Vega: Spaghetti met paddenstoelen, crème fraiche, peterselie, zout & Parmezaanse kaas

Hallo daar 🙂 Ik lik figuurlijk m’n vingers nog af van m’n avondmaaltje van vanavond. Jemig wat heb ik lekker gegeten. Vegetarisch, vanwege Meat free Monday, maar gruwelijk vullend, lekker, smaakvol en machtig. Ooooooh, wat was het goed. In de koelkast had ik nog een paddenstoelenmix liggen die ik maar eens op moest maken en dus werd het tijd voor spaghetti met paddenstoelen. En het was dus suuuuper lekker en van begin tot eind binnen tien minuten klaar. Me likie!

Nodig voor één persoon: 125 gr kastanjechampignons – een aantal andere paddestoelen uit een paddenstoelenmix – 1,5 flinke eetlepels crème fraîche – een plukje verse peterselie – wat parmezaanse kaas – zout & peper – 1 teen knoflook – pasta

Laat olijfolie in de wokpan heet worden. Snij de paddenstoelen in stukjes en bak in olijfolie, met een teentje knoflook voor ongeveer 5 minuutjes. Kook ondertussen de spaghetti gaar. Ik had groene, verse tagliolini, maar omdat ik niet weet wat het verschil is tussen tagliolini en spaghetti, noem ik het maar gewoon spaghetti. Na 5 minuutjes champignons bakken, voeg je er wat gesneden petersie en de crème fraîche door. Laat dit nog twee minuutjes pruttelen. Giet ondertussen de spaghetti af en roer door de champignons. Doe het allemaal op je bord, strooi er nog wat plukjes peterselie over en wat geraspte parmezaanse kaas. Doe er een snufje zwarte peper over en best wel lekker wat zout. Ik heb heel luxe zout, ooit uit een kerstpakket, en dan is het echt gruwelijk lekker. Maar gewoon zeezout werkt ook wel :).

Nou en dat was dus echt heel lekker. In het begin dacht ik dat ’t misschien lichtelijk saai was, maar zout & parmezaanse kaas helpen echt wel goed om het heel smakelijk te maken. Omnomnom, wat heb ik lekker gegeten. Wat stond er bij jou op tafel vandaag?


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

10 reacties op “Vega: Spaghetti met paddenstoelen, crème fraiche, peterselie, zout & Parmezaanse kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *