Pizza met pesto en champignons

Hallo leuke mensen! Wie o wie heeft er zin in pizza? Laatst kreeg ik een pakketje toegestuurd van JAN pizzadeeg uit het koelschap. Ik kende dit bolletje pizzadeeg nog niet, maar kennelijk ligt het al een tijdje in de supermarkt. Vrij chill wel, want ik HOU van vers pizzadeeg en ik haat het om het zelf te maken. Niet per se omdat het heel moeilijk is, wel heel erg omdat het zoooo’n zooi geeft in de keuken. Je snapt dat ik best wel benieuwd was naar dit bolletje pizzadeeg en dus maakte ik er wat pizza’s mee klaar. Deze blogpost is trouwens #nospon. Ik heb het deeg wel gekregen, maar that’s it.

Oké oké oké, wie heeft er zin in pizza? Let’s do this!

Nodig voor 2 personen:
– 1x pizzadeeg van JAN uit het koelschap (er zit tomatensaus bij)
– champignons
(zelfgemaakte) pesto
– buffelmozzarella

Bereiding:
Aan de slag! Het pizzadeeg haal je 10 minuten voor bereiding uit de koelkast en laat je even op kamertemperatuur komen. Dan rol je het uit op een met meel bestoven keukenblad. Rol het deeg uit tot een mooi rondje. Ik vond dit best wel makkelijk en gebruikte vooral m’n handen en soms een deegroller.

Leg het deeg op een met bakpapier bekleed rooster en smeer het dan in met tomatensaus. De hoeveelheid saus die bij het bolletje deeg geleverd wordt is perfect. Bovendien vind ik de saus best wel lekker!

Beleg de pizza vervolgens met alles wat je lekker vindt. Ik ging dit keer voor champignons, buffelmozzarella en zelfgemaakte pesto, omdat ik dit allemaal nog in huis had.

Bak de pizza vervolgens zo’n 12-15 minuten af in de oven. Zet de oven lekker heet; ik ging voor 225 graden. Klaar!

pizza met pesto, champignons en mozzarella

Nou mensen; dat was dus echt een lekkere pizza. Ik ben behoorlijk te spreken over dit deeg. Ik heb lekkerder gehad, maar vind het wel echt een heel goed deeg; het is flexibel, werk fijn, makkelijk en schoon en smaakt gewoon goed. Ik denk dat als ik van ‘t zomer weer pizza’s ga bakken op de Green Egg, ik absoluut dit deeg ga gebruiken. Als ik daarmee kan skippen dat m’n hele keuken onder de zooi zit omdat ik zelf deeg moet maken, dan gráág. Ik vind het een succes. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

pizza met pesto en champignons

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *