Leo’s week 8: Balans :D, gaatje schieten in m’n oor, 2 date nights, dikke kooksessies en meer!

Hey you! Wat gezellig dat je weer meeleest met mijn dagboek van de afgelopen week. Week 8 was een week van BALANS. Wat héérlijk! Ik schreef het vorige week al in m’n weekoverzicht, maar m’n plancursus werpt z’n vruchten af. Vet fijn!

En daar ga ik je nu met liefde over bijpraten. Maar ook over vrijwilligerswerk in een dierenasiel, een etentje met vrienden, een heerlijke zondag, date night met Jan en meer! Zin in? Let’s go!

Maandag: totale demotivatie
Op maandag zat ik helemaal slecht in m’n motivatie. Ik was wel op tijd opgestaan, maar heb vervolgens de hele ochtend niet gewerkt. Random YouTube-filmpjes en Netflix hadden m’n prioriteit, shit. Ook ging ik ff langs de Kringloop om een hele hoop kleding weg te brengen en deed ik boodschappen.

Totáál lamlendig ging ik ‘s middags toch aan het werk, maar ik voelde aan alles dat dit niet mijn dag was.

Daarnaast vroeg Teddy ontzettendddd veel aandacht de hele dag. Dan wilde hij samen spelen, dan samen de trap op lopen (ja, echt), dan samen op bed knuffelen. En echt samen he; als ik weg ging, begon hij te miauwen. Idioot, haha. Dus; druk met Teddy in de weer vandaag ;-).

IMG_8249
Geef aandacht.

‘s Avonds sleepte ik mezelf nog naar een sportlesje waar ik bijzonder weinig zin in had, maar wat achteraf wel écht ff lekker was. Yes. Toch nog iets zinnigs gedaan vandaag.

Schermafbeelding 2020-02-26 om 11.11.31

Dinsdag: Sri Lankaanse curry maken
Op dinsdagochtend stond ik vroeg op, om Jan naar Schiphol te brengen. Die moest voor werk op een neer naar Londen; ik had dus twee daagjes alleen met Tedmans, woop woop!

Gelukkig vond ik m’n motivatie op dinsdagochtend weer terug en kon ik lekker aan het werk. Ik koos 5 winnaars voor de plantraining van Cynthia uit bijna 300 reacties. Overigens; als je ook de plantraining wil volgen (klik hier), gebruik dan mijn kortingscode LEONIE. Dan betaal je slechts €89 (je krijgt via mij dus €10 korting) en ik kan het je echtttt aanrader! Overigens krijg je de planner er ook gewoon bij, dus dat is helemaal chill. Echt een aanrader!!

Schermafbeelding 2020-02-26 om 11.09.05

Verder kwam vandaag een artikel van NRC online waaraan ik had meegewerkt; er was een paar weken geleden een onderzoek gepubliceerd over influencers en hun alcoholgebruik waarbij ondergetekende op nummer 1 stond wat betreft online alcoholposts. Nog boven Lil Kleine. Oepsssss…. Maar! Waar het onderzoek en het artikel dat daarna in Het Parool verscheen wat ongenuanceerd waren, vroeg NRC mij om m’n reactie en die publiceerden een heel prima stuk.

Verder ging ik aan de slag met heel wat recepten, een win actie (er komst zó’n vette win actie donderdag op mijn instagram!!) en verwerkte ik wat feedback voor campagnes.

Omdat Jan in Londen zat, kookte ik vanavond een curry voor mezelf. Jan houdt niet zo van curry, dus altijd als hij er niet is grijp ik m’n kans. Dit keer ging ik proberen een échte Sri Lankaanse curry te maken en dat lukte echt bizar goed. Ik gebruikte recepten van Matey hut, die ik kreeg van 2 lezeressen van mijn blog (thanks ladies!!) en publiceerde er uiteindelijk dit recept zelf over. En mannnn het was ZO lekker en rook echt naar Sri Lanka in huis. YES.

Schermafbeelding 2020-02-26 om 11.11.41
Heel leuk, dat koken zonder voorgefabriceerd zakje, maar WAT EEN INGREDIËNTEN

Woensdag: een gaatje in m’n oor! 
Op woensdagochtend werd ik gebeld door een – holymoly ik kan niet op het woord komen – vervoersbedrijf (?), leverbedrijf (?!).. Een bedrijf dat m’n nieuwe wasmachine kwam leveren. Ik wist dat ze vandaag zouden komen, ik wist alleen nog niet hoe laat. Om 7 uur werd ik wakker gebeld met de mededeling dat ze er met 20 minuutjes zouden zijn, hahaha. HELP. Oké, ik moest ff m’n hele huis nog opruimen (overal lagen curry-benodigdheden en op zich maakt dat natuurlijk geen reet uit, maar ik schaamde me er toch voor hahaha, dikkkkkke zooi) en douchen en klaar staan. En dat lukte (oké, douchen net niet, maar soi)!

Twee sterke mannen kwamen de wasmachine boven brengen en de oude namen ze ook weer mee naar huis en dat is TOP.

Schermafbeelding 2020-02-26 om 11.11.07

Weg met dat oude onding. Mijn god; als je mijn insta stories wel eens kijkt, dan zie je regelmatig hoe mijn hele huis aan gruzelementen wordt getrild door m’n oude overijverige wasmachine die extreem van dansen houdt. Wat een onding. (Er hangen serieus planken half uit de muur en het was wachten totdat de lamp boven de eettafel uit ‘t plafond zou trillen).

Gelukkig heb ik nu een geweldig nieuw exemplaar van Whirlpool  (deze) gekregen en ik ben tot nu toe al ZO GELUKKIG. Hij is stil (!!), hij beweegt amper, hij is groot, het design is mooi, er zit een geweldige functie op waarbij hij je was in beweging houdt totdat je het deurtje open doet, zodat je was fris blijft ruiken. Echt mensen; ik wist niet dat ik zó enthousiast kon zijn over een wasmachine. Ik ben het ECHT, hahahah. Love it!

IMG_8382
Uiteraard moet Tedmans ook ff de nieuwe wasmachine bekijken

Verder had ik woensdagochtend een yogalesje op de planning staan, maar kwam ik er om 9 uur ‘s ochtends – toen ik al bij de yogastudio was- achter dat die niet door ging. Shit. Terug naar huis, mezelf fatsoeneren ennnnn door. Ik zou lekker gaan werken bij Ted’s.

Jan zat te ontbijten in The Hoxton in Londen en stuurde jaloersmakende foto’s van avocado toast en gepocheerde eieren en ik had het ook nodig. Dus ik besloot lekker buiten de deur te gaan werken bij Ted’s. Waar ik vét veel werk gedaan kreeg. Waaronder ein-de-lijk de blogpost over Lunch hotspots in Haarlem. Echt, deze staat al zoooo lang op m’n to-do-lijst, maar dankzij m’n plancursus kon ik ‘m er eindelijk van afstrepen. YES!

ted
Dit is vrij smakeloos XD

‘s Middags ging ik even het centrum van Haarlem in voor snode plannen. Ik wilde al heel lang een tweede gaatje in m’n rechteroor, maar durfde totaal niet en was echt bang dat ik er heel erg last van zou hebben. Dus ik durfde het niet te doen net voordat ik een reisje oid zou hebben (want stel je voor je moet met een ontstoken oor vliegen (WAAROM DENK IK HIER OVER NA?!)) en zo had ik nog 88 andere idiote excuses. Echter, deze middag niet. Het kon nu mooi én ik wilde het nog graag voor m’n 30e doen (ik ben bijna jarig!). Dus. Let’s go!

Ik liet m’n extra gaatje schieten bij Petra Berends Juwelier en dat was echt een MEGA fijne plek. Ook kreeg ik gewoon echt een tof knopje (mocht zelf kiezen) en ze stelde me helemaal chill gerust. En; het deed echt helemáál geen pijn. Ik was hier echt zó onnodig bang voor geweest, hahaha.

Schermafbeelding 2020-02-26 om 11.11.14
WOEHOEEEEE

En nu heb ik een extra gaatje en ik ben er verliefd op 😀 Ik zit dus steeds in de spiegel naar m’n eigen oor te kijken. Noem mij een idioot (of held op sokken), maar I’m loving it!

DEZE2
Oja, nog even over die plek; ik wilde dus zo ver mogelijk hoog, maar níet door m’n kraakbeen heen. Dus dit was de beste plek. Het is niet het plekje van een 2e gaatje; eerder die van een 3e :D. Ben er SUPER blij mee!

‘s Middags werkte ik nog wat en ‘s avonds haalde ik Jan weer op van Schiphol, waar we nog ff date night hadden bij de Burger King. Romantisch uit eten (tussen de muizen!!); gotta love it. (Ik hou hier dus oprecht HEEL erg van; de ene keer vet chic uit eten samen, de andere keer bij een fastfoodzaak gaan zitten schranzen met z’n twee).

IMG_8396
<3

Donderdag: intake bij het dierenasiel
Donderdag is mijn vrije dag en ik had vandaag fijne plannen. De ochtend hing ik gewoon echt lekker thuis en rommelde ik wat aan in huis; beetje schoonmaken, spulletjes verplaatsen, dat soort gezellige kneuterigheid. Ik liep even het centrum van Haarlem in om een nieuwe fiets op te halen; ik mag van Swapfiets 6 maanden een fiets gebruiken én ik heb een toffe kortingscode voor jullie: met de code SWAPNL5 krijg je €15 korting op je Swapfiets. Hij is geldig t/m 8 maart en alleen voor nieuwe klanten.

Schermafbeelding 2020-02-26 om 11.10.30
Goals als je Furla tas matcht met je nieuwe fiets 😀

Daarna ging ik even naar de boekhandel, omdat ik INTENS gelukkig wordt van boekhandels en nieuwe boeken en dus scoorde ik er twee pareltjes; podcasting voor dummies (gewoon handig, haha) en De Cyclus Strategie.

DEZE1

‘s Middags had ik en afspraak bij Dierenopvang Amsterdam (Doa), voor een intake als vrijwilliger. De laatste dag van 2019 heb ik hier als vrijwilliger kattenhokken schoongemaakt en ik vond het ZO fijn, dat ik me graag wil inzetten als vrijwilliger bij Doa. Wist je dat als ze niet genoeg vrijwilligers hebben, de katten gewoon geen schone hokken krijgen? ZO zielig. En ik vond het ge-wel-dig om dit werk te doen; beetje schoonmaken, terwijl je omringd bent door een stuk of 10 katten die best wel graag aandacht willen. DROOM!

De intake was ook echt fijn. We waren met een grote groep vrijwilligers, kregen een presentatie en rondleiding door Doa en achteraf nog een klein gesprekje om je motivatie etc door te geven. En toen was ik “aangenomen”! Ik begin donderdag 12 maart. Zin in!

Eenmaal thuis bevond ik me volop in m’n Herfst. Je Herfst Leo? Ja, m’n herfst. Ik ben een boek aan het lezen over je cyclus en hoe dat allemaal werkt (en ik leer ZO VEEL over m’n gedrag in bepaalde periodes in je cyclus) en leerde o.a. door dit boek dat je je cyclus kan indelen in 4 verschillende seizoenen; winter (ongesteld, moment van diepe focus en terugtrekken), lente (na je ongesteldheid, vrolijk moment, nieuwe energie), zomer (bomvol energie, liefde, motivatie) en dus je herfst (je energie daalt weer, je wordt somber, ellendig). En ik zat dus volledig in m’n herfst en besloot lekker op de bank te gaan hangen onder een dekentje, met een kruik en thee. Precies wat ik nodig had.

Schermafbeelding 2020-02-26 om 11.09.20
Teddy was ook benieuwd naar z’n cyclus. Heb ‘m maar niet verteld dat dat niet voor rode katers geldt.

Vrijdag: Eten met vrienden
Op vrijdagochtend startte mijn dag met een Small Group Training bij Robin en daarna werkte ik vanuit huis. Jan werkte ook thuis en dat was vet leuk, want nu konden we samen op ons kantoor zitten aan ons enorme bureau. Gezellig!

Ik hield me ‘s ochtends bezig met administratie, plande de blogs van Elske in en werkte aan twee campagnes. Na de lunch ging ik eindelijk aan de slag met een project dat ook al een eeuw ligt; de vlog van Sri Lanka.

Ik kwam een heel eind, maar kreeg ‘m helaas niet af. Shit. Nu blíjft hij op m’n to do lijst staan. Maar goed; ooit komt ‘ie online. Binnenkort, haha.

Om 4 uur moest ik stoppen met werken van mezelf. We zouden om 7 uur vrienden over de vloer krijgen voor een etentje en ik wilde nog ff in alle rust het huis aan kant maken, boodschappen doen en ons Italiaanse diner voorbereiden.

Schermafbeelding 2020-02-26 om 11.10.40
Vrijdagmiddag boodschappen doen is een vreselijk slecht idee, blijkt. Ik heb echt twintig mensen met blikken gedood; mijn god, wat liep iedereen in de weg en onhandig te wezen.

We kookten ‘s avonds een heerlijke verse pasta (zelf gemaakt met de Pasta Maker) met een salie-boter-room-parmezaan-saus en het was heel lekker én gezellig :D.

IMG_8456
Intens ranzige foto van een geweldig lekker maaltje. Ga dit binnenkort nog eens maken om een fatsoenlijk recept met jullie te kunnen delen.

Zaterdag: uit eten bij Frisk
Zaterdag was een druk dagje. We konden gelukkig lekker uitslapen, maar moesten ons toen toch haasten.

Schermafbeelding 2020-02-26 om 11.10.49
Zo troffen we de keuken ‘s ochtends aan. Oeps; alles moest nog opgeruimd worden, haha.

We reden met veel troep langs de stort (nog van de opruim-sessie van vorige week, toen we op de vliering aan de slag waren) en sjeesten toen door naar Veenendaal voor de verjaardag van Juliëtte. Het nichtje van Jan (die tegelijk met Olaf geboren werd) was 1 jaar geworden en dat vierden we bij Jan z’n zusje thuis. Een échte kinderverjaardag, gotta love it ;-).

4550C07C-77C4-42F3-A959-8539F93BC1FB
Onderweg naar Juliëtte aten we nog even – nét als vorig jaar- een frikandelbroodje onderweg in onze chill auto. Woop woop! Even de foto van precies een jaar geleden namaken, haha.

We konden maar 2 uurtjes blijven en sjeesten toen weer terug naar Haarlem; Jan had een kappersafspraak en aan het einde van de middag moesten we een plant adopteren bij vrienden Vera en Leroy.  Zij hadden een vet mooie boom in hun huis staan, maar hij was wat te groot geworden en ze wilden er van af. BEGRIJP IK NIETS VAN, maar wij namen ‘m graag over. En zo geschiedde :D.

Schermafbeelding 2020-02-26 om 11.09.52
Aarde. Overal aarde in de auto. XD

En ‘s avonds gingen we nog lekker uit eten met z’n twee. Ik was uitgenodigd om een hapje te komen dineren bij Frisk aan het Spaarne. Ik ben FAN van deze tent en zit er regelmatig te werken, lunchen, ontbijten of borrelen, maar ik had er nog nooit gedineerd.

Samen met Jan streek ik neer aan het mooiste tafeltje in de zaak; écht aan het water, met kaarslicht en algehele fantastischheid.

IMG_8500
Zoooo’n mooi plekje <3

We aten een voorgerecht, heerlijke kreeft als hoofdgerecht en na een lekker toetje. En vooral chill; als huiswijn schenken ze hier de Lista Negra en dat is zooooo’n goede wijn. Vet heerlijk. We vonden de sfeer heerlijk chill, het eten lekker (niet uitmuntend, maar wel gewoon prima) en de wijn fantastisch, dus het was een geslaagde date night.

IMG_1295
LEKKER
Schermafbeelding 2020-02-26 om 11.09.32
Héérlijke garnalen (echt vet goed bereid), maar met een beetje gekke dingen erbij. Taugé?! En witlof en iets appel-achtigs ofzo. En vrij smakeloze croutons. Vreemd gerechtje. Maar geniale garnalen.

Zondag: ultiem Indonesisch koken
Zondag was dan echt de chillste dag van de week. We hadden een borrel met vrienden op de planning om 4 uur ‘s middags, maar verder NIETS. En toen zeiden die vrienden ook nog af wegens ziekte. Super jammer, maar daardoor was onze dag nóg rustiger. Ooooh wat lekker.

Schermafbeelding 2020-02-26 om 11.10.03
Uitslapen is voor eindbazen <3

Ik deed ‘s ochtends al boodschappen en begon om 12 uur met koken; ik gebruikte vandaag voor het eerst m’n Le Creuset pan om een stoofgerecht in klaar te maken. Ik maakte Pulled Chicken op Indonesische wijze en het was echt goddelijk. Ik stond daadwerkelijk de hele dag in de keuken.

Tussendoor ruimde ik wat op in huis, haalden we de auto door de autowasstraat, wat écht heel erg nodig was, na de plant-adoptie van de avond ervoor. We sjeesten nog ff langs Tuincentrum Osdorp (geweldige plantenwinkel) voor een nieuwe bloempot en wat plantenvoeding en eenmaal thuis heb ik weer ff wat planten verpot. Blijkt dat onze planten veelal in te kleine potjes staan, hahaha.

IMG_8533
Ik ontdekte dat m’n droogbloemen op de grond mooier uitkomen dan op tafel; nu kijk je óp de bloemen en zie je de kleuren veel mooier. Ennn nieuwe pot voor de monstera! Die was helemaal uit z’n oude pot gegroeid, dus ik ben heel benieuwd of ‘ie nu weer intens gaat groeien in z’n nieuwe pot 😀

‘s Avonds aten we de sterren van de hemel en na het heerlijke eten zou je denken dat de dag niet beter kon. En toen kwam ik erachter dat Boer Zoekt Vrouw weer begon vanavond. YES. Jan kraamde eerst “oneeeee”-kreten uit, maar zat net als ik intensss te genieten van de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen. LOVE it. Kneuterkoppel zijn we ook. Maar ik ben helemaal vóór. <3

En dat, beste mensen, was mijn week 8. Lekker in balans hè? Helemaal chill dit. Woop woop!

En raad eens? Ik zit er deze week ook he-le-maal lekker in. Ik ben weer in een nieuwe module in m’n plantraining en leer zo veel. Bovendien gaat het helemaal goed met m’n planning en ben ik écht lekker veel dingen aan het wegwerken. M’n productiviteit is TOP en daarmee m’n humeur. Love it!

In deze week 9 ben ik tot nu toe lekker aan het werk, gisteravond heb ik een onwijs leuke meeting gehad met een groepje onbekenden die ook Damn Honey de podcast luisteren, vandaag zit ik te werken in The Hoxton, misschien ga ik vanmiddag nog ff met een fotograaf meeten in Haarlem (jaa; deze Leo gaat dr instagram eens professioneler aanpakken), vanavond heb ik date night met Janneman in Amsterdam, morgen een fotoshoot voor een heel erg tof snoep-merk in Amsterdam, vrijdag staat op de planning dat ik m’n hometour één jaar na de verhuizing ga filmen (ff kijken of dit lukt), zaterdag heb ik chilldag en zondag gaan we naar Olaf’s verjaardag in Assen, waar ik INTENS veel zin in heb.

Mensennnn wat gaat het lekker <3 Word je er ook zo vrolijk van? 😀 Woop woop! Ik hoop dat jij net zo’n fijne week hebt als ik. GENIET er van!! 😀

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

3 reacties op “Leo’s week 8: Balans :D, gaatje schieten in m’n oor, 2 date nights, dikke kooksessies en meer!

  • Leuk dat je bij DOA aan de slag gaat als vrijwilliger! Ze organiseren morgen een street art event (From the streets to the shelter) – dan worden de binnenverblijven omgetoverd in een urban jungle door 20 kunstenaars!

  • Jaaaaaa wat word ik weer heerlijk vrolijk van zulke blogs! 😀 Wat fijn dat je het overzicht hebt teruggevonden en zo lekker gaat. Komende twee weken worden voor mij wat hectisch, maar wel superleuk, omdat ik ga samenwonen met mijn vriend ???? Dus vol met IKEA uitjes, schilderen en poetsen, maar alleen maar fijne leuke mensen om ons heen, dus ik kijk er naar uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *