Recept van vati: Stoofvlees met aardappelgratin en salade

Joehoe! Dit weekend was ik bij mijn ouders in Assen en ik heb weer een heerlijke recept van m’n vader voor jullie. Tijdens zo’n weekendje even bij le parents word ik altijd enorm in de watten gelegd en wordt er heerlijk gekookt. Dus ook dit weekend. Pap had stoofvlees gemaakt, een recept dat ‘ie al eerder voor jullie heeft uitgeschreven, met daarbij aardappelgratin en dát recept deel ik graag met jullie.

Bovendien! We aten dit met het gezin + aanhang, met z’n zessen dus en het was bijna al een Kerstdiner, voor mijn gevoel. En aardappelgratin ís ook wel echt een Kerstmaal, dus volgens mij komt dit recept op een heel mooi moment. Toch? Nou, lets do this (ik wilde bijna typen: let it snow).

Nodig voor 6 personen: 2 tenen knoflook – beetje roomboter of margarine om de ovenschaal mee in te vetten – halve rode ui – peper – geraspte kaas – kookroom – ongeveer een kilo voorgekookte aardappelschijfjes 

Vet een ovenschaal in met boter of margarine. Hak de knoflook fijn en meer in de ovenschaal. Snij de ui in ringen en verdeel een deel van de uien over de bodem van de ovenschaal. Daaroverheen een laag in plakjes gesneden aardappels. Wat gemalen peper erover en fijn geraspte kaas. Dan schenk je er wat kookroom gemengd met melk overheen. Nog een laagje uienringen en aardappelschijfjes. De rest van de (kook)room en melk en weer afdekken met fijn geraspte kaas. Het geheel zo’n 45 min in de oven en eten maar!

We aten dus deze aardappelgratin en dan met stoofvlees (klik hier voor het recept) en een simpele salade van gemengde sla met komkommer, tomaat, croutons, walnoten en dressing. Mjam! Ik zat propvol.

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER IN KERSTSFEER (haha echt, nu al?! JA):

3 reacties op “Recept van vati: Stoofvlees met aardappelgratin en salade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *