Vega: Plaatpizza met ricotta, rode bietjes, peer, slamelange, cashewnoten, feta en balsamicosiroop

Goedenavond! Jonge, mijn dag begon slecht vandaag! Ik werd om tien voor 9 wakker gesmst door een collega, terwijl ik tussen en 9 en half 10 op m’n werk moet zijn. Boeeee, verslapen is zó gaar. Maar uiteindelijk redde ik het prima, was ik op tijd en ging het best goed met me, haha. De dag verliep verder prima en rond een uurtje of 4 begon ik te fantaseren over avondeten. Lezeres Esther had op deze foto op facebook gereageerd wat ‘t lekkerste was dat zij afgelopen week had gegeten (plaattaart met bietjes, boerenkool, cashewnoten, rode ui en geitenkaas) en dat gaf me inspiratie voor mijn avondmaal van vandaag! Ik maakte een héle gekke pizza; zo’n typisch experiment dat bij mij of gigantisch mislukt of heel lekker wordt. En oeeeeeeh ik ben zo blij want ik heb zo lekker gegeten, jeej!

Nodig voor ̩̩n persoon: 4 velletjes bladerdeeg of 1 groot stuk bladerdeeg (ongeveer 20 bij 20 cm) Рwat plakjes rode biet uit pot Р3 eetlepels ricotta Р1/2 kleine peer Р2 eetlepels feta Рeen handje ongezouten cashewnoten Рbeetje balsamico sladressing Рhandje rucola slamelange

Ik moet erbij zeggen dat mijn bladerdeeg totaal niet gaar was; ik deed de pizza meteen met beleg en al 25 minuten op 200C in de oven, waardoor de bodem ongaar was, maar het beleg bijna verbrand. Ik denk dus dat het handig is als je eerst het bladerdeeg een minuut of 10 in de oven legt en daarna pas met beleg nog 15-20 minuutjes. Maar dat is dus even uitproberen. Maar don’t worry: zelfs met ongaar bladerdeeg was dit verrukkelijk.

Smeer het bladerdeeg in met de ricotta. Laat de bietjes uitlekken in een zeefje en spoel eventueel het vocht eraf met water en dep droog. Verdeel de bieten over de ricotta. Snij de peer in partjes en verdeel ook over de pizzabodem. Beetje peper erover en dit dus in de oven zetten. Als ‘t uit de oven komt verdeel je er wat sla over en fijngehakte cashewnoten en stukjes feta. Top af met balsamicosiroop en eet smakelijk!

De combinatie klinkt echt onmogelijk en heel raar, maar het was onwijs geslaagd. Dit is écht een recept dat ik nog eens wil klaarmaken. Het was zelfs zo lekker, dat ik ‘m in de categorie ***** ga plaatsen. Mjam!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

4 reacties op “Vega: Plaatpizza met ricotta, rode bietjes, peer, slamelange, cashewnoten, feta en balsamicosiroop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *