Hoi! In mijn blogpost van dinsdag kondigde ik al aan dat ik woensdag bij le boyfriend zou eten en lasagne stond op het menu. Nou, en dat was exact het geval, haha. Niet meer, niet minder. Bas maakte de lasagne van Honig, met bechamelsaus, kaas, kappertjes, Doritos en ijsbergsla on the side. Mmmm, precies waar ik zin in had!
Nodig voor vier personen: 300gr gemengd gehakt – 400gr Italiaanse groentes – verse lasagnebladen (die zijn zo lekker) – 1 zakje bechamelsaus (mengen met melk) – een beetje strooikaas – kappertjes – Doritos paprika – ijsbergsla – Lasagnemix (Honig of knorr)
Bak het gehakt rul en voeg de groentes er aan toe. Bak 2 minuutjes. Doe de sausmix van Honig erbij en verder moet je even lezen op de verpakking hoe het moet, haha. Ik kan hier wel een heel verhaal typen, maar Bas heeft gekookt en ik weet de achterkant van het Honig-pakje niet uit m’n hoofd, hehe. Dusss… Top de lasagne af met bechamelsaus (ook volgens verpakking klaarmaken), strooi er wat kaas over en kappertjes. 30 minuutjes in de oven en klaar! Serveren met ijsbergsla, lekker fris, en Doritos paprika is een aanrader 😀
Dus, dat was precies waar ik zin in had sinds mijn collega Marte afgelopen dinsdag lasagne zat te eten op werk. Heerlijk!
Kook jij wel eens uit pakjes?
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Danny zegt:
Soms, als ik nostalgisch wil eten zoals ma het vroeger maakte meestal, of als ik lui ben. 😛 Maak de laatste jaren wel steeds meer zelf, kun je beter de smaak bepalen en er zitten niet allerlei dingen in die je niet nodig hebt. En voor de meeste dingen scheelt het qua tijd niet gigantisch veel ook.
Bechamelsaus kun je net zo goed zelf maken trouwens. Is niet meer dan boter laten smelten, wat bloem erdoor roeren en even bakken, melk beetje voor beetje toevoegen en blijven roeren. Daarna op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
leonie zegt:
Thanks voor het recept Danny! Ik had werkelijk geen idee hoe je het zelf moet maken 😉
Peter_Arnhem zegt:
Voor mij geen pakjes/zakjes meer.. 🙁
Over het algemeen té zout, té vet en vooral té duur. Verse (groente) is stukken goedkoper, en qua kruiden; dat is vaak een éénmalige investering, en je doet er maanden mee…
leonie zegt:
Klopt! Maar je moet wel weten welke kruiden je waarbij moet gebruiken 😉 Ik vind een pakje op z'n tijd wel makkelijk.
Eilish (artisticstateofmind) zegt:
Omnomnom <3
leonie zegt:
😀
Anoniem zegt:
De ideale uitvinding, ik leef op pakjes en zakjes!! Super simpel & makkelijk 🙂
leonie zegt:
Ja, vind ik ook hoor! Hoewel er ook veel makkelijk dingen zijn waar geen pakje aan te pas hoeft te komen.
Mirne zegt:
Mijn moeder wel, dus ik ken het van thuis wel. Maar eet het zelf toch liever zonder pakjes. 😀
leonie zegt:
knap hoor! 😀