Kant & klaar #56: Meergranen pannenkoeken van Albert Heijn

Door Elske – Hallo daar! Laatst kreeg ik tijdens het klussen trek in pannenkoeken. Dit eet ik vrijwel nooit als avondmaal (vind ik eerder iets voor ontbijt of lunch) maar nu had ik er ‘s avonds echt zin in. Dus toen ik later door de supermarkt liep nam ik een pak kant-en-klare pannenkoeken mee. Uiteraard had ik meel, eieren en melk zelf kunnen kopen, maar daar had ik geen zin meer in. Gewoon snel eten met wat lekkere toppings erbij. Let’s test!

Het assortiment
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik vrij vaak bij het schap van kant-en-klare pannenkoeken loop bij de Albert Heijn. De spelt-banaan pancakes zijn mijn favoriet voor tijdens het weekend ontbijt en ook de American pancakes vind ik fantastisch.

Qua ‘normale’ kant-en-klare pannenkoeken heeft Albert Heijn de varianten naturel, meergranen, volkoren, gevuld met spek en proteïne. Overigens viel bij het zien van die laatste variant mijn mond open. Alles voor de marketing en verkoop… Misschien maar eens testen hoe dat smaakt?

Goed, ik ging in deze test in ieder geval voor meergranen, om toch nog een enigszins gezond idee bij mijn avondmaal te hebben. Een pak met 8 stuks (voor ons genoeg voor 2 personen) kost €2,19. Prima prijs, hoewel ik verwacht dit goedkoper te kunnen krijgen bij andere supermarkten.

De bereiding
Ik bereidde ze in de pan met een klontje boter, omdat dat volgens de verpakking het beste resultaat geeft. Maar zit je in de ‘lekker lui stand’ dan kunnen ze uiteraard ook in de magnetron bereid worden. Per pannenkoek verwarm je ze 40 seconden op 800 watt.

kant&klaar56_pannenkoeken

De smaak
Wij aten 4 pannenkoeken per persoon, wat ik normaal vrij veel vind wanneer ik ze zelf bak. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik ze groter en dikker maak. Dan kan ik er ongeveer twee, misschien drie op. Deze kant-en-klare pannenkoeken zijn kleiner en wat slapper (?) dan gewone pannenkoeken.

De eerste at ik naturel. Waar ik de naturel variant van de kant-en-klare pannenkoeken vrij zoet vind, smaken de meergranen pannenkoeken zonder toppings vrij neutraal (saai..). Dus op de volgende ging direct wat beleg. Ik bakte wat champignons, ui en vegan spek van de Lidl (aanrader!) op en deed hier wat van op mijn pannenkoek. Beter! De pannenkoek smaakt nu eerder naar een  wrap, maar dan wat smeuïger. Niet direct geweldig lekker, maar ook niet smerig. Dit zou beter smaken op een ‘verse’ pannenkoek.

20200423_181309

De derde en vierde gingen met zoet beleg (ben toch wel een echte zoetekauw): poedersuiker en 1 met banaan en pure chocopasta. Mjam! Overigens zijn dit mijn favoriete pannenkoek toppings, naast appel en kaneelsuiker, dus tja.. Ik denk dat de toppings het lekkerder maakten dan de pannenkoek zelf. Die was niet slecht, maar een eigen gemaakte, knapperige pannenkoek is toch wel lekkerder.

Conclusie: voor de quick fix van je pannenkoek-cravings is dit prima. Voor de prijs van iets meer dan 2 euro krijg je er 8 en heb je keuze uit veel diverse soorten, dus dat is goed te doen. Niet al te hoge verwachtingen hebben en lekkere toppings kiezen. Dan zit je goed voor vanavond! En dan neem je direct in de supermarkt een pannenkoekmix mee en bewaar je die in je voorraadkast (sowieso een aanrader in deze quarantaine tijd) zodat je de eerst volgende keer écht lekkere pannenkoeken kunt maken 😉

Word jij nummer 40.000?
Leo heeft netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je ons daar ook? Dan laat Leo wat meer van haar persoonlijke leven zien :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op Facebook!

Eén reactie op “Kant & klaar #56: Meergranen pannenkoeken van Albert Heijn

  • Ik ben echt fan van deze kant en klare pannenkoeken, eet ze regelmatig voordat ik een lang stuk ga hardlopen. Alleen bevatten de ‘normale’ pannenkoeken uit mijn hoofd meer koolhydraten dan deze meergranen, dus het meergranen aspect is een beetje bullshit ???? Vind ze ook een stuk minder lekker dan de naturel eigenlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *