Pannenkoeken – zo moet het niet.

Hallo daar! Op facebook of instagram zag je ongetwijfeld mijn pannenkoekenfiasco al voorbij komen vanavond. Le boyfriend en ik wilden pannenkoeken bakken vanavond, maar de enige koekenpan in het studentenhuis van Bas, bleek geen goeie antiaanbaklaag meer te hebben. Totaaaaaaale mislukkig, die pannenkoeken van ons. Het is een wonder dat ik er nog één fatsoenlijk op de foto heb weten te zetten. Hoe bak je slechte pannenkoeken? In een pan zonder anti-aanbaklaag!

Op zoek naar tips om je pannenkoeken op een goeie manier te maken? Kijk eventjes op facebook! De tips hebben mij helaas niet geholpen, omdat ik gewoon een dramatisch slechte pan had, geen extra olie, geen goeie boter en tja, gewoon geen oplossing. Maar who cares, we hebben de lelijkste pannenkoeken ooit toch smakelijk opgegeten 😀

Nodig voor twee personen: 1/2 pak koopmans pannenkoekenmix volkoren – 2 eieren – melk – 1/2 rode paprika – 1/2 gele paprika – 10 champignons – stroop – poedersuiker – katenspek – geraspte kaas – olijfolie of boter

Maak de pannenkoekenmix volgens de beschrijving op de koopmans verpakking. Snij de paprika’s en champignons klein en bak deze stukjes even glazig. Bak vervolgens de pannenkoeken en als je een speciale wil kun je er een reep katenspek in leggen en die meebakken. Of er kaas over strooien en dan de pannenkoek dichtklappen met de kaas ertussen. Klaar!

Het liefste eet ik ze dan echt met alles tegelijk, dus zowel spek, kaas, paprika en champignons, met stroop en poedersuiker. Mjam!

Hoe eet jij je pannenkoeken het liefst?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:19 reacties

Linda -

Pannenkoeken met jachtsaus! (gewoon uit zo'n zakje).
Ik keek mn huisgenoot echt heel gek aan toen ze er mee kwam, maar bleek heel lekker te zijn.

leonie -

Waaaaaaattttt?! HAhahaha!!

C van Essen -

Ik heb bij een pannenkoekenhuis gewerkt, 88 verschillende soooorten.. OHMYGOSH!!

Mijn favoriet?

Beslag met hierin: geraspte kaas, kleine stukjes ham, champignon en ui.. Dan in de pan gieten.. Hierop spek verdelen…
Lekker bakken..
en dan nog oude kaas er over.. geraspt en dat nog even onder de gril! WAH :O Zoooo lekker met een beetje stroop of niks.. en je zit bom vol naar 1 pannenkoek.. :)

leonie -

Wow dan kun je inderdaad niet kiezen. Maar die je noemt klinkt heerlijk. Lijkt wel een beetje op mijn favo, maar dan anders klaargemaakt.

Petra -

Op dit moment eten wij veel pannenkoeken met vers fruit en een beetje slagroom….dat is dan weer zo een tijdelijke tic ofzo van mij….er komt vanzelf weer een andere om de hoek kijken…

leonie -

Lekker toch! 😀

Anoniem -

Ik wil niet lullig doen, maar als je die rotzooi uit een pakje haalt (Koopmans), dan vraag je er ook om…en dan maakt de pan echt niet zoveel uit… En pannenkoekenbeslag is net zo moeilijk te maken als een ei bakken, dus waarom in godesnaam zo'n duur pak kopen…Misschien toch eens investeren in een basisboek voor koken (kookook, oude editie is aan te raden) om zo afscheid te nemen van pakjes mixen… potje sauzen etc….meer smaak en beter resultaat…gegarandeerd.

leonie -

Haha je hebt gelijk hoor. Het voordeel van uit pakjes koken is het gemak!

Anoniem -

Pannenkoeken met stukjes appel, rozijnen, spekjes, hamblokjes en geraspte kaas!

leonie -

Gekke combi! Maar appel, rozijnen en kaneel is iig heel lekker idd 😀

Anoniem -

Varkenshaas/carpaccio is echt top op je pannenkoek!

leonie -

Wow! Maak je dat dan zelf of eet je het bij een restaurant?

Jasper -

Pannenkoeken met camambert, pijnboompitten en een beetje rucola of gestoofde prei.

leonie -

God wat klinkt dat verrukkelijk

Marloes -

Mijn favoriet is een pannenkoek met ragout! hmmmm

leonie -

Zelfgemaakte ragout? Nog nooit gehoord!

Anoniem -

Hmmm ja die van mij ook! kan zelfs gemaakt maar ook gewoon makkelijk uit zo'n blikje

Anoniem -

Voor de beste pannenkoeken werkt bij mij bakken in slaolie nog altijd het beste! Boter kan niet warm genoeg worden omdat het dan aanbrandt. En met olijfolie werkt het toch ook minder goed dan met slaolie! Hij zit er overigens wel echt lekker uit (:

leonie -

Bizar! Proef je dat niet in de pannenkoek terug?

Reageer ook