Zoete aardappelfrites met peterselie, truffelmayo en een biefstukje

zoete_aardappelfrites_biefstuk_peterselie_truffel_mayo_naiseHoi allemaal! Het is vrijdag! Het is weekend! Daar heb ik echt dagen naar uitgekeken. Zoals ik eerder deze week al schreef, ben ik half-ziek en dat is terror, want ik had me toch een drukke week. Vandaag heb ik gefilmd in Den Haag voor Unox, gisteren trad ik op op Stukafest in Leiden, woensdag was ik weer bij GIN en dat allemaal in combinatie met gewoon 8 uur werken overdag. En intense verkoudheid-griep-ellende-verschijnselen. Ik vond het best een terrorweek en ben dus ook dolgelukkig dat het nu weekend is.

Vanavond heb ik als enige plan speciaalbiertjes drinken op de bank met mezelf (omdat dat dus vet verstandig is als je half ziek bent) en morgen doe ik NIKS. En zondag ga ik daten. Yay! Maar mijn topweekend begon vanavond. Met een topmaaltijd. Oeeeeh, wat at ik lekker.

Nodig voor één persoon: 1 zoete aardappel – 3 (kleine) vastkokende aardappelen – plukje peterselie – scheut olijfolie – 1 biefstuk – klontje boter – grof zout – peper

Snijd de aardappelen in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Je hoeft ze niet te schillen. Leg de reepjes vervolgens een minuut of 10 in een bak water. Verwarm in de tussentijd de oven tot 180C. Haal de frites uit het water en verdeel over een bakplaat/rooster en besprenkel met olijfolie. Strooi er wat zout over en zet de frites dan 20 minuten in de oven. Daarna doe je ze nog een minuut of 10 op 220C! Dit deed ik omdat ze bij mij na 20 minuten op 180C nog niet echt naar frites smaakten, maar op de een of andere manier werkt het ook niet echt als ik ze vanaf het begin af aan al op 220C in de oven doe. Oh en die 10 minuten 220C deed ik door de frites gewoon in de oven te houden terwijl die zich opnieuw opwarmt van 180C naar 220C. Oftewel: ik doe ook maar wat en dat moet jij ook doen :D.

De biefstuk bak je in een minuut of 4-5 medium-gaar. In een klontje boter en je moet ‘m regelmatig keren (ik doe om de 12 seconden)(ja, echt). En dan als ‘ie klaar is, leg je ‘m even in aluminiumfolie, zodat het vocht er lekker intrekt.

Strooi bij het opdienen wat peper en zout over de biefstuk en wat peterselie en zout over de frites. Serveer met appelmoes en truffelmayo en eet smakelijk!

Vet. Lekker. Maaaaar eerlijk is eerlijk; mijn biefstuk was per ongeluk taai (iets te lang gebakken, ik denk 6-7 minuten) en mijn frites waren nog steeds niet zoals ze eigenlijk zouden moeten. Maar het was heerlijk en daar gaat het om.

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

2 reacties op “Zoete aardappelfrites met peterselie, truffelmayo en een biefstukje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *