Vega: Tortizza bianco met rode bietjes, feta, aubergine en hazelnoten

Goedenavond schatjes! Vorige week woensdag of donderdag -of was het dinsdag?!- at ik heel lekker. Echt heel lekker. En dat had ik niet per se gedacht, want ik stond weer eens te experimenteren in de keuken. Dit keer met wraps en rode bieten. Klinkt wellicht ietwat vreemd, maar je ziet de foto hierboven toch? Nou, dat beeld had ik in mijn hoofd en ik ging eens uitproberen of dat ook smakelijk was. Benieuwd? Lees door!

Nodig voor twee tortizza’s (1 persoon): twee wraps – een klein potje rode bieten – beetje fetakaas – 12 tot 16 groene aspergetips – 2 eetlepels crème fraîche – beetje aubergine – paar hazelnoten (geen must)

Smeer de wrap in met crème fraîche. Bedek met rode bietjes. Verdeel er om en om groene asperges en plakjes aubegrine over (afsnijden met een dunschiller of kaasschaaf). Top af met wat feta, hazelnoten, een beetje peper & zout en eventueel wat olijfolie. Zet de pizza 12-15 minuten op 180C in de oven. Enjoy!

Ik maakte deze tortizza klaar op een livestream via periscope en de reactie van de kijkers was: wtf ben je aan het maken. Helemaal toen ik hazelnoten ging toevoegen. Maar echt hoor: dit is vet lekker! Ik probeerde gewoon wat uit en het slaagde vet goed. Dus jeej! Aanrader als je eens zin in een gekke tortizza hebt. Niet gek van smaak, maar wel qua ingrediënten.

Overigens ziet hij er wel heel cool uit, met zo’n roze bietenbodem en dan mooi in contrast met de groene asperges. Het oog wil ook wat ;-). Like!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER RODE BIETEN-TOFHEID:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *