Vegetarische saucijzenbroodjes

Hallo mooie mensen! Vandaag heb ik een heerlijk recept voor je voor vegetarische saucijzenbroodjes. Persoonlijk ben ik GEK op saucijzenbroodjes; van die kleffe afbak-saucijzenbroodjes die je zelf nog moet opwarmen in de oven, tot heerlijke versgebakken saucijzenbroodjes van de bakker. Een paar jaar geleden kwam ik erachter dat het heel makkelijk is om zelf saucijzenbroodjes te maken (dit recept vind je in mijn eerste kookboek) en al een paar weken liep ik in m’n hoofd met het idee om zelf eens vegetarische saucijzenbroodjes te maken. Vorige week was het zo ver. En het was SUPER lekker.

Nodig voor 8 saucijzenbroodjes
– 8 plakjes bladerdeeg
– 200gr kruimgehakt
– 250 gr champignons
– 1 tl nootmuskaat
– peper
– grof zeezout
– 2 eieren
– 1 eetlepel paneermeel

Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor tot 180C.

Snijd de champignons in plakjes en bak in de pan voor 10 minuten, zodat ze een beetje slinken. Hak de champignons dan zo fijn mogelijk in een hakmolen. Meng in een grote kom de champignons met het kruimgehakt, 1 ei, de nootmuskaat, wat peper, zout en een eetlepel paneermeel.

Leg op ieder plakje bladerdeeg een soort worstje van dit mengsel. Vouw het plakje bladerdeeg vervolgens dicht en plak alle kanten dicht. Kluts een eitje en smeer de bladerdeegpakketjes hier mee in. Top af met een beetje peper en grof zeezout en bak de bladerdeegpakketjes 25 minuten op 180C. Ik bakte ze eerst 20 minuten op een bakplaat met bakpapier en daarna nog heel even zonder op een rooster. Ze zijn klaar als ze een beetje goudbruin kleuren. Eet smakelijk!

vegetarische Saucijzenbroodjes

Nou mensen; dit was fantastisch. Ja, je proeft dat het champignons zijn en nee het lijkt niet op vlees. Maar het is wel echt een uitstekende vegetarische variant van een saucijzenbroodje. Mocht je ooit saucijzenbroodjes-cravings hebben (kan ik me goed voorstellen) en je eet geen of minder vlees, dan is dit een gewelllldig alternatief. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegetarische saucijzenbroodjes

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

2 reacties op “Vegetarische saucijzenbroodjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *