Pasta met spare ribs, tomatensaus en rucolasalade

Morning people! Vorige week heb ik toch iets geks gegeten: pasta met spare ribs. Of nou ja, een soort van. Samen met een stel (ex)collega’s gingen we eten bij (ex)collega Martine en zij maakte haar pasta met vlees van ribbetjes klaar. Of nou ja, háár pasta is het niet helemaal -het recept komt van AH.nl- maar ze had er over verteld op de werkvloer en dus moest ze het maar eens voor ons klaarmaken.

Overigens staat in het recept dat je het klaarmaakt met krabbetjes. Kennen jullie dat? Ik niet echt… Ik dacht dat alles wat een eetbare rib is, gewoon een spare rib is, maar kennelijk is er een verschil. Wat het verschil tussen krabbetjes en spare ribs is? Het soort rib; de locatie. De voorste drie ribben van een varken noemen we krabbetjes en de plattere ribbetjes die over blijven als je de spare ribs ook weghaalt (dat zijn dan weer de rondere buikribben)(#snapjijhetnog?), kun je ook krabbetjes noemen. Ingewikkeld dus! Anyway, het maakt niet heel veel uit. Wil je dit recept klaarmaken? Ga dan gewoon even langs de slager en vraag om krabbetjes. Hij zal er wel verstand van hebben ;).


Dus, zoals ik al zei gaat ’t hier om een avondmaaltje van AH.nl en je kunt het recept hierrrrrr vinden. Ik zou het niet klaarmaken als je alleen of met z’n 2en gaat eten, maar echt pas als je in een groot gezelschap bent. En het duurt ook echt een eeuwigheid omdat het vlees gewoon flink moet stoven, maar; dan heb je wel wat.

Ik heb lekker gegeten! Qua smaak vind ik het een aanrader, maar als ik het recept zelf zo doorlees en zie wat je allemaal moet doen (en hoeveel geduld je moet hebben), dan weet ik niet of ik het zelf ook eens klaar zal maken. Maar goed; voor jullie een goede tip voor als je veel mensen over de vloer krijgt.

Lijkt het je lekker?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER STOOFVLEES:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *