Leo’s leven 25: klussen, klussen en snacks

Goedemorgen gezellige mensen! Welkom op dinsdag! Vandaag praat ik je bij over mijn weekend. Een weekend van prachtig weer, maar ik heb geen daglicht gezien. Ik was druk bezig met de traprenovatie en heb echt diehard geklust. Het hele weekend! Verder vertel ik je over maandag; een hele toffe dag met fotoshoot, lekker werken en meer. Zin in? Pak er een kop thee bij en ga ff chillen. Dan praat ik je bij.

Vrijdag: werken & klussen
Vrijdag was een druk dagje. Het begon lekker sociaal; onze klussers Harry en Maikel kwamen nog even hun spullen ophalen en koffie drinken en toen zat de stuuc/schilder-klus erop en namen we afscheid.

Ik miste daardoor m’n sportlesje, maar dat was ook niet zo erg, want ik ben linea recta naar bed gegaan vanwege enorme menstruatiekrampen. Gek genoeg duurde het maar een uur, maar wel echt een uur vol ellende. Wat een toestand! Maar goed; duurde maar een uurtje en daarna kon ik door.

Met een kruikje in m’n broek ging ik aan het werk. Ik was van plan om tot 12 uur te werken, want ik stond echt te popelen om met de traprenovatie verder te gaan. Nu de stukadoors klaar waren, was het eindelijk tijd om de trapbekleding helemaal weg te halen. ZIN IN.

Maar ik had het echt best druk qua werk en het lukte me uiteindelijk pas om 3 uur om te stoppen. Tijd voor ons klusweekend; tijd om de trapbekleding eraf te trekken!

Echt een heerlijk klusje, want het tapijt zat al super los. Het was wel echt een gore klus trouwens; er kwam ontzettend veel stof (van het stucen en van 20 jaar aan mensen die er overheen liepen) uit. Echt goor. Maar zo gepiept!

Daarna had ik geen zin meer om nog iets te doen en zijn Jan en ik lekker gaan wandelen. Dit keer eens naar een andere supermarkt, om weer een keer een nieuwe route te lopen door de stad. Avontuur in Corona-tijd ;-); je moet er zelf iets van maken…

We kochten in de supermarkt het hele Airfryer-schap leeg en met een goed gevulde rugzak vol snacks liepen we terug naar huis. Tijd voor een avondje biertjes met friet en The Voice.

Zaterdag: KLUSDAG!
Van zaterdag heb ik letterlijk geen één foto, haha. We stonden vroeg op om te klussen en zijn tot een uur of 7 door gegaan. Vandaag hielden we ons bezig met:
– de trapwangen insmeren met lijmafbijt
– lijmafbijt verwijderen na een uur
– naar de stort met de trapbekleding
– de hele trap schuren en afstoffen
– 3 deuren + kozijnen van binnen en buiten schuren en afstoffen
– de kapstok weer ophangen.

Waar je al niet uuuuurenlang druk mee kan zijn he? Maar nu hadden we wel mooi alles voorbereid zodat we zondag echt konden gaan schilderen. Ik kon niet wachten!

Omdat ik nog niet m’n 5000 stappen had gezet, liep ik ‘s avonds nog ff naar de supermarkt. Ook omdat we vrijdag al zo’n Airfryer-night hadden gehad en vandaag overdag al kroketten hadden geluncht, vond ik het wel ff chill om ‘s avonds toch fatsoenlijk te eten. Dus na een hele dag klussen flansten we ook nog samen ff een lekker pasta pestootje met veel groentes in elkaar. Wij hebben vandaag echt uitgespeeld. 😉

Zondag: verven!
Op zondagochtend gaat Jan altijd hardlopen met een vriend ergens in de natuur, dus ik had de ochtend lekker voor mezelf. Normaal slaap ik dan uit en lig ik in bed van alles te Netflixen, maar nu stond ik ook lekker op tijd op om aan de slag te gaan. Ik schuurde de trap nog voor een laatste keer, stofte alles af en ben toen begonnen met schilderen.

De zijkanten van de trap schilderden we in Off black (kleur Off black van Farrow & Ball, gemengd in Sigma matte lak). Ik ben er uuuuren mee bezig geweest. Vooral ook omdat afplakken met tape bij ons nooit goed gaat (er gaat altijd van alles onderdoor en ja; we hebben al van alles geprobeerd), dus ik ben maar uit de losse pols de randjes gaan schilderen. Als een echte Rembrandt zat ik op de trap de mooiste details weg te werken, haha. Maar het eindresultaat mag er zeker wezen!

Ondertussen was ook Jan thuis gekomen en is hij aan de slag gegaan met de drie deuren die spierwit glanzend geschilderd moesten worden.

Aan het einde van de dag zat alles erop en was het resultaat echt gewellllldig. ZO blij mee. Het is zo mooi dat de muren French Grey Mid zijn, de plafonds spierwit, de deuren spierwit glanzend en de trap super mat net niet zwart. Héél blij mee.

Dit is een foto ‘s avonds bij slecht licht, dus je ziet de kleuren niet echt goed uitkomen haha.

Maar we zijn er nog langs niet; ik moet nog heel veel details bijwerken in de verf, de deuren moeten nog een keer, de radiator krijgt nog een kleur, alle deuren en kozijnen op de 2e verdieping moeten nog, we moeten nog leuningen schuren, verven en ophangen, de trap moet nog bekleed worden, dan moeten we beneden nog een vloertje leggen, de lampen en deurbeslag moeten opnieuw geplaatst worden. Nee, voorlopig hebben we nog genoeg te doen ;-).

Hier zijn de randjes nog niet echt een meesterwerk, dus ik denk dat ik er nog een keer langs moet met m’n penseel…

Zondagavond waren we helemaal kapot. We bestelden vegan kapsalon bij Freaking Vegan in Haarlem en ploften op de bank met Heel Holland Bakt.

Ondanks dat ik vandaag geen 5000 stappen heb gezet, haalde ik wel m’n gemiddelde van 5000 in de week. Yes!

Maandag: shooten in de duinen
Maandag was het weer gewoon een werkdag en ik had er echt moeite mee. Als je zo’n druk klusweekend hebt gehad en de boel is nog lang niet klaar, dan wil je het lieft daar mee verder. Maar dat kon even niet; komend weekend weer.

M’n maandag begon dus met wat opstartproblemen, maar rond 10 uur stond ik toch op en ging ik aan de slag met voorbereidingen voor een shoot die middag. Ik heb een paar samenwerkingen waarvoor ik toffe foto’s nodig had, dus ik vroeg fotograaf Lonneke of ze me kon helpen.

Rond 12 uur was ze bij me en tot een uur of 3 zijn we aan het shooten geweest. Super gezellig! We schoten toffe foto’s in de buurt en reden even naar de duinen voor fotografie voor een samenwerking met een heel vet jassenmerk <3. Die foto’s zie je heel binnenkort op Instagram!

Na de shoot was ik best wel weer moe; je staat toch 3 uur echt aan en dat is onwennig als je al een jaar uit staat, haha. Maar het was wel echt vet leuk om weer eens te doen. En we gaan het vaker doen, yay!

Eenmaal thuis flanste ik een pizza in elkaar van restjes (dikke tip; altijd een pizzabodem in huis hebben zodat je je restjes erop kan knallen). Rond half 4 werd er aangebeld en stond Coolblue voor de deur met een nieuwe televisie. WOOP WOOP! Jan en ik keken al heel lang naar een tv van 12 jaar oud met vrij belabberde beeldkwaliteit en nu we zoveel thuis zitten te bingen, was het tijd voor iets nieuws. En mannnn, wat kijken we nu scherp televisie. ZO lekker <3.

Daarna kreeg ik het -ondanks de verleiding van een nieuwe tv- toch nog voor elkaar om wat dingen voor werk te doen. Ik zette o.a. ons nieuwe financiële template online! Waarin ik uitleg hoe wij maandelijks onze financiën bijhouden en waarbij je een template kan downloaden zodat jij ook meer grip krijgt op je uitgaven. Woehoe!

Gratis tip #1: eert taart bij je maandelijkse administratie; je moet het tenslotte zelf leuk maken.

Maandagavond ging ik nog sporten via Zoom en heb ik zelfs nog even een YouTube lesje gevolgd om indoors 10.000 steps te zetten. Ik heb slechts 7 minuten gekeken, want toen zat ik aan m’n 5000 voor de dag, dus toen was het tijd om te chillen, haha.

We aten ‘s avonds super random gebakken aardappeltjes met champignons en spitskool – iets met restjes- en ploften op de bank voor Peaky Blinders op onze nieuwe tv. Heerlijk avondje. <3.

Inmdidels is het dinsdagochtend en heb ik al; yoga gedaan, een NRC vandaag podcast geluisterd én m’n dagboek geschreven. En het is pas half 11. Lekker bezig!

Vandaag probeer ik zoveel mogelijk werk in de ochtend te doen, zodat ik vanmiddag nog even wat kan klussen. En ik denk dat ik m’n komende dagen ook zo inricht. Ik praat je er vrijdag over bij. Tot dan!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *