakertoestanden en ik was alleen thuis want Jan had een barbecue van zijn werk. Dus ik had een héél kort moment om mijn avondeten klaar te maken en naar binnen te werken, want ik was bang dat Morris na een halfuurtje lichte slaap wakker zou worden en me nodig zou hebben…

Maar niets was minder waar!! Ons kleine baasje sliep gewoon door tot 2 uur vannacht! Met losse handjes! Echt cool.

Overigens kreeg ik veel vragen over dit plaatje op Insta haha, maar laat ik voorop stellen dat ik gewoon maar wat doe en m’n eigen gevoel volg. Dus op z’n buikje ligt een verzwaarde knuffel en ik heb geen idee of dat veilig is en verantwoord, maar het voelt voor mij veilig en het is niet een knuffel waar hij in kan stikken oid en ik heb wel het idee dat het ‘m een soort geborgen gevoel geeft (als een soort hand op z’n buikje). Verder zit z’n favoriete speeltje om vast te pakken aan een speenkoord aan z’n slaapzak vast en zit er aan de andere kant een speen aan een speenkoord aan z’n slaapzak. En er ligt nog een hydrofiele doek (die ik op 3 punten heb geknoopt) in z’n bed om z’n handjes bezig te houden. En tot nu toe (we zijn twee nachten onderweg), werkt dit.

‘s Avonds had ik een fijn avondje met Janneman op de bank waarin we lekker kletsten en thee dronken en om kwart voor 10 besloot ik nog éven een yogalesje te volgen van Yoga With Adriene. Ik had er écht geen zin in, maar voelde me daarna wel stukken beter <3. Overigens is mijn rugpijn nog steeds niet voorbij (je weet wel; doordat het er vorige week zaterdag inschoot toen ik de baby uit bed tilde), dus dat is een uitdaging. Maar komt vast ook binnenkort wel weer goed.

Inmiddels is het dinsdagochtend en ben ik lekker aan het werk. Ik heb vandaag echt vet leuke dingen op de planning, waarbij ik niet alleen voor m’n werk achter m’n bureau hoef te zitten en I love het.

Ook heb ik vanavond weer eens een event gepland staan en ik vind het best een beetje spannend, want het is een boeklancering van een andere influencer die ik vet gezellig vind en er komen allemaal gezellige mensen die ik wel ken van online maar niet van real life en weten zij dan wie ik ben of moet ik me voorstellen en zijn zij allemaal vrienden of heb ik wel aanspraak en zit er iemand op mij te wachten?! Nou ja, dat soort gedachtes. Maar ik verheug me óók op een treinritje met podcast en een frietje op de terugweg :D. Dus naja; komt goed. Ik zit gewoon íets te comfortabel – al een paar maanden – in mijn eigen bubbel in #casaripperda en het is weer ff wennen om daar af en toe uit te stappen. God, weet je nog dat leven in Amsterdam waarin ik echt iedere week meerdere events had en de wereld rondreisde en met random mensen aan het daten was. Die meid moest eens lezen over dr 33-jarige versie die het spannend vindt om naar een event te gaan XD. Maar goed. Komt goed :D.

Ik spreek jou in ieder geval vrijdag weer. Gezel!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

8 reacties op “Leo’s leven 173: strand met baby, de buitenkeuken inwijden en een spannend event

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *