Vegetarische ovenschotel met spinazie, feta en aardappel

Door Elske – Goeeeeeedenavond! Vanavond ging ik aan de slag met een ovenschotel met wat restjes uit de koelkast, omdat ik deze per se op wilde maken. Een paar dagen ervoor had ik een zak spinazie gekocht, om deze met de feta uit de koelkast op een plaattaart te pleuren. Dat is echt een all time favorite voor mij als ik makkelijk, lekker en snel wil eten, die plaattaart met spinazie en feta.

Maar helaas ging dat feest ging niet door, want ik had opeens een zakje bistrokrieltjes over dat op de datum was én het halve blok feta wat in de koelkast lag, moest ook echt op. Dus ik ging maar weer eens experimenteren en hoopte met heel mijn hart dat het lekker zou worden. Of het dat werd, lees je verderop.

Nodig voor 2 personen:
– 500 gram bistro krieltjes*
– 450 gram verse en gewassen bladspinazie
– 100 gram fetakaas (half blok)
– 3 eieren
– scheutje melk
– 1 ui
– 1 teen knoflook
* Dit mogen ook andere krieltjes, aardappelblokjes, of whatever zijn

Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onder warmte).

Pel de ui en knoflook en snipper ze beide. Doe wat olie in een wok of hoge hapjes pan en fruit deze hierin aan. Voeg daarna beetje voor beetje (als het eerste geslonken is, voeg je nog wat toe, enz.) de verse spinazie toe, net zo lang totdat alle spinazie geslonken en gebakken is. Pak een vergiet en druk het vocht uit de spinazie. Doe daarna de spinazie weer terug in de pan, zet op laag vuur en verkruimel de helft van de feta erboven. Roer door elkaar en kruid met wat peper en zout.

Kluts in een kom de drie eieren samen met een scheutje melk.

Pak een ovenschaal en vet deze in met wat olie of boter. Leg de spinazie op de bodem. Verdeel daar de krieltjes overheen en schenk vervolgens de geklutste eieren erover. Top af met de rest van de verkruimelde feta en zet voor zo’n 25 á 30 minuten in de oven. Als het ei gestold is, is de ovenschotel klaar en kun je eten. Smakelijk!

Eindresultaat! Ovenschotel met spinazie, feta en aardappel

Was de ovenschotel lekker? Ja! Was het spannend? Mwoah, niet echt. We hebben lekker gegeten, maar meer dan dat was het niet. Op een gegeven moment gingen de droge aardappelen me wat tegenstaan. Gelukkig zat de smeuïge spinazie eronder, maar het had van mij nog wel wat smeuïger gemogen. Misschien de volgende keer wat slagroom door het ei kloppen of over de schotel schenken? Of iets meer feta? Als jij hier nog een geniaal idee of tip over hebt, laat het dan vooral weten in de comments!

Ps. In plaats van krieltjes lijkt dit recept mij ook erg lekker (misschien nog wel lekkerder) met zoete aardappel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *