Vega: Romige spaghetti met aubergine, groene asperges, parmezaanse kaas, peterselie en limoen

Volgens mij heb ik vorige week woensdag heel lekker gegeten. Of donderdag. Ik heb eigenlijk echt geen idee meer wanneer, maar dat maakt ook eigenlijk geen ruk uit. Het was lekker, daar gaat het om. En ik ga je nú vertellen waar ik het over heb: spaghetti met (let je op?) aubergine, groene asperges, peterselie, crème fraîche, parmezaanse kaas en limoen. Ja, dat klinkt niet alleen goed, dat ís heel goed.

Nodig voor één persoon: 1 eetlepel crème fraîche – spaghetti – 1/2 aubergine – een eetlepel geraspte parmezaanse kaas – 1/2 limoen – peper & zout – olijfolie – een paar groene aspergetips – 1 teen knoflook

Kook de spaghetti in 8 minuten gaar. Snij de aubergine in blokjes en bak met olijfolie en een teen knoflook tot ze mooi gekleurd zijn. Grill de aspergetips tussen een grill of in een grillpan tot ze streepjes krijgen. Roer de gare spaghetti en de crème fraîche door de aubergine en doe op je bord. Strooi er parmezaanse kaas over, wat verse peterselie, knijp er een halve limoen over uit, doe er wat peper & zout en een scheutje olijfolie over en volgens mij ben je dan klaar. Yes! Ah nee, toch niet: doe de asperges er ook nog bij :). KLAAR!

En dat is dus heeeeel lekker. Kan ook niet anders, want alle ingrediënten zijn afzonderlijk al heel verrukkelijk. Maar in combinatie met elkaar al helemaal.

Vind je het een beetje een dure grap worden (snap ik), dan kun je ook de limoen achterwege laten (haha, nou dat scheelt hoor, not). Verder heb je wel alles nodig, anders wordt ‘t een beetje saai. En dat moet niet, want dit is lekker. En niet saai.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER VEGA SPAGHETTI’S:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *