Hey allemaal! Deze week publiceerde ik het 1111e bericht op mijn blog en dat betekent dat er al héél veel recepten online staan. Omdat er echt wel een aantal toppers tussen staan van de tijd dat mijn blog nog niet door heel veel mensen gelezen werd, vind ik het af en toe leuk om een herhaalrecept te posten; een recept dat allang online staat, maar gewoon opnieuw even aandacht krijgt. En vandaag gaat de aandacht uit naar: rode bietensoep. Klinkt gek, is fantastisch.
Nodig voor één persoon: 1 rode ui – 2 tenen knoflook – 1 klein potje rode bieten – 1 tablet groentebouillon – 1 lepel kookroom – 1 velletje bladerdeeg – 1 appel – beetje kaneel – beetje suiker
Snij de rode ui en knoflook fijn en bak in olijfolie glazig. Voeg de rode bieten en het sap hier aan toe en laat even pruttelen. Voeg er dan een beetje water bij en het tabletje groentebouillon en laat dat oplossen/pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer (kijk uit dat de rode biet niet overal door je kamer vliegt) en schep er bij het opdienen een beetje kookroom door.
In de tussentijd maak je soepstengels door het plakje bladerdeeg in 5 dunne reepjes te snijden en deze in 15 minuten in de oven af te bakken. Verder maak je spiesjes met appel, die je even door kaneel en suiker heen haalt, en 25 minuten in de oven doet. Want dat is allebei lekker erbij.
Het is meer een lunchrecept dan iets voor in de avond, maar het is echt lekker dus het verdient meer aandacht.
Wat denk je, lijkt het je wat? Soep van rode bietjes?
Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!
Ilse zegt:
Tip om er aan avond-recept van te maken:
Voeg er, naast de appel en schepje kookroom/creme fraiche, gehalveerde gekookte kriel aardappeltjes in de schil aan toe en rol van gehakt kleine balletjes van zo'n 2 cm doorsnee die je kruidt (ik deed zout, peper en wat Patak mango chutney door het 'gehaktdeeg'). Gril/bak ze, en voeg ook die toe. Dan heb je een meer gevulde soep en de smaken gaan super goed samen 🙂
leonie zegt:
goeie tip Ilse!
Ellen Van Gool zegt:
Wauw, ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt!
leonie zegt:
gewoon eens proberen!