Mexicaanse plaattaart met paprika, kip, mais en rucola

Hey hey! Ooooh mensen! Vandaag heb ik weer helemaal een leuk recept voor jullie. Ik ben behoorlijk fan van plaattaarten – ik beschouw dit als het ideale gerecht voor 1 tot 2 personen – en daarom dook ik weer eens de keuken in om een nieuw, origineel recept te maken. Ik had nog nooit een Mexicaanse plaattaart geprobeerd, maar had wel allerlei lekkers in huis waarmee ik los kon gaan. En dus ben ik aan de slag gegaan met een plaattaart met allerlei Texmex-achtige ingrediënten. Van mais tot paprika, tot kruidige kip, tot kaas en guacamole. Mjam! Let’s plaattaart!

Nodig voor 2 personen:
– 1 rol tante fanny flammkuchendeeg
– 3 eetlepels hummus
– 1 bakje (vegetarische) kipstukjes (die van AH is heel lekker) (160gr)
– 1 rode paprika
– 1 blikje mais (zo’n mini blikje)
– 1 zakje Santa Maria taco kruiden
– 1 avocado
– 1 eetlepel zure room
– een handje rucola
– beetje geraspte kaas

Bereiding
Bak als eerste de (vegetarische) kipstukjes met een beetje olie rondom bruin. Voeg dan de tacokruiden hier aan toe en bak eventjes mee.

Rol ondertussen de plaattaart uit en smeer de bodem in met hummus. Verdeel de ingrediënten er over: snijd de paprika in kleine blokjes en verdeel er over, strooi er mais over en de gebakken stukjes (vegetarische) kip. Top af met een beetje kaas en zet dit 20 minuten op 180-200C in de oven. Hij is klaar als de randjes van de plaattaart een beetje bruin kleuren.

Top de plaattaart dan af met een beetje rucola en wat zelfgemaakte simpele guacamole van avocado met zure room. Eventueel kun je de guac extra op smaak brengen met peper, zout en knoflookpoeder of cayennepeper, maar dit is geen must.

Klaar is je Mexicaanse plaattaart!

Mexicaanse plaattaart

Het eindresultaat is een super lekkere en vullende plaattaart. Echt een vet lekker recept. Ik at het als lunch, maar je kan het ook prima eten als avondeten. Overigens; als je het als lunch eet, dan kan het wel met 4 personen. Maar het lekkerst is toch wel om die halve plaattaart in je eentje op te eten. 😀 Oh en mocht je er een salade bij maken, dan kan ik deze ergggg aanraden.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Mexicaanse plaattaart

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *