Bevat gesponsorde content – Hallo leuke mensen! Welkom bij dit heerlijke recept met falafel, vegan feta en couscous! Een van mijn voornemens is dit jaar om meer te experimenteren met minder vlees eten. Ik had natuurlijk altijd al een vega maandag (echt al 8 jaar ofzo), maar ik wil het eens even naar een volgend level trekken, omdat Jan en ik in de praktijk in 2020 ongeveer 4 keer per week vega aten. Dan heeft zo’n vega maandag nog weinig toevoeging eigenlijk… En dus bedacht ik Vegan Monday; om mezelf weer ff uit te dagen ook weer wat anders te eten.
Ik trap vandaag af met een heel lekker recept voor couscous met o.a. falafel, munt, zongedroogde tomaat en hele lekkere veganistische feta die gewoon te koop is in de supermarkt. Zin in? Aan de slag!
Nodig voor 2 personen:
– 1/2 blok Violife Greek White (100% vegan alternatief voor kaas)
– 10 falafelballetjes
– 100gr couscous
– 4 zongedroogde tomaten
– 1 rood pepertje
– 5 takjes verse munt
– een handje verse peterselie
– granaatappelpitten
– beetje spinazie
Bereiding:
Voeg 100ml koken water toe aan de couscous en laat dit wellen. Zet een koekenpan op het vuur en bak de falafelballetjes in een scheutje olie rondom bruin, in 10 minuten.
Snijd de zongedroogde tomaat en het rode pepertje fijn en meng door de couscous. Meng de helft van de veganistische feta door de couscous.
Hak de munt en peterselie fijn en meng door elkaar.
Pak een diep bord en leg er een laagje spinazie op. Doe daar wat couscous in en top af met falafel. Verdeel er dan nog de andere helft van de feta overheen. Strooi nog wat peterselie met munt en wat granaatappelpitjes over het gerecht en top af met peper en zout. Eet smakelijk!
Ik vond het een onwijs lekker recept. Perfect voor lunch, maar ook prima als avondeten. Onthoud je dit gerecht even voor aankomende zomer? Ik weet zeker dat het dan al helemaal lekker is! Het chillste vond ik dat het echt een lekker smaakvol geheel was. En die plantaardige feta mensen, die is ZO goed. Ik at ‘m voor het eerst bij een lunchcafé in Haarlem en heb toen letterlijk gevraagd waar ze dit hebben gekocht. Bleek het gewoon van Violife te zijn en dus gewoon bij de supermarkt te koop! ZO chill.
De smaak ligt een beetje tussen feta en geitenkaas in en dan lekker romig. Het wordt trouwens gemaakt van kokosolie, dus je kunt het niet verwarmen; dan smelt alles uit elkaar. Maar! Met dat halve blok wat ik na dit recept over heb, weet ik wel raad. Misschien doe ik het nog door een andere salade, eet ik het van de week op brood met hummus, top ik er een lekker pastaatje mee af… Je ziet het wel verschijnen op m’n blog! 😀
De komende tijd ga ik in ieder geval regelmatig samenwerken met Violife, dus dat vind ik helemaal tof. Ze hebben naast Greek White (vegan feta) namelijk nog allemaal andere interessante producten. Ik schreef eerder al eens over de vegan Cheddar van dit merk en hoe goed die is. More to come! 😀
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!
Annemarie zegt:
Hoera voor vegan maandag!
leonie zegt:
Yay 😀