Voorgerechtje: Zelfgemaakte garnalencocktail met whiskycocktailsaus

Hoi hoi! Op verzoek van een paar lezers, hier dan toch het uitgewerkte recept van de garnalencocktail die ik maakte op Eerste Kerstdag. Enorm geslaagd als je ’t mij vraagt.

Nodig voor twee personen (als voorgerecht, of voor 4 personen als je het als amuse doet): 2-4 blaadjes ijsbergsla – 1 bakje AH ijsgarnalen (volgens mij 125gr), 2 eetlepels Yo Fresh, 1 eetlepel ketchup, sap van 1/2 limoen, 2 eetlepels whisky


De whiskycocktailsaus maakte ik naar dit recept, een beetje aangepast. Maar zoals het originele recept al zegt, je mag een beetje met de hoeveelheden experimenteren. Je mengt de Yo Fresh met de ketchup, whisky en het limoensap. Proef het even of het al de juiste smaak heeft en voeg anders iets meer van een van de ingrediënten toe. Spoel de ijsgarnalen af onder heet water. Geen idee of dit een functie heeft, maar het leek mij wel zo schoon om de garnalen eventjes een soort van te wassen en ook nog enigszins te koken onder het warme water. Maar heel goed mogelijk dat dit ook maar bullshit is. Ik heb tenslotte ook niet echt verstand van koken :P. De garnalen moeten goed uitlekken en meng je vervolgens met de whiskycocktailsaus. Laat vervolgens de saus met de garnalen ook even uitlekken in een zeef, zodat je niet teveel saus zit te eten. En dan drapeer je de garnaaltjes op je blaadje(s) sla in een leuk kommetje of een martiniglas. Klaar!

Ik hou echt niet van garnalencocktails van Hollandse garnalen (die mini dingen, a.k.a. maden) met gewone whiskycocktailsaus. Maar deze variant vond ik héél lekker! En makkelijk te maken:). Hopelijk maak ik jullie blij met dit recept 😀 Hoewel de etentjes de komende tijd wellicht wat op een lager vuurtje staan (haha)?

Anyway, een fijne jaarwisseling allemaal! Enjoy jullie avond! En vergeet niet de boodschappen in huis te halen voor een ultieme brakmaaltijd voor morgen ;-). Overigens ga ik gewoon vanavond monopoly spelen met vriendinnen. #livingontheedge. En morgen ga ik denk ik in m’n uppie naar The Hobbit II. HAHA! 😀 SEE YOU IN 2014!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Voorgerechtje: Zelfgemaakte garnalencocktail met whiskycocktailsaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *