Vispakketjes van pangasiusfilet en groenten uit de oven

Door Elske – Hallo! Laatst had ik zin in vis, want dat eet ik (te) weinig. Er waren van die gemarineerde pangasiusfilets in de aanbieding bij de supermarkt waar ik was, dus die nam ik mee. Het oorspronkelijke plan was om deze gewoon simpel in de pan te bakken en samen met wat aardappeltjes uit de oven te serveren. Maar toen ik eenmaal thuis kwam draaide ik dat plan even om ūüėČ Dus de vis zou nu in de oven en de aardappeltjes bakken in de pan; topplan!

Van die gemarineerde pangasiusfilet maakt ik vispakketjes. Met de groente erin, want dat scheelde afwas. Ja halloooho; ovenschaal al in de afwas straks; pan voor de aardappeltjes ook; een wokpan met groente kon er niet meer bij in mijn hoofd ūüėČ Goed, dan nu over naar het recept.¬†Let’s go!

Voor 2 personen: 2 gemarineerde pangasiusfilets  *- halve prei Рhalve ui Рhalve paprika Р2 wortelen Рaardappeltjes en salade voor erbij
* ik kocht deze bij Lidl met de smaak kerrie-kokos. Kerrie proefde ik wel terug, kokos niet zo en dat was precies goed.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur twee grote stukken aluminiumfolie af en leg in ieder stuk folie 1 pangasiusfilet. Was de prei en snijd¬†‘m in dunne ringen. Verdeel dit over de twee pakketjes. Snijd de paprika in dunne blokjes en verdeel dit ook. Pel de ui en snijd de helft ook in ringen en.. goh.. verdeel ook over de twee pakketjes. Vouw dan de pakketjes dicht. Ik vouw altijd de zijkanten naar binnen en verfrommel de lange andere kanten naar elkaar toe en naar boven. Dus ik doe altijd maar wat, maar er komt altijd een soort van stoompakketje uit. Leg deze pakketjes in een ovenschaal en stop ze dan voor 35 minuten in de oven; afhankelijk van hoe dik je vis is. Als je denkt: ‘Goh, die vis van mij is wel erg dun’, doe hem dan wat minder lang; 25 minuten zou goed moeten zijn.

Ondertussen kun je de aardappeltjes bakken in de pan en eventueel een simpele salade maken van gemengde salade en tomaat, zoals ik deed.

Vis gaar (dus wit geworden)? Mooi zo! Haal het dan uit de oven en serveer het samen met de aardappels en salade. Eet smakelijk!

vispakketjes_1

Ik vond dit een erg lekkere en geslaagde maaltijd. Hele normale ingredi√ęnten, maar net wat leuker geserveerd zo, zonder extra moeite.¬†Love it!

Je kunt Gewoon wat een studentje ‚Äės avonds eet ook volgen¬†op andere kanalen
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *