Kant & klaar #77: Lasagne met groenten van Lidl

Door Elske – He hallo! In de serie kant & klaar heb ik al een aantal lasagnes getest. De spinazie lasagne van Aldi staat bij mij nog steeds op nummer één, hoewel de andere lasagnes ook niet slecht waren. Een tijdje heb ik ze laten staan, omdat ik toe was aan het testen van andere maaltijden, maar vandaag staat er weer één op het menu. Dit keer van Lidl!

Het assortiment
Bij Lidl hebben ze een ruime keuze aan kant en klare maaltijden. Oké, ze hebben nog geen ‘verse’ lasagnes in hun assortiment, zoals deze van Albert Heijn, maar dat zal ook niet lang meer duren. De verse pasta’s liggen er immers ook al een tijd in de schappen. De keuze in kant-en-klare lasagne bestond in mijn geval uit Salmone (met zalm) of deze met groente (aubergine & courgette).

Nu hebben ze bij Lidl sinds een tijdje ingevoerd dat ze alle producten die morgen over de datum zijn een sticker geven. Voor een prikkie worden ze verkocht onder het ‘verspil-me-niet’ beleid. En zo scoorde ik deze lasagne voor €0,25! Wauw, dat is voor mij dubbele winst: en gered van de prullenbak én besparing in mijn eigen portemonnee. Chill! Dikke tip om dat eens in de gaten te houden, want ik scoorde ook wel eens brood voor in de vriezer enzo, met een 0,25 cent sticker. Oké, door naar de lasagne!

De bereiding
De tijd om lasagne te bereiden is iets langer dan de gemiddelde magnetron-maaltijd. Deze lasagne gaat voor 25 min. In een voorverwarmde oven op 180 graden. Da’s vrij lang voor een kant-en-klare maaltijd. Sommige lasagnes kunnen ook in de magnetron. Scheelt weer tijd.

De smaak
Zo’n kant-en-klare lasagne ziet er naar mijn mening niet direct appetijtelijk uit. Zeker niet op een foto zonder goed daglicht. Maar hé, we doen het ermee, want we hebben honger en eerlijk gezegd: het ruikt wel echt goed!

Ik wil beginnen met wat pluspunten: genoeg kaas en dat is een absolute must als je het mij vraagt bij een lasagne. Zonder kaas geen lasagne. Deze lasagne heet een lasagne met groente en die vind ik terug. Relatief veel zelfs en dat verbaast me eerlijk gezegd voor zo’n kant-en-klare lasagne. Zo af en toe zie ik een stukje voorbij komen, maar ik kan niet echt meer definiëren of het een aubergine of een courgette is. Daarvoor is de smaak van de saus te dominant. Over de saus gesproken: die is goed op smaak. Natuurlijk heel anders dan als je een saus zelf maakt, maar als je vaak een pakje of zakje voor je lasagne(saus) gebruikt is dit heel vergelijkbaar.

Al met al vind ik dit een hele prima lasagne. Als je zin heb in lasagne, maar geen zin hebt om alle moeite te doen, jezelf afwas wilt besparen, of bijvoorbeeld in je eentje woont en geen zin hebt in een familieschaal lasagne is dit echt een prima avondmaaltijd. Maak er als je zin hebt een simpele frisse salade bij. Dat hoeft natuurlijk niet, deze lasagne is op zichzelf al lekker genoeg. Zeker gezien de originele prijs van €2,49 is er echt weinig mis mee! Het enige wat ik jammer vind is dat deze lasagne behoorlijk lang in de oven moet staan. Dus als je haast hebt, is dit niet een kant-en-klare maaltijd die je even voor het ‘snelle eten en door’ koopt. Maar, evengoed heel erg smakelijk. Net zo lekker als die van Aldi? Nou, ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik denk het wel!

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

6 reacties op “Kant & klaar #77: Lasagne met groenten van Lidl

 • Ik heb colleges van 8.45 tot 15.45. Vanaf 17.00 moet ik klaarzitten om te werken, 10 min vantevoren alvast inloggen.
  In dat uur prop ik een boterham en kant en klare soep naar binnen, of zoiets voor in de oven.
  Weekenden huiswerk/leren/huishouden/boodschappen.
  Echt als jij niet weet wat “geen tijd” is, kom dan niet klagen.

 • Wanneer je een half uur aan eten maken je teveel tijd kost, ga dan eens nadenken of je wel goed bezig bent. Maak tijd in je agenda vrij voor een voedzame, degelijke maaltijd. In plaats van lasagne binnen een half uur, reduceer je zogenaamde belangrijke afspraken. Moe wordt ik van de mensen die het zogenaamd druk hebben. Met eigenlijk onnozel gedoe.

 • Johanna zegt:

  Als de situatie daartoe aanleiding geeft kies ik de salmon variant. Heeeerlijk. Schaaltje veldsla erbij met witte kaas en tomaat, kappertjes olijfolie. Smullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *