Couscous met falafel, aubergine & granaatappelpitjes

Goedemiddag gezellige mensen! Vandaag heb ik een simpel recept voor couscous met falafel voor je. Het weer is lekker een beetje zomers – en het is pas eind maart! – en dus is het tijd voor een beetje zomerse maaltjes. Couscous is bij uitstek iets dat ik in de zomermaanden eet en dus had ik er bij de eerste zonnestralen meteen al zin in. Let’s couscous!

Nodig voor 2 personen:
– 100gr parelcouscous
– falafel van Garden Gourmet
– 1 avocado
– 2 eetlepels granaatappelpitjes
– 1 aubergine
– 10 takjes verse dille
– 10 blaadjes verse munt
– beetje feta

Bereiding
Kook de parelcouscous gaar zoals de beschrijving op de verpakking. Overigens vind ik zelf normale couscous lekkerder, dus dat kun je ook prima gebruiken. Bak de falafelballetjes rondom bruin en knapperig in een lekker laagje olie in een koekenpan. Dit duurt zo’n 8 minuten op middelhoog vuur.

Snijd de aubergine in kleine stukjes en bak ze in olie rondom bruin.

Meng in een grote kom alle ingrediënten; hak de kruiden (dille en munt) fijn en meng door de couscous, samen met feta, granaatappelpitjes, gebakken aubergine, in stukjes gesneden avocado en doe de falafelballetjes erbij of er doorheen. Klaar!

Het is een lekker recept als licht avondmaal of als vullende lunch. Ik vind het ook ideaal om bijvoorbeeld meteen twee keer zoveel te maken, zodat je ergens de komende week ook nog een lekkere lunch hebt. Offf een lekker maaltje voor net voor het sporten, ofzo :D.

couscous

Een lekker makkelijk maaltje en het smaakt…. prima! Ik vond het niet baanbrekend en ik denk dat dat komt omdat er een échte smaakmaker mist. En ik vind zelf dat parelcouscous de boel altijd een beetje week maakt. Ik denk dat het lekkerder is met andere couscous, maar dat laat ik aan jou. Oh en misschien is het lekker om er nog iets sauzigs bij te doen; een yoghurtsausje of hummus ofzo.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

couscous

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Couscous met falafel, aubergine & granaatappelpitjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *