Alles aan een spies recepten!

Door Elske – Oké, als groot voorstander van het minder vlees eten, moet ik toegeven: ik heb behoorlijk vaak gebarbecued met het heerlijke weer wat de zomer ons gaf. Toch eet ik dan nooit veel vlees. Na één of twee stukjes heb ik genoeg; geef mij in plaats daarvan maar lekker veel goed gevulde (pasta)salades of een dikke unit van een broodje hamburger. Kan overigens ook iets te maken hebben met het feit dat ik snel vol zit, omdat ik voordat de barbecue nog aan gestoken wordt ik mijzelf al volprop met stokbroodjes – knoflooksaus. Liefde voor knoflooksaus en uit je bek stinken <3 #sorrynotsorry.

Goed; dat vele barbecueën zorgde wel voor de inspiratie voor deze reeks recepten. Want spiesjes, die zijn uitermate geschikt voor op de barbecue. En kan je, net als ik, nu even geen barbecue meer zien? Dan gebruik je lekker de grillpan en maak je de bijgerechten zoals bij recept gegeven ; ook dikke prima! Klaar voor al het lekkers op een stokkie? Let’s go!

Spiesjes met kip-teriyaki saus en rijstnoedels
Maar vijf ingrediënten heb je nodig om dit geweldig maaltje in elkaar te flansen. Dat wil toch iedereen? Less effort, more comfort ofzo.. In ieder geval; must try als je snel klaar wilt zijn, maar geen zin hebt in dat zakje noedelssoep van 29 eurocent die je gisteren ook al at.

kipspies
Vet lekker, vet weinig moeite; dubbele win!

Malse kipspiesjes met kokos-pindasaus
Bovenstaande recept gemaakt en kipspiesjes over? Maak dan eens deze heerlijke spiesjes! Ook gemaakt met kip, maar totaal andere smaak door de kokos-pindasaus. Serveren met boontjes, rijst en afmaken met wat cashewnoten en je bent klaar!

kip_sate_kokos_boontjes_rijst_peterselie
Prima maaltje en keer wat anders dan de standaard nasi!

Gegrilde groente-spies met zoete aardappelfrites
Jawel, ook de vegetariërs komen in dit overzicht aan hun trekken. Of nouja, eigenlijk staan de zoete aardappelfrites meer centraal in dit recept, maar dat mag de pret niet drukken. Ik kreeg de indruk dat de gegrilde groentespiesjes Leo ook prima smaakten 😉

zoete2_aardappelfrites_rucola_amandel_gegrilde_groentes_tomaat_champignon_courgette
Gegrilde groenten aan een spies! En zoete aardappelfrites; ook niet onbelangrijk

Kiptandoori-spiesjes met yoghurtdressing
De foto van dit gerecht mag dan misschien wat gedateerd zijn, maar dat doet geen afbreuk aan de smaak. Sterker nog: uit de comments  te lezen is dit recept door jullie als een regelrecht succes verklaard! En… lijkt het jou wat?

couscous_mango_kip_tandoori_
Couscous met kiptandoori-spiesjes en een yoghurtdressing; lijkt me heerlijk!

Spies van vegetarische balletjes
Leek jou als vega (of niet vega) bovenstaande recepten van de groetespiesjes nou niet bepaald lekker? Probeer deze spiesjes met vegetarische balletjes dan eens. Ook even die tomaten uit de oven erbij maken, want die voegen echt iets toe! Denk er dan wel even de zoete aardappelfrites uit bovenstaande vega-recept bij en denk de zwarte uit onderstaande foto weg 😉

mislukt
Alles uit de oven-receptje #teamweinigafwas

Appel-kaneelspiesjes en soep van rode biet
Hoewel dit eigenlijk meer een lunch-recept is vond ik het toch de moeite waard om te delen: kijk dan hoe vrolijk het eruit ziet! En volgens Leo ook super lekker, dus ik zou zeggen: probeer het eens 🙂

rodebietensoep
Rodebietensoep met appel-kaneel spiesjes en bladerdeegstengels

Garnalenspiesjes met rijst en Chinese kool
Keer wat anders dan kip; garnalen aan een spies! Dit lijkt mij als garnalen liefhebber dus echt vrij fantastisch. Wellicht dat ik er nog een beetje scrambled eggs en pinda’s aan toe zou voegen, maar waarschijnlijk smaakt het zo al top! Wat denk jij van dit recept?

garnalen_spieg_teriyaki_honing_vis_hapje_chinese_kool_rijst
Garnalen op een spies; altijd goed!

Zo, dat waren me wel weer even genoeg spiesjes #allespiesjesnogaantoe. Welke van deze spiesen lijkt jouw het lekkerst? Of misschien heb je nog een top-spies-recept wat je met ons wilt delen? Laat het ons weten; vinden we leuk 😀

Ps. Los zijn deze spiesjes ook allemaal leuk om als hapje te serveren op een borrel of als voorgerecht tijdens een etentje!

Je kunt Gewoon wat een studentje ’s avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *