Kant & klaar #80: Broodje Bapao & Pita Shoarma van Albert Heijn

Broodjes kant en klaar albert heijn

Door Elske – Hallo leuke mensen! Normaal zijn jullie van mij gewend dat ik in kant & klaar mijn mening geef over een maaltijd. Maar dit keer vond ik het tijd voor snacks, want waarom niet? Er zijn zoveel kant-en-klare snacks in de supermarkt te vinden en die verdienen het ook om een oordeel te krijgen, toch? Ik vind in ieder geval van wel! Dus, let’s snack!

Het assortiment
Appie heeft heel, heel, heel, veel kant en klare snacks in het assortiment. Van snacks in het koelschap tot op de versafdeling. Hartig of zoet, je snack-honger wordt hier makkelijk gestild. Ik wilde eigenlijk van alles kiezen, maar vond het ook belangrijk om wat structuur aan te houden. Dus begin ik met één van de meeste bekende supermarkt snacks: broodje bapao. Deze in de variant rundvlees. En, omdat daarnaast een pita shoarma in een soortgelijke verpakking lag en ik daar echt wel zin in had, nam ik die ook mee. Ze werden getest in de ideale setting: een klusmiddag. De kosten? €0,89 voor de bapao en de €1,19 voor de pita shoarma. Tip van flip: deze zijn geregeld in de aanbieding dus je kunt ze ook goedkoper krijgen.

De bereiding
De bapao gaat gewoon in het plastic zakje, zonder prikken of open maken, in de magnetron. Voor 40 seconden op 700 watt.

De pita kan in de magnetron (60 seconden op 700 watt) óf -en dat vind ik dan wel weer leuk- in de oven. In dat geval verwarm je de oven voor op 160 graden en doe je de pita er 12 tot 14 minuten in. De vraag is of je hier het geduld voor hebt aangezien je dit waarschijnlijk eet als je snel wilt snacken. Ik had dat geduld in ieder geval niet, want klussen = honger = snel eten = dus magnetron.

De smaak
Beginnen met de bapao? Oke. Deze vond ik de minste van de twee. Het broodje was wat droog (had eigenlijk ook niet heel anders verwacht), de vulling was gemiddeld. Niet veel, niet weinig. Wel prima op smaak, maar vond het niet heel geweldig. Misschien de volgende keer eens proberen te stomen in onze stoomoven. Wellicht dat het broodje dan wat minder droog wordt.

Kant & klaar broodje bapao AH
Dit is dus het broodje bapao

Het pita broodje shoarma is van een andere structuur dan de bapao. Misschien niet heel verrassend, maar ik zeg het maar even. Het is echt een wat dikker pita broodje, aan de binnenkant gevuld met shoarma. Deze eet ik met knoflooksaus en ik moet zeggen: best prima! Oké oké, ook dit broodje is wat aan de droge kant, maar dat ben ik gewend van pita broodjes. Moet echt nog eens proberen die dingen zelf te maken.. Anyways, de vleesstukjes hadden wat groter gekund, waarschijnlijk is dit ‘afvalvlees’, maar ach: de kruiden maken de smaak en die is prima. Voor de prijs vind ik het een prima gemiddelde snack.

Kant & klaar pita shoarma AH
En dit de pita shoarma

Conclusie: het broodje bapao zou ik niet vaker kopen. Nee, die vond ik echt te droog. De droogheid moest ik maskeren met een flinke dip chilisaus, maar misschien stel ik ook te hoge eisen? Ik heb namelijk nog geen vergelijking met broodjes bapao van andere supermarkten. De pita shoarma vond ik al beter, qua smaak en structuur. Over beide ben ik niet direct mega enthousiast, maar het vulde wel de maag op deze klusmiddag. Voor even dan #etenalseenbouwvakker.

7 reacties op “Kant & klaar #80: Broodje Bapao & Pita Shoarma van Albert Heijn

  • Hoe kan een broodje bapao nou droog zijn? Het is immers één kleffe plakkerige zooi(maar wel lekker) Lijkt me alleen niet gezond maar dat zijn snacks zelden.

  • Ik heb deze producten ook nog nooit gegeten, maar ik ben wel heel eerlijk als ik zeg dat als ik er voorbij loop en mijn oog valt erop. Dan heb ik altijd getwijfeld om er een te kopen en te proberen haha!

  • Weet je wat ik altijd nadeel van bapao vind? Het is zoveel brood en zo weinig vlees. En meestal dus idd wat droog of plakkerig vlees. Maar toch soms best wel te doen met knoflooksaus ofzo. Mooie blog.

  • Karlijn zegt:

    Ik vind bapao en pita beide niet fantastisch en eet het bijna nooit. Maar mijn vriend is gek op de bapao van de lidl. Liggen in de diepvries, 2 aan elkaar, en volgens hem zijn het de beste. Over deze van de AH is hij niet zo heel erg te spreken. Als je pita gaat maken deel je het dan hier?

    • Ik moet eerlijk zeggen; ik denk niet dat dit een goede eerste indruk was, want heb ze hierna niet direct weer gekocht. Geef mij maar (oven)kroketten op een broodje. Maar je maakt me wel nieuwsgierig naar die van Lidl! Wie weet gaan die wel eens mee als ik daar weer ben 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *