Veel te luxe: Biefstuk met champignons, aardappeltjes met peterselie en zout & stoofpeertjes met feta en walnoten

HOI! Gisteravond had ik een enorm productieve avond, wat echt heerlijk was, maar daar staat tegenover dat ik vanavond echt geen ruk heb uitgevoerd. Ik heb lekker gegeten, daarna alle afleveringen van Heel Holland Bakt van dit seizoen teruggekeken en alleen maar Tony Chocolonely in m’n mond gestopt. Met verse muntthee. En dat was mijn avond. Heerlijk!

Als avondmaal stond er vandaag een feestmaal op de planning. Mijn ouders hadden stoofpeertjes meegenomen uit oma’s achtertuin, toen ze hier zondag waren. En die hoefde ik vandaag alleen nog maar op te warmen. Nou, en als ik stoofpeertjes eet, dan moet ik ook wel een biefstukje eten. Een gouden combi. met champignons. En gebakken aardappeltjes. met zout. Ik begin een lichte verslaving aan zout te ontwikkelen. Geen goede ontwikkeling volgens mij… Anywayzzz, mijn feestmaal.

Nodig voor één persoon: 1 biefstuk – 125 gr champignons – stoofpeertjes, door iemand anders klaargemaakt – feta – walnoten – aardappels in de schil – peterselie – zout

Nou had ik voor de verandering eens geen aardappelen gekocht bij Appie, omdat ik dacht dat ik nog wel wat thuis had liggen en ja hoor, dat was inderdaad het geval. Echter wel totaal beschimmeld en met wortels van hier tot heel ver weg. Niet echt lekker dus. Gelukkig ontdekte ik onlangs een aardappelplant in mijn ietwat onkruidvolle tuin, dus die trok ik uit de grond en ja hoor; drie prachtige aardappeltjes! Super biologisch :D. De aardappels kookte ik in de schil zo’n 15 minuutjes. Ondertussen verwarm je de stoofpeertjes in hun eigen sap en bak je gesneden champignons in boter tot ze mooi bruin zijn. Snij de gekookte aardappelen in stukjes en bak nog even aan in een pannetje met olijfolie. Ga ondertussen de biefstuk bakken. Zo’n 3 minuutjes aan beide kanten. Serveer de champignons op de biefstuk en de peterselie en zout op de aardappeltjes. Pimp je peren met feta en walnoten (de walnoten was ik vergeten te halen, boehoee) en eet smakelijk!

Een dik feestmaal wat echt 100% geschikt is voor Kerst. Dan weet je dat al vast.

Morgenavond eet ik bij le boyfriend en gaan we een dikke vette lekkere lasagne maken. Je weet wel, gewoon die van knorr of honig, maar dan echt met alles er op en er aan: bechamelsaus, kaas, kappertjes, doritos, MAN wat kijk ik er naar uit.

PS: Mochten jullie nou HEEL benieuwd zijn naar hoe je stoofpeertjes klaar maakt, dan zal ik m’n vati eens vragen om het recept en dat uiteraard met jullie delen. Laat dat dan even weten in de comments!


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

4 reacties op “Veel te luxe: Biefstuk met champignons, aardappeltjes met peterselie en zout & stoofpeertjes met feta en walnoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *