Plaattaart met blauwe kaas, bietjes en oesterzwammen

Goedemiddag fijn volk! Ik maakte vorige week een plaattaart die best wel verrukkelijk was. Simpel klaar te maken en ontzettend lekker. In de categorie ‘wat wil je nog meer’ presenteer ik u: een plaattaart met bietjes, gorgonzola, oesterzwammen en bieslook. Mjam!

Nodig voor 2 personen:
– 1x tante fanny plaattaart deeg van de koelvers afdeling
– 3 gekookte bietjes
– 2 eetlepels crème fraîche
– 150gr oesterzwammen
– een handje bieslook
– 70 gr blauwe kaas (bijvoorbeeld Castello Danablue 50+)

Bereiding:
Rol het plaattaartdeeg uit over een bakplaat, bekleed met bakpapier. Pureer de bietjes samen met de crème fraîche in een hakmolen tot een glad papje. Smeer de bodem van de plaattaart hier mee in. Verdeel er dan in stukken gescheurde oesterzwammen over en top af met blauwe kaas.

Zet de plaattaart ongeveer 20 minuutjes op 180C in de oven. Hij is klaar als de randjes een beetje goudbruin kleuren.

Top dan nog wat met wat bieslook en eet smakelijk!

Plaattaart met bietjes, blauwe kaas en paddenstoelen

Ik vond het echt een super lekker recept. Hartstikke makkelijk en de smaken waren heerlijk. Ik hoef er maar weinig woorden aan vuil te maken: dit is een top recept en jij moet het echt eens maken. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Plaattaart delen op Pinterest

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *