HOI! Vanavond at ik heeeeeel saai. Ik wilde eigenlijk een ovensnack gaan testen, maar dat liep een beetje in de soep en toen had ik vet veel zin in pasta en besloot ik dat te maken. Maarrrr, het was wel een beetje niet echt meat free monday. Maar goed, soms mag je gewoon even tegen het leven in. Toch?
Overigens was het ook echt een gruwelijk saaie maaltijd. Ik kan me dan ook echt niet voorstellen dat iemand van jullie dit na gaat maken, maar je weet maar nooit. If so: let me know! 😀 En variatietips zijn sowieso altijd welkom!
Nodig voor één persoon: 1 zalmfilet – 6 cm courgette – 1/2 rode paprika – 1 eetlepel pijnboompitten – 1/2 bakje ricotta – spaghetti
Bak de zalmfilet in olijfolie gaar en hak in stukjes. Snij de courgette en paprika in hele kleine stukjes. Meng door de zalm en bak, samen met de pijnboompitten, even mee. Voeg dan de ricotta toe en wat peper en laat pruttelen. Kook ondertussen de pasta gaar en voeg die daarna ook toe aan de pan met saus. Door elkaar roeren en klaar!
Uber saai en zeker niet voor herhaling vatbaar, hahaha. Stom!
En nu ga ik me gauw klaar maken voor PUPQUIZ in Café Maxwell!!
Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!
Annette Dijkstra zegt:
Ik zou het inderdaad ook maken met kruidenroomkaas/boursin ipv ricotta en met nog wat extra knoflook. Een lekkere variant is trouwens ook, zalm, courgette, flink wat knoflook met creme fraiche en tagliatelle.
Ik neem voor dit soort dingen meestal zalmsnippers/blokjes van de AH, nu zijn de sandwichplakken daar in de aanbieding dus neem ik die gewoon, even in stukjes snijden en op t laatst er door 🙂
leonie zegt:
Haha ja prima! Roomkaas is een goeie!
Anna zegt:
Nou als je dit vergelijkt met wat ik meestal eet, dan is dit echt wel een best luxe maaltijd! Lekker!
leonie zegt:
Haha, ja op zich was dat het ook wel. Alleen wel saai van smaak.
Rick zegt:
Een venkel in plakjes zorgt voor de nodige smaak!
leonie zegt:
Oeeeh goed idee!
Anoniem zegt:
Ik maak dit zelf ook wel eens, maar dan met kruidenroomkaas inderdaad en gerookte zalm. Echt super lekker!
leonie zegt:
Ja, veeeel beter!
Laura - Dagelijkse hap zegt:
Het ziet er echt verrukkelijk uit 😀
leonie zegt:
Ah dank!!
Anoniem zegt:
Lijkt me een super gerechtje. Eazy en lekker 🙂
leonie zegt:
Haha wat tof!
Linda Delichef zegt:
Dit lijkt mij wel heel lekker met wat kruiden en knoflook inderdaad! Of om lekker makkelijk te doen gewoon kruidenroomkaas in plaats van ricotta. Je hebt mij inspiratie gegeven in ieder geval!
leonie zegt:
Ja, roomkaas is veel beter! Fijn dat je er toch inspiratie uit haalt 😀
Lotte Sophie zegt:
Eigenlijk maak ik dit best vaak, maar dan met kook-boursin haha! Daar zitten heel veel kruiden al bij, bak een uitje en doe er knoflook bij en dan de boursin en ik kan je bijna garanderen dat je de volgende keer gaat smullen van dit gerecht!
leonie zegt:
Ja, met boursin wordt het echt vijfhonderd eker beter al!
Lena zegt:
ja knoflook is een must! als je houd van pasta met zalm moet je het recept uit 't boek van rens kroes proberen die is zoooo heerlijk! ik at trouwens quiche :)!!
leonie zegt:
Oeeh goeie tip! Ik heb het boek (nog) niet
Anoniem zegt:
Gewoon veel verse kruiden en knoflook erbij, dan is het meteen veel lekkerder!
leonie zegt:
Ik vermoed van wel! Maar misschien nog steeds een tikkeltje saai hoor haha
Simone -lifeofsimone- zegt:
Waarom zou niemand dit na gaan maken? Haha, lijkt me heel lekker juist.
leonie zegt:
hahaha ik vond het echt heel saai:P
Resy zegt:
Dit klinkt echt heel lekker!
leonie zegt:
hahahah!