Goedemiddag gezellige mensen! Vandaag heb ik een simpel recept voor couscous met falafel voor je. Het weer is lekker een beetje zomers – en het is pas eind maart! – en dus is het tijd voor een beetje zomerse maaltjes. Couscous is bij uitstek iets dat ik in de zomermaanden eet en dus had ik er bij de eerste zonnestralen meteen al zin in. Let’s couscous!
Nodig voor 2 personen:
– 100gr parelcouscous
– falafel van Garden Gourmet
– 1 avocado
– 2 eetlepels granaatappelpitjes
– 1 aubergine
– 10 takjes verse dille
– 10 blaadjes verse munt
– beetje feta
Bereiding
Kook de parelcouscous gaar zoals de beschrijving op de verpakking. Overigens vind ik zelf normale couscous lekkerder, dus dat kun je ook prima gebruiken. Bak de falafelballetjes rondom bruin en knapperig in een lekker laagje olie in een koekenpan. Dit duurt zo’n 8 minuten op middelhoog vuur.
Snijd de aubergine in kleine stukjes en bak ze in olie rondom bruin.
Meng in een grote kom alle ingrediënten; hak de kruiden (dille en munt) fijn en meng door de couscous, samen met feta, granaatappelpitjes, gebakken aubergine, in stukjes gesneden avocado en doe de falafelballetjes erbij of er doorheen. Klaar!
Het is een lekker recept als licht avondmaal of als vullende lunch. Ik vind het ook ideaal om bijvoorbeeld meteen twee keer zoveel te maken, zodat je ergens de komende week ook nog een lekkere lunch hebt. Offf een lekker maaltje voor net voor het sporten, ofzo :D.
Een lekker makkelijk maaltje en het smaakt…. prima! Ik vond het niet baanbrekend en ik denk dat dat komt omdat er een échte smaakmaker mist. En ik vind zelf dat parelcouscous de boel altijd een beetje week maakt. Ik denk dat het lekkerder is met andere couscous, maar dat laat ik aan jou. Oh en misschien is het lekker om er nog iets sauzigs bij te doen; een yoghurtsausje of hummus ofzo.
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Daisy zegt:
Ik denk dat een kruidenmix zoals bv Ras el Hanout hier ook erg lekker bij is. En de munt en dille met yoghurt mengt, als soort van sausje.
leonie zegt:
Dit is echt een grandioze tip. Dank je wel! Mensen die dit lezen: gooi er ras el hanout door!!