Dinner: Pannenkoeken met ontbijtspek en gorgonzola

Hahaha hallo. Check hoe smerig die foto er uit ziet. Toen ik bezig was met mijn kookboek wilde ik nog een hoofdstuk toevoegen met “Heerlijke gerechten die er écht niet uit zien” en daar was deze pannenkoek echt een prima kandidaat voor geweest… Maar er was geen ruimte meer tussen de 70 andere awesome gerechten, dus tja. Wellicht voor boek #2? 😉

Anyway, ik maakte vanavond pannenkoeken met spek en gorgonzola klaar. Omdat ik daar vét veel zin in had. Niet dat ik deze combi ooit eerder had gehad, maar spek en gorgonzola zijn awesome en pannenkoeken ook, dus dat moest een succes worden. En dat werd het. Een klein beetje tenminste…

Nodig voor één persoon: pannenkoekenmix – 1 ei – 9 plakjes ontbijtspek – een paar stukjes gorgonzola

Ik heb echt totaal niet afgemeten hoeveel pannenkoekenmix ik heb gebruikt, maar ik had in ieder geval de mix van Koopmans voor scharreleipannenkoeken waar je alleen nog water aan toe hoeft te voegen. Ik deed er echter, eigenwijs als ik ben, nog een ei door en heb totaal niet gelet op de verhouding van water/mix/ei. Maar! Een manier om te testen of je beslag goed is: doe gewon een klein beetje in een hete pan en check of je pannenkoek niet te dik wordt of juist uit elkaar valt bij het omkeren. Perfect beslag zonder afmeten!

Laat de (pannenkoeken)pan heet worden op het vuur, beetje boter in de pan en dan drie plakjes spek. Doe daar je beslag overheen en laat de pannenkoek droog worden aan de bovenkant. Dan keer je ‘m om en verdeel je stukjes gorgonzola over de pannenkoek. Daarna nog één keertje keren en de pan in beweging houden, zodat de kaas smelt en knapperig wordt, maar niet aan je pan gaan plakken.

Hou de pannenkoeken warm in de oven totdat je er genoeg hebt zodat je meteen een hele stapel kunt eten. Enjoy!

En nou had ik dus verwacht dat dit echt geweldig zou smaken, maar gek genoeg vond ik er heel weinig smaak aan zitten. En ik was, hoewel de foto anders doet vermoeden, echt niet zuinig geweest met gorgonzola of spek. Maar een kleine tegenvaller was het wel. Gelukkig is er stroop en stroop zorgde ervoor dat mijn pannenkoek alsnog fantastisch was. Amen 🙂

Oh en voor de oplettende lezer: ja, het is maandag. En nee dit is niet vegetarisch. Boeeee. Ik had echt heel veel zin in spek :(. Ik haal deze week m’n meatfreemonday in, oké?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

2 reacties op “Dinner: Pannenkoeken met ontbijtspek en gorgonzola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *