Kant & klaar #79: Pittige kip maaltijdsalade van Lidl

Door Elske – Hoi! Wanneer ik deze blog schrijf, lag er twee weken geleden nog een dik pak sneeuw in NL en was het -15 graden. En deze week was het gewoon weer bijna 20 graden. Wat een verschil, bizar!

Beter weer betekent voor mij direct dat niet de alleen de zon staat te stralen aan de lucht, maar ook in mijn bol. Ik wil meteen ijs halen bij de beste ijssalons in de buurt én denk dat maaltijdsalades een goed idee zijn voor het avondeten. Vaak kom ik daar dan later op terug, omdat ik de warmte ietsss te optimistisch ingeschat heb. Dan heb ik ‘s avonds (als het dus weer flink afgekoeld is) gewoon weer zin in iets warms. Anyway, de maaltijd was al gekocht, dus koud of niet, salade zou er gegeten worden.

Het assortiment
Ik heb al vaker over het assortiment kant & klaar van Lidl verteld, maar één ding wil ik er nog wel over kwijt: dat kan allemaal wel iets eigentijdser! De Lidl doet het in mijn ogen behoorlijk goed op vooruitstrevendheid. Zo hebben ze bijvoorbeeld best wat vegan producten in de schappen liggen. Maar het aanbod in maaltijdsalades mag wel een keer herzien worden. Die Caeser maaltijdsalade, salade met pasta & zalm, of geitenkaas; we hebben ze wel een keer gezien en willen graag iets nieuws!

Dat gezegd hebbende, ik koos er wel gewoon één uit die ik nog niet getest had. Met frisse tegenzin ging ik ‘s avonds aan de test, want maaltijdsalades met aardappel zijn niet mijn favoriet. Maar, misschien verrast deze maaltijd me wel! Wie weet, let’s test!

De bereiding
Je scheurt het plastic van de bak, vist alle individuele plastic bakjes uit de salade en pleurt alles bij elkaar in. Vervolgens pak je het zakje dressing, knipt het open en verspreid alles over de salade. Schep door en eet. Oh wacht, ik vergeet: verbaas je ieder keer weer over de hoeveelheid plastic afval die je na het eten van de salade overhoudt.. Ik vraag me af: kan dat niet minder?

De smaak
Ik was vooral benieuwd naar de kip. Het moest pittige kip voorstellen, maar zou ‘ie ook echt pittig smaken? Mijn antwoord: absoluut niet! Misschien, als je echt écht niet tegen pittig kunt, proef je dat er wat pit aan zit, maar dat is bijna verwaarloosbaar. De smaak van de kip is niet slecht ofzo, maar ik had pittiger verwacht. En als we nu toch even kritisch bezig zijn: een paar stukjes kip meer had wel gemogen.

De salade is prima vers en lekker knapperig, ook leuk dat er meer groente aan toegevoegd zijn dan alleen sla. Maar verder: ik vind de maaltijd saai. Gewoon een beetje basic. Veel van het hetzelfde. De dressing heeft wat weg van een caeser-yoghurt achtige dressing, maar ik kan niet zo goed plaatsen waar het de oranje kleur van heeft.. Niet van sambal of iets met pit in ieder geval.

En tja.. ik heb het er al eerder over gehad, maar maaltijdsalades met aardappel zijn niet mijn favoriet. Het wordt zo sompig onderin die bak en nouja, niet mijn smaak. Al met al krijgt deze maaltijd van mij 2 sterren. Als ik met halfjes mocht werken dan werd het 1,5 ster, maar dat kan dus niet. In dat geval krijgt deze maaltijd het voordeel van de twijfel van mij. Alleen omdat de prijs niet al te hoog lag (€2,99).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *