Malse kipspiesjes met kokos-pindasaus, cashewnoten, boontjes en rijst

kip_sate_kokos_boontjes_rijst_peterselie
Hi there! Oooh ik heb lekker gegeten vanavond! Een week of twee geleden was ik bij de opening van SNCKBR, een nieuwe healthy snackbar in Amsterdam. Healthy, dus niet per se mijn ding, maar heel hipster, dus ik was toch benieuwd. En het was awesome! Binnenkort ga ik nog eens langs om jullie er uitgebreid over te vertellen, maar nu beperk ik me even tot de kipsaté die ze daar serveerden. Die at ik dus een week of twee geleden en vandaag moest ik er weer aan denken en je begrijpt het al: ik MOEST die kipsaté eten. En dus maakte ik ‘m zelf na. Wat bizar genoeg echt voor de volle 100% lukte, woehoe!

Nodig voor één persoon: 2 kippendijen (3 spiesjes) – 3 satéprikkers – 1/2 zakje Conimex pindasaus (zo’n zakje met poeder dat je moet mengen met water – 150ml kokosmelk – 1 kopje witte rijst – een hand sperziebonen

Snijd de kippendijen in stukjes of reepjes en rijg aan de satéprikkertjes. Bak de kipspiesjes in een minuut op 12 gaar en knapperig. Ik bakte in een lekkere laag kokosvet (met kokossmaak), zodat ze echt goed knapperig werden en die kokossmaak lekker overnamen.

In de tussentijd kook je de boontjes en rijst in 8 minuten gaar. Dit kan bij elkaar in de pan en dat is tof, want dat scheelt afwas.

Meng in een ander pannetje de kokosmelk met het poeder voor pindasaus totdat de saus de kleur heeft die je leuk vindt en de smaak goed is. En! De klontjes moeten helemaal opgelost zijn. En het is ook wel handig dat de kokosmelk op een gegeven moment kookt, dan is je saus tenminste lekker op temperatuur.

Serveer de rijst en boontjes door elkaar, leg de kipspiesjes er op, schenk er wat saus over en top af met cashewnoten en eventueel peterselie. KLAAR!

Ik zeg één ding: teringlekker.

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

4 reacties op “Malse kipspiesjes met kokos-pindasaus, cashewnoten, boontjes en rijst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *