Goedemiddag leuke mensen! Ik ben deze weken steeds rammend druk met van alles en niet met recepten uitschrijven en dat terwijl ik zoveel lekkere recepten in m’n concepten heb staan. Zo ook dit recept voor een hartige taart met o.a. champignons, prei en (vega) shoarma. Het is inmiddels echt al weken geleden dat ik dit at, maar ik weet nog goed hoe lekker het was. Dit is nou écht een chill recept. Zowel als avondeten, als voor lunch. Zin in? Let’s shoarma!
Nodig voor 2 personen:
– 1 pakje Koopmans hartige taart deeg (niet die uit de vriezer, gewoon die bij de bakspullen staat)
– 50 gr boter
– 3 eieren
– 150ml melk
– 100gr geraspte parmezaanse kaas
– 1 prei
– 250 gr champignons
– half bakje (vega) shoarma
– 2 eetlepels paneermeel
Bereiding:
Begin met het kneden van het hartige taart deeg. Dit doe je gewoon volgens de beschrijving op de verpakking (mengen met boter en kneden) en laat je vervolgens ff 10 minuten rusten.
Snijd de prei en champignons in kleine stukjes. Was de prei. Bak de champignons in een pan met een beetje olie rondom bruin. Dit duurt zo’n 10 minuten. Bak dan ook de prei mee voor zo’n 2 minuten. Bak als laatste de vega shoarma mee; gewoon zo’n 5 minuutjes totdat het een beetje een lekker geheel is. Mocht je voor echte shoarma gaan, dan hoef je alleen te zorgen dat het gaar is; dit duurt misschien iets langer dan 5 minuten. Eerder 10 denk ik? Maar bij vega shoarma – de beste vleesvervanger die er is, omdat het letterlijk alleen maar naar shoarmakruiden hoeft te smaken en niet naar vlees – hoeft niets gaar te worden, dus bak je meer voor een gezellig knapperig randje.
Druk dan het hartige taartdeeg in een taartvorm en strooi er een klein laagje paneermeel in. Verdeel daar de shoarma-champignon-prei-prut over.
Kluts in een kom of een maatbeker vervolgens de eieren met de melk, de mix voor hartige taart vulling (uit het Koopmans pan) en wat geraspte kaas door elkaar. Schenk dit op de champignon-prut en eindig met een laagje kaas. Zet het voor 40 minuten in de oven op 180C en daarna is ‘ie klaar!
Ik vond het echt een SUPER lekker recept. De smaken combineren echt heel tof bij elkaar en het is echt even iets anders dan je normaal eet. Het vult goed en het is lekker makkelijk. Vooral om te eten; zo overzichtelijk, gewoon ff zo’n hartige taart en klaar. Haha. Ik weet niet of dit duidelijke taal is, maar alles wat ik wil zeggen is yay; dit is lekker, maak het!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!