Hey you! Is het alweer tijd voor een plaattaart? Ja zeker! Dit was mijn uitvinding van 2020 en ik heb me er toch veel gegeten in een jaar. Ik ben echt fan van plaattaarten omdat je er zo veel mee kan; beleg het met allerlei lekkers en eet het als lunch of avondeten; de mogelijkheden zijn eindeloos!
Vandaag heb ik een onwijs lekker plaattaart recept voor je met op de bodem pesto. ZO lekker. Ik smeer de plaattaart in met o.a. pesto en crème fraîche en beleg ‘m dan met oesterzwammen, walnoten, knapperige boerenkool en… brie! Ja mensen, dit is een feestje. Zin in? Let’s plaattaart!
Nodig voor 2 personen:
– 1x Tante fanny plaattaartdeeg
– 2 eetlepels groene pesto (eventueel zelfgemaakt)
– 150gr oesterzwammen
– een handje walnoten
– een paar plakjes brie
– een handje fijngesneden boerenkool
– paar chiliflakes
– grof zeezout
– olijfolie
– 2 eetlepels crème fraîche
Bereiding
Meng de pesto met de crème fraîche en smeer de bodem van de plaattaart hier mee in. Overigens rol je eerst natuurlijk het plaattaartdeeg uit op een bakplaat (met bakpapier). Smeer dan die bodem dus in en verdeel er dan de oesterzwammen – in stukjes gescheurd – over. Strooi er wat walnoten en stukjes brie over. Meng in een kom de boerenkool met een beetje chilivlokken, zeezout en olijfolie. Verdeel dit ook over de plaattaart en bak ‘m vervolgens 20-25 minuten op 200C in de oven. Hij is klaar wanneer de randjes wat goudbruin kleuren en de boerenkool knapperig is.
Jaaaa dit was LEKKER. Echt geweldig!! Ik ben dus al heel erg fan van plaattaarten en heb er al vet veel gemaakt, maar volgens mij was dit m’n eerste met een pesto-achtig prutje op de bodem. En hij was ZO lekker. Ook klinkt die boerenkool on top een beetje vreemd als je het nog nooit hebt gehad, maar probeer het eens want het is echtttt de bom. Boerenkool met olie wordt namelijk knapperig in de oven en dat is gewoonweg fantastisch. YES! Wat een top recept. Dit wil je! Enjoy! <3
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!
Susan zegt:
Ik ga het vanavond met cherrytomaatjes en olijven ipv paddestoelen maken, mijn man houdt daar nl ook van en ik heb het ook niet in huis nu toevallig. Misschien gewoon weglaten kan of paprika of zongedroogde tomaatjes?
leonie zegt:
Allemaal mogelijk! 😀 HAha! Ben benieuwd hoe het eindelijk geworden is!
Laura zegt:
Wat zou een lekkere vervanging zijn voor de oesterzwammen, als je daar niet van houdt?
leonie zegt:
Alle andere soorten paddenstoelen, maar bijvoorbeeld ook stukjes tofu, stukjes (nep)kip of misschien gegrilde gourgette of paprika!