Pasta met champignons

Eindresultaat van het recept pasta met champignons

Door Elske – Hoi! De titel van deze blog klinkt alsof het volgende gerecht een hele saaie gaat worden, maar niets is minder waar! Voor het gemak, en omdat wij er hier nog geen betere naam voor hebben kunnen vinden, noemen wij dit gerecht hier thuis zo. Het is niet alleen maar een pasta met champignons, maar ook met crème fraîche en peterselie. Dat zijn de 3 (4 als je de pasta mee telt) basisingrediënten voor deze vét lekkere pasta. Verder kun je er lekker mee variëren en dat proberen wij dus ook nog steeds. Deze keer deden we er nog olijf en tomaat doorheen en ook dat was een top combi! Benieuwd naar het recept? Let’s pasta!

Nodig voor 2 personen:
– 150 gram spaghetti
– 1 bakje (kastanje)champignons
– 2 teentjes knoflook
– 3 takjes peterselie
– half bakje cherrytomaatjes
– stuk of 10 zwarte olijven
– 100 gram crème fraîche

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de champignons en olijven in plakjes. Was de cherrytomaten en snijd deze in halfjes.

Pel de teentjes knoflook, doe een goede scheut olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook voor 30 seconden op hoog vuur. Voeg vervolgens de champignons toe. Bak dit samen voor zo’n 3 minuten en draai daarna het vuur naar middelhoog. Voeg de cherrytomaatjes toe, samen met flink wat zout en peper. Laat dit voor zo’n 5 minuten bakken onder af en toe roeren.

Giet ondertussen je pasta af, maar bewaar een kopje kook vocht. Zet nog even aan de kant.

Snijd de peterselie grof. Voeg de olijven aan de saus toe, samen met de spaghetti, het kookvocht, de crème fraîche en de peterselie. Roer goed door, draai het vuur zacht en laat het nog een paar minuten op het vuur staan zodat de saus wat indikt. Voeg wanneer nodig nog wat extra peper en zout toe en je kunt eten. Smakelijk!

pasta met champignons

Dit recept is niet voor niets één van onze favorieten thuis. Het is makkelijk te maken, simpele ingrediënten, niet duur en heel erg lekker! Je kunt er ook een keer wat andere kruiden in doen, of laat de cherrytomaatjes weg als het te zuur vindt worden. De keuze is aan jou! Wel raad ik je aan om sowieso de champignons, peterselie en crème fraîche te gebruiken, want juist dat maak het recept zo lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *