
Nodig voor één persoon: 4 velletjes bladerdeeg of 1 groot stuk bladerdeeg (ongeveer 20 bij 20 cm) – wat plakjes rode biet uit pot – 3 eetlepels ricotta – 1/2 kleine peer – 2 eetlepels feta – een handje ongezouten cashewnoten – beetje balsamico sladressing – handje rucola slamelange
Ik moet erbij zeggen dat mijn bladerdeeg totaal niet gaar was; ik deed de pizza meteen met beleg en al 25 minuten op 200C in de oven, waardoor de bodem ongaar was, maar het beleg bijna verbrand. Ik denk dus dat het handig is als je eerst het bladerdeeg een minuut of 10 in de oven legt en daarna pas met beleg nog 15-20 minuutjes. Maar dat is dus even uitproberen. Maar don’t worry: zelfs met ongaar bladerdeeg was dit verrukkelijk.
Smeer het bladerdeeg in met de ricotta. Laat de bietjes uitlekken in een zeefje en spoel eventueel het vocht eraf met water en dep droog. Verdeel de bieten over de ricotta. Snij de peer in partjes en verdeel ook over de pizzabodem. Beetje peper erover en dit dus in de oven zetten. Als ‘t uit de oven komt verdeel je er wat sla over en fijngehakte cashewnoten en stukjes feta. Top af met balsamicosiroop en eet smakelijk!
De combinatie klinkt echt onmogelijk en heel raar, maar het was onwijs geslaagd. Dit is écht een recept dat ik nog eens wil klaarmaken. Het was zelfs zo lekker, dat ik ‘m in de categorie ***** ga plaatsen. Mjam!
Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!



Red Sonja zegt:
Oeh, dit klinkt echt héél goed! Deze ga ik bewaren! 🙂
leonie zegt:
Doen! Ben benieuwd wat je er van vindt 🙂
Ellen Van Gool zegt:
Alles met ricotta is gewoon tha bomb. 😉
leonie zegt:
jup!