Vegan wraps met zoete aardappel, avocado en augurk

Hallo mooie mensen! Vandaag weer een super lekker recept op plantaardige maandag; ik maakte vegan wraps! Dit recept komt uit het boek ‘Vegan for Friends‘ en ik heb het al een eeuw in de kast staan, maar had er nog nooit uit gekookt. Omdat ik nu iedere maandagavond plantaardig eet, kan ik wel wat inspiratie gebruiken. Dit was dus hét moment om eens in dit kookboek te duiken en ik vond een heel interessant receptje voor vegan wraps. En ERG lekker! Ook als lunch de volgende dag. Iemand zin in heerlijke, voedzame wraps? Let’s go!

Nodig voor 2 personen:
– 4 wraps (ja, dit is echt genoeg!)
– 400gr linzen uit blik
– 3 zoete aardappelen
– een handje walnoten
– 1 theelepel gemalen komijn
– 3 citroenen
– olijfolie
– 1 teen knoflook
– beetje chilipoeder
– handje sla
– augurken (klinkt raar, maar dit MAAKT het recept)
– 3 eetlepels tahini (sesampasta, te koop bij de supermarkt)
– 1 avocado

Bereiding:
Het is een lange ingrediëntenlijst, maar eigenlijk is dit recept zo klaar. Wat je doet: maak als eerste de zoete aardappelen. Schil ze, snijd in kleine blokjes, meng met een scheutje olijfolie en wat chillipoeder en bak ze in de oven of Airfryer gaar. In de oven duurt dit zo’n 40 minuten (180C) in de Airfryer ben je met 18 minuutjes (180C) klaar.

Maak ondertussen de linzenpaté. Klinkt goor, ziet er net zo goor uit, maar is heerlijk. Mix in een kom met staafmixer of gebruik een hakmolen om de linzen (afgespoeld met water) te mengen met een teen knoflook, komijnpoeder, sap van 1 citroen, een scheutje olijfolie en een handje walnoten. Dit moet een soort pasta worden.

Maak ook nog even een lekker sausje van de tahini met een beetje water en citroensap. Roer dit goed door want op de een of andere manier wordt het altijd eerst heel hard en klonterig maar als je water toevoegt en roert, wordt het opeens een soort mayonaise-structuur. Vet lekker.

Verwarm de wraps in de magnetron of in de pan. Beleg de wraps dan met: linzenpaté, daarop de zoete aardappelstukjes, daarop wat avocado-plakjes, dan wat sla, de tahini-saus en top af met stukjes augurk. Dat laatste ingrediënt liet ik in eerste instantie weg, omdat het me een te vreemde combi leek met de rest, maar dit maakt het hele gerecht. Echt waar: you need the pickles. And you’ll love them.

vegan wraps
Heerlijke vegan wraps met allemaal voedzame ingrediënten.

Al met al wat het echt een ontzettend lekkere maaltijd. We aten 2 vegan wraps per persoon en zaten toen echt goed vol, vet bizar. Dus we hadden nog genoeg over voor de lunch de volgende dag en ook toen was het verrukkelijk. Ik maakte voor de lunch alleen de wraps warm en deed de rest er koud op en dat was ook top. Wat een fijn recept. Deze ga ik zeker vaker maken.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegan wraps

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *