Leo’s leven 26: vette opnames, mooie wandelroute & DIY tv-meubel

Goedemorgen goed volk! Het is vrijdagochtend en ik heb echt een ingewikkelde week. Hangt er iets – los van een pandemie – in de lucht dat al je motivtaie en levensenergie uit je lijf zuigt? Bij mij in ieder geval wel. Mijn week was chaotisch, niet gemotiveerd, continu achter de feiten aanlopend en ik heb een beetje de boel de boel gelaten. Want tja; als je je ruk voelt, dan moet je ook gewoon ff lief zijn voor jezelf toch? Ik heb sporten gecanceld, heb geen één recept online gekregen (terwijl er zoveel klaar staan), heb soms wel, soms niet mijn 5000 stappen gehaald en meer van dat soort *in perspectief geplaatste* ellende.

Toch heb ik ook wel een fijne week gehad. Ik heb wel ook echt vette dingen gedaan. O.a. die fotoshoot op maandag, hele vette opnames met Edson da Graça, een tv-meubel in elkaar geknutseld, iets met een column gedaan en meer. Ik praat je bij!

Dinsdag: lekker aan het werk & ‘s avonds klussen
Ik ben deze week begonnen aan een 30 day yoga challenge, nadat ik een inspirerend artikel las van Merel van Degroenemeisjes.nl. Zij tipte de 30 day yoga challenge van Adriene en omdat ik m’n yoga in de studio echt mis, ga ik dit vanaf nu 2 keer in de week thuis doen. Waarom maar 2x per week in plaats van iedere dag (waarvoor de challenge bedoelt is)? Omdat het niet realistisch is om dat van mezelf te vragen. Ik vind 2x in de week echt op tijd uit bed komen voor yoga al een grote opgave. Haha.

Maar met kaarsjes aan, één lamp in de woonkamer, een fijne losse outfit en vriendelijke muziek op de achtergrond, is het wel echt lekker opstarten. Aanrader!

Daarna ging ik lekker aan het werk. Dinsdag was een goede dag; ik denk de enige deze week. Ik schreef o.a. een artikel voor &C, bakte pizza’s voor lunch (recept komt nog) en had een belafspraak met allemaal foodblogcollega’s die bij hetzelfde management zitten als ik en dat was echt rete gezellig.

Wie herken je allemaal? 😀

‘s Middags deed ik m’n best om m’n stappen te halen en slaagde daar behoorlijk goed in. En aan het einde van de middag had ik nog een belletje met de redacteur van Haarlems Dagblad om te praten over een eventuele column voor de krant. Ik kan er nog niet zo veel over zeggen, maar het was in ieder geval een super leuk gesprek :D.

Dan denk je; genoeg gedaan zo op een dag, maar ik was een soort van chagrijnig en wilde ff m’n mood omturnen dus ik ging ‘s avonds… klussen! Sorry buren. Ik heb daadwerkelijk tot 10 uur ‘s avonds planken staan zagen met een decoupeerzaag en een tv-meubel in elkaar geboord. En het lukte! Super vet. Nu moet ik ‘m alleen nog tegelen en dan heb ik binnenkort gewoon een heel vet diy-meubel :D.

Woensdag: toffe opnames!
Woensdag zat ik er ook niet helemaal lekker in qua motivatie. Gelukkig had ik midden op de dag ontzettend leuke opnames in Hilversum. Dus een lekker autoritje (typ ik dit echt? JA!) en daarna echt een vet leuk interview met Edson da Graça. We praatten met elkaar over online profileren voor het platform YIM (Young in Media). Het was echt een heel fijn gesprek en ik vond het echt heel leuk om te doen. Yay!

Daarna ging ik nog even wandelen bij Loosdrecht. Dat ligt super dicht bij Hilversum en is zo’n mooi gebied en omdat ik niet helemaal lekker in m’n mood zat, nam ik ff de tijd voor dingen waar ik blij van word. Zoals wandelen. En dat was echt heel erg fijn. Ik had compleet de verkeerde schoenen aan want alles was zeiknat – oja, had ik al genoemd dat het regende? Heb gewoon gewandeld in de regen!! Ben je trots? Ik wel! – maar evengoed was het heerlijk. Aanrader!

‘s Avonds plofte ik lekker op de bank. Jan moest nog even doorwerken, dus ik had een avondje voor mezelf. We aten lasagne, ik trok een fles wijn open en heb lekker The Prom gekeken op Netflix. Topavond!

Donderdag: prachtige wandeling & peper in m’n reet
De dag begon weer met yoga; ik doe nu op maandagavond kickboksen, dinsdagochtend yoga, woensdag bootcamp, donderdag yoga en vrijdag bootcamp. Overigens klinkt dit heel intens, maar ik doe het wel echt op mijn niveau he; pussy-training dus. Maar goed; donderdagochtend dus weer yoga. Ik merkte dat ik er ook dit keer niet helemaal lekker in kwam en dat lag vooral aan het feit dat ik me gewoon ff totaal mweh voel.

Het eerste moment waarop ik me lekker en fijn voelde vandaag (of deze week?), was toen ik met Jan ging wandelen in de duinen. We deden een super mooie route met op het midden een hoge duin die je echt even moet beklimmen en dan geniet je bovenop van een heel wijds uitzicht. Heerlijk! Bovenop de duin voelde ik me eindelijk echt ontspannen <3. En toen werd de dag wel echt fijn.

Ik denk dat ik me vooral niet helemaal chill voel(de), doordat ik echt niet m’n zaakjes op orde heb. Het huis is een dikke zooi, de was hangt steeds in m’n gezichtsveld te wachten tot ik er iets mee doe, die verbouwing ligt nog half af te wezen (te wachten tot ik er iets mee doe), ik kom niet toe aan m’n to do list (te wachten tot ik er iets mee doe), ik moet nog wat rekeningen betalen (…), ik heb twee mails in m’n hoofd die ik echt moet sturen (…). Ik loop gewoon achter de feiten aan en dat is niet chill. En het liefst wil ik de hele tijd op de bank liggen met friet, maar dan krijg je die lijst óók niet weg. Bovendien ga je je van friet ook niet per se beter voelen. Dus ik besloot donderdagmiddag om het roer ff om te gooien. Even wat peper in m’n reet. Even wat dingen wegwerken die me in de weg staan om weer lekker door te kunnen.

Dat betekende dat ik; de servieskast op ging ruimen (dit was iedere ochtend een grote ergernis, dus weg ermee), dat ik de minivliering schoonmaakte (dit is een luik in de gang met allemaal vazen etc en ALLES zat onder het stucstof, waardoor ik niet verder kon met onze verbouwplannen), ik deed alvast boodschappen, kocht nog ff kattengras voor Teddy die er al dagen om zat te zeuren en kwam weer niet toe aan de betalingen en m’n mail. Die twee dingen staan dus nog voor vandaag op de planning.

Vrijdag: druk druk druk
Inmiddels is het namelijk vrijdagochtend en ben ik nog steeds even het heft in eigen handen aan het nemen. Zo ben ik m’n dagboek al vóór het sporten aan het schrijven, zodat ik wat ruimer in m’n planning zit vandaag. Ik moet namelijk sporten, naar de tandarts (wandelen, want ik wil ook m’n stappen halen), een uitgebreid recept klaarmaken, die rekeningen betalen, m’n mails beantwoorden en eigenlijk ook 1 recept online zetten en dan heb ik weekend.

En dat weekend, daar heb ik onmogelijk veel zin in. SNEEUW mensen. SNEEUW!!! YES YES YES!

Ik hoop dat je het gezellig vond om m’n dagboek te lezen en ik spreek je dinsdag weer. Groetjes!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

8 reacties op “Leo’s leven 26: vette opnames, mooie wandelroute & DIY tv-meubel

  • Woowow ik ben echt onder de indruk van jouw sport discipline! Ik was ook begonnen met de 30-day challenge maar ben na dag 2 opgehouden 😀 Als je nog tips hebt om jezelf te motiveren hoor ik het graaag!

  • Wees niet zo streng voor jezelf, twee handjes zeg ik altijd maar. Gewoon ergens beginnen, wat je doet is mooi meegenomen en de rest komt morgen wel weer. Die grote wereld draait gewoon door en het komt wel goed uiteindelijk. Succes en sterkte, wees blij / tevreden met alles wat je wel hebt gedaan! ????

  • Zo herkenbaar. Dat je bijna bezwijkt onder de moetjes van de dag. De zelf opgelegde moetjes, welliswaar, want zeg nu eerlijk: wat zou er gebeuren als je het niet deed (behalve de openstaande betalingen, natuurlijk ;))
    Your typical February-blues.
    Sterkte, Leo!

  • Hee Leonie, wilde even laten weten dat ik ook een prachtig ‘kattenschilderij’ dankzij jou heb weten te bemachtigen! (Weetje wel, foto’s mailen naar een onbekend mailadres?) Echt heel erg bedankt voor de tip, de kat van mijn partner is na bijna19 (!) Jaar 2 weken geleden overleden, en nu hebben we een mooi portret van hem aan de muur. Geniet van je weekend! Groetjes Fleur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *