Geweldige ravioli met slechts 4 ingrediënten voor saliebotersaus

Hey jij daar! Ik wil je aandacht. Ik hoop dat dat gelukt is met deze titel… Ik heb namelijk een recept en het knalt de pan uit van lekkerheid. Niet normaal. Ik heb dit nu drie keer gemaakt in de afgelopen 2 weken en ik heb 2 van die 3 keer de pan uitgelikt op schoot voor de televisie. Jaja, dan weet je dat het lekker was.

Ik heb het over een geweldige pastasaus, namelijk eentje van gesmolten boter met salie, kookroom en parmezaanse kaas. Yes baby: that’s it. Niets meer of minder. Overigens zeg ik wel pastasaus, maar volgens mij kun je deze saus ook geweldig bij groentes serveren (asperges!!) of over je aardappels doen of bij een stuk vlees eten… Echt: dit is zoooo lekker. Ik wil er in badderen.

Jan en ik maakten deze saus bij onze zelfgemaakte ravioli (gevuld met burrata, ricotta, spinazie, pijnboompitten en nootmuskaat), maar omdat ik er van uit ga dat minder dan 1% van mijn lezers een pastamachine heeft (of zin heeft om een halve dag uit te trekken om zelf ravioli te maken), heb ik het recept ook nog ff nagemaakt voor mijn blog met gewone ravioli’s uit de supermarkt. Beduidend minder lekker, maar de saus blijft goddelijk, dus alles komt goed.

Nodig voor genoeg saus voor 2 personen: 50gr roomboter – 10 blaadjes salie – 50ml kookroom –  50gr parmezaanse kaas – peper om op smaak te brengen

Kook als eerst de pasta gaar, de saus is namelijk binnen no time klaar….

Smelt de boter in een pannetje op middel-hoog vuur. Snijd de salieblaadjes in stukjes en voeg toe aan het pannetje zodra de boter gesmolten is. Roer daar een scheut kookroom door en roer dit eventjes door elkaar. Voeg dan de parmezaanse kaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is. Als je saus te dik is, kun je er een beetje water aan toevoegen. Breng het op smaak met peper.

KLAAR!

In totaal zou je deze maaltijd dus in 5 minuten op tafel kunnen hebben. En het is ZOOOO lekker. Maar…

Je moet niet kiezen voor die supermarktravioli. Tenminste; als je een fijnproever bent. Ik vind die over het algemeen gewoon echt vrij slecht en zou deze maaltijd dan liever eten met gewoon spaghetti of een andere lekkere verse pasta. Maar doe wat voor jou werkt ;-). Aan de saus ligt het in ieder geval niet, want die is echt goddelijk.

Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Laat je het weten? 😀

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?


17 reacties

Myrna -

Hi Leonie, heb je ook het recept voor de ravioli? Klinkt zo lekker samen! 🙂

leonie -

Oeehhh even denken; ravioli maken wij in de pastamachine van ei en meel. Hiervan maken we dan lasagnebladen en daarvan maak je ravioli door middel van zo’n steekunit. De vulling van de ravioli is bij ons: 1 bol burrata mengen met 1/2 bakje ricotta, 2 eetlepels pijnboompitten en een beetje nootmuskaat. Spinazie even koken en af laten koelen; vocht eruit knijpen, fijn hakken en dan ook er doorheen mengen. Je kan in de verhoudingen variëren en tussendoor ff proeven wanneer je het lekker vindt. Dat dan op de pasta leggen en kleine pakketjes van vouwen en dat nog 2 minuutjes koken, of totdat ze boven omen drijven. Overigens hadden wij véél te veel vulling, maar dat is een beetje lastig inschatten

Maria -

Dit was dus echt heel lekker, wilde t nog even zeggen. Kon t bijna niet geloven omdat het zo simpel is. Heb er nog groene asperges bij gegrild en bovenop de pasta gedaan, maakt t wel af 🙂

leonie -

Goeie suggestie en fijn dat het lekker was!

Crystal -

Hoi! Ik zou super graag het hele recept willen, ik sta namelijk heel erg graag een halve dag in de keuken! Groetjes, Crystal

Mellanie -

Hoii! Ik wil dus wel graag een halve dag in de keuken staan om zelf ravioli te maken. Heb je toevallig het recept (hoeveelheden)?

Rick -

Potverdrie wat lekker dit! Ik was weer eens te laat in de AH, waardoor ik te laat was voor salie.. Goede nieuws is dat de saus met basilicum ook heerlijk is????

leonie -

Haha NICE! Ik ben vet benieuwd, kan me hier nog weinig bij voorstellen maar ga het zeker eens proberen. Thanks voor de tip!

Fleur -

Hoi Leo!

Heb de saus gisteravond gemaakt alleen het ging niet helemaal goed… Op de een of andere manier wilde de boter niet mengen met de rest. Ik heb er nog wat extra kookroom bij gedaan en toen werd het iets beter maar alsnog niet top. De kaas bleef onderin de pan drijven en de saus werd lang niet zo mooi als die van jou ;). Heb je enig idee wat er verkeerd is gegaan? De smaak was trouwens wel top!

Groetjes!

leonie -

Shit, ik heb werkelijk geen idee hoe je dit kunt oplossen. Misschien beetje spelen met de hoogte van het vuur, misschien een andere pan gebruiken met een dunnere bodem?

Tessa -

De Italiaanse manier is zonder room, en tip: voeg uiteraard het kookwater van de pasta toe (niet een scheut water uit de kraan, dat is zonde)

leonie -

Dank voor de tip! Idd altijd pastawater gebruiken ipv water uit de kraan (ivm de zetmeel)

Janique -

Oké ik heb dan wel geen pastamachine, maar ik hang wel graag kwijlend voor m’n scherm kijkend naar heerlijke gerechten die uit prachtige keukenmachines komen (lees kitchenaids, pastamachines etc.), iets met ‘dit wil ik als ik later groot ben’ (standaard grapje van mij en m’n boyfriend voor alles waar we nu nog te arm voor zijn haha). Dus kom maar door met het grote ‘Gewoon Wat Een Studentje Met Een Pastamachine Maakt’ artikel 😀

leonie -

Ik schrijf ‘m op het lijstje! 😀 En idd, zo’n pastamachine wil je écht

Liset -

Hoii!
Die pasta ziet er echt goddelijk uit! Ik ben trouwens wel benieuwd naar je vulling! Ik maak zelf namelijk ook regelmatig verse pasta. (Helaas niet met zo’n mooie fancy machine..) Stampt die machine er ook ravioli uit?! Of moet je die nog wel zelf vullen? Nog tips voor? Ik maak altijd twee lange lasagne bladen en doe de vulling op een, daarna de andere er op en dan de vormen uitdrukken. Is nog wel een geklieder..
Die pasta machine staat op mijn lange termijn wensenlijst, maar als die ravioli er uit kan stampen wordt het misschien korte termijn!!

leonie -

Nee hij maakt geen ravioli, maar idd lasagne bladen die je dan zelf vult… Helaas ahah! Maar evengoed moet dit ding op je wishlist hoor. Ik gebruik ‘m zooooo vaak!

Liset -

Hoii! Dit recept ziet er echt goddelijk uit! Ik ben ook wel benieuwd naar je pasta recepten! Stampt die machine ook ravioli er gewoon uit?! Of moet je die nog wel handmatig vullen? (Heb je daar nog tips voor? Zat er zelf aan de denken om zo’n ravioli vorm/bakje te kopen, maakt het een stuk makkelijker denk ik)
Ik maak zelf regelmatig verse pasta en dat is zoveel lekkerder! Die pasta machine staat op mn lange termijn wensenlijst!

Reageer ook