Leo’s leven 162: eindelijk weer aan het werk!

Hallo fijne mensen en welkom bij het eerste dagboek sinds mijn zwangerschapsverlof. Ik ben er weer! Sinds deze week gaat Morris naar de opvang en dat betekent dat ik eindelijk weer gewoon aan het werk kan. Waar ik eerst in de illusie leefde dat je tijdens je verlof prima nog wat werk kan verrichten en dat je echt priiiimaaa moet kunnen thuiswerken met een baby, ben ik daar inmiddels helemaal van terug gekomen. Kennelijk leg je een baby niet gewoon even weg overdag en kennelijk slaapt een baby ook niet de hele dag, hahaha. Je bent er continu mee in de weer (in ieder geval met ons exemplaar) en dat betekende dat de afgelopen maanden helemaal in het teken stonde van Morris. En dat was heel leuk, maar ik ben ook heel blij dat ik nu weer aan het werk kan.

Dus vanaf nu ga ik je gewoon weer twee keer per week meenemen in de beslommeringen van mijn leven. Ik praat je bij over de ups en de downs van m’n dagelijks bestaan en er zal natuurlijk een glansrolletje voor kleine Morris zijn. Maar laat ik voorop stellen dat ik online míjn leven deel en niet per se het leven van hem. Hoewel dat natuurlijk wel in mijn leven verweven zit.

Sinds ongeveer een maandje ben ik weer ‘aan het werk’ en dat wil zeggen dat ik al wel weer wat betaalde klussen kon gaan doen, zoals leuke campagnes op Instagram en mijn blog. Maar vanaf deze week ga ik dus ook weer meer andere content maken. Dagboeken, mama-updates, interieurartikelen, recepten. Man, wat heb ik er zin in! Ik denk dat ik in een mama-update binnenkort wel even uitgebreid schrijf over hoe de afgelopen periode was, maar vandaag wil ik m’n dagboek gewoon weer oppakken zoals ik dat altijd deed. Dus op dinsdag praat ik je bij over vrijdag, zaterdag, zondag en maandag en op vrijdag praat ik je bij over dinsdag, woensdag en donderdag. Vandaag trap ik af met m’n eerste dagboek van de afgelopen dagen. Lees je weer gezellig mee?

Vrijdag
Vrijdag was meteen al een dag die uit pieken en dalen bestond. Jan was aan het werk en ik had Morris, dus dat betekende dat ik de hele dag in de weer was met een baby. Hij slaapt namelijk niet heel makkelijk overdag, dus je bent er zomaar de hele tijd mee bezig. De ochtend bestond uit een wandeling (ik ben inmiddels helemaal klaar met ieder keer dezelfde route lopen haha), twee keer voeden en nog een dutje op de bank. Rond 12 uur brengen we Morris altijd naar bed en dat gaat tegenwoordig een half uur goed en daarna wil hij alleen nog in je armen verder slapen. Dus op vrijdagmiddag, toen het best wel lekker weer was buiten en ik van alles wilde doen met m’n leven, zat ik twee uur lang in een donkere babykamer met white noise en een babytje op de arm te zitten. Ja; erg gezellig en fijn en liefdevol, maar ook weer niet de meest inspirerende activiteit ooit.

Om 4 uur hadden Jan en ik de overdracht; hij stopte wat eerder met z’n werk, zodat ik nog het e.e.a. voor werk kon doen. Ik moest onder andere nog een creatief idee bedenken voor een campagnevideo en had daar op vrijdagmiddag om 4 uur nog weinig puf voor. Maar! Een bad doet wonderen. Dus ik ben mét een wijntje in bad gaan liggen brainstormen en dat bleek echt een topidee.

’s Avonds organiseerden onze buren een pizza-avond in de tuin, dus daar hebben we nog heel gezellig pizza gegeten (met de babyfoon op schoot) en dat was echt een rete gezellige avond met héle lekkere pizza’s. Love it!

Zaterdag
Op zaterdag had ik even intenssss de behoefte om wat dingen voor mezelf te doen. Ik sliep uit – Jan deed de ochtend – en nam even de tijd om eindelijk m’n kledingkast op te ruimen. Die was namelijk een dikkkkkke teringzooi en ik kon er niets in terugvinden, waardoor ik steeds in dezelfde slonzige outfit liep.

Na een flinke opruimsessie heb ik twee vuilniszakken gevuld met kleding die op dit moment geen Joy geven en die zakken berg ik op op de rommelkamer. Misschien dat ik over een tijdje wel weer in die kleding pas, maar voor nu vind ik m’n huidige garderobe echt even moeilijk. Niets zit lekker, ik ben toch echt wel wat dikker en zachter dan voor de zwangerschap (en dat vind ik helemaal prima én ook mooi), waardoor kleding op sommige plekken opeens strak zit. Niet comfi en ik hou juist zo van comfi. Dus; weg ermee. Even wat nieuwe items scoren waar ik wél blij van word.

’s Middags hadden Jan en ik een klusje op de planning, want we gaan binnenkort beginnen aan het bouwen van onze buitenkeuken en daarvoor moest nog even een leiding omgelegd worden. Maar… klussen met een baby blijkt ook meer een uitdaging dan we pre-kids hadden bedacht. Onmogelijk dus. Je denkt: het is 12 uur ’s middags, Morris moet 2,5 uur slapen en kan dat prima even doen, maar in de praktijk lag hij weer een halfuurtje in z’n eigen bed en heb ik daarna wederom 2 uur doorgebracht in een donkere babykamer met white noise. God, wat ben ik blij met gezellige podcasts en B&B vol liefde.

Om 4 uur was het tijd voor Morris’ derde slaapje van de dag en die besloten we op het strand te doen. Zo kreeg ik ook nog ff wat frisse lucht en het was een eeuw geleden dat we met z’n drie naar het strand zijn geweest. Terwijl we er zo dichtbij wonen!

De strandwandeling van een halfuurtje was echt heerlijk en ik voelde me weer helemaal energiek <3!

’s Avonds dook ik de keuken in om pizza’s te maken met de leftovers van de avond daarvoor, terwijl Jan Morris op bed legde. Ook die avondsessie kan soms pittig zijn, want hij slaapt niet super snel in, dus je zit makkelijk een uur te sssssht-en op de donkere babykamer, waar je zelf extreem slaperig van word, hahaha.

Dus waar ik totaal opgeladen was van het strand en een lekkere kooksessie, kwam Jan als een zombie uit de babykamer na een uur. En dat terwijl ik ’s avonds nog leuke plannen had!

Gelukkig deed het avondmaal Jan ook goed en zijn we daarna lekker met z’n twee aan de eettafel gaan zitten om de nieuwe buitenkeuken helemaal uit te tekenen en materialen te bestellen. Met kopjes thee en Milka Oreo en Bourbon en chips was het echt een top avond <3.

Deze is zooooooooo lekker

Zondag
Op zondag was het Jans beurt om uit te slapen, dus ik vermaakte me de hele ochtend met Snorremans en dat was bijzonder gezellig. We gingen ff koffie halen bij Cleeff, deden dutjes, speelden met kleurrijk speelgoed en meer van dat.

Om 11 uur nam Jan het van me over en ging ik ff boodschappen doen voor de rendang die ik die avond wilde maken. Mijn ouders kwamen ’s middags op bezoek en ik vond het wel leuk om een keer een gerecht te maken dat ze nog niet kenden. En dat lukte vet goed! Ik ben een uurtje bezig geweest met het klaarmaken en daarna heeft de rendang nog zo’n 4 uur op het fornuis gestaan om te pruttelen. Oh oh oh, wat was het lekker.

Cadeautje van m’n moeder <3

Met m’n ouders was het super gezellig en om een uur of 8 gingen ze weer naar huis. Jan ging nog even wandelen met hond Ziggy, die even een avondje oppas nodig had en daarna gingen we lekker vroeg naar bed.

Maandag
Op maandag was het tijd voor Morris om voor het eerst naar de opvang te gaan. Jan deed de ochtend en daarna brachten we ‘m samen weg. En nou héb ik de afgelopen tijd echt bijzonder veel gejankt om van alles, maar dit wegbrengen naar de opvang vond ik echt helemaal oké. Echt fijn zelfs. Ik heb helemaal vertrouwen in de mensen die nu voor hem zorgen en vind het ook wel goed dat hij zo jong al in aanraking komt met iets meer prikkels en mensen dan alleen ons rustige huishouden.

En het aller fijnste van dit alles: ik kan eindelijk weer aan het werk. En daar heb ik al zin in sinds half mei.

Dus maandag was een heerlijke werkdag. Ik maakte content voor een campagne over een fotoboek, hield me bezig met wat andere campagnes en planningen, beantwoorde mails (gelukkig heb ik tijdens m’n verlof wel m’n mailbox bijgehouden) en om een uur of 2 verliet ik het huis om even wat te gaan kringloopshoppen. Iets wat ik onwijs heb gemist de afgelopen maanden, maar ik doe dit nog niet zo snel met baby. Bovendien ben ik op zoek naar een nieuwe salontafel en om daar nou mee te slepen terwijl je je baby in de draagtas of kinderwagen hebt; ik weet nog niet hoe ik dit zou moeten doen. Dus ik doe het maar niet. Alles op z’n tijd.

Verliefd op deze kringloopvondst van €13 maar zou echt niet weten waar in huis ik ‘m neer moet zetten XD

Maar goed; nu had ik er de tijd en ruimte voor, woop woop! Dus ik bracht even een bezoekje aan twee kringloopwinkels en shopte wat bij Kwantum en de bloemenstal hier om de hoek. Zo kan ik m’n huis weer even gezellig en iets meer van ‘ons’ maken, op de dagen dat de woonkamer niet helemaal vol ligt met hydrofieldoeken, een draagzak waar je je net uit hebt gewurmd, naar melk stinkende spuugdoekjes, wippers, speelgoed en half opgedronken melkflesjes. Bovendien komt a.s. vrijdag Interiorjunkie bij ons langs om ons huis vast te leggen. Dus helemaal heerlijk om het nu weer éven tot in de puntjes gezellig te maken <3.

Twee leuke kringloopvondsten voor in totaal €6!

Maandagmiddag haalde ik Snorremans weer op van de opvang en dat was veel te schattig en super gezellig. Ik kan ook echt super goed merken dat ik meer van het ouderschap geniet, als ik ook even tijd heb gehad om wat voor mezelf te doen. Echt fijn.

Met Snorrie ging het helemaal prima, ondanks dat hij niet echt goed geslapen had overdag. Maar ik had niet anders verwacht. Eenmaal thuis viel ‘ie in mijn armen zo in slaap, hebben we hem nog snel even in bad gedaan en een fles gegeven en toen lag ‘ie meteen al te tukken haha. Tot 4 uur vannacht. Dus Jan en ik hadden een gezellig avondje op de bank met z’n twee.

We keken de film Silver Linings Playbook en waren allebei vergeten hoe gewellllldig die film is. Dus dat was echt een vet fijne avond.

Daarna bestelden we nog even alle materialen voor de toekomstige buitenkeuken, zodat we daar dit weekend mee aan de slag kunnen. Zin in!

Teddy chillt nog even met de babyfoon

En dat beste mensen, waren mijn dagen. Ik merk alweer; de meid heeft genoeggggg te vertellen. Ik hoop dat je het gezellig vindt dat ik je weer meeneem in m’n dagboeken en dan spreek ik je vrijdag weer. Dan praat ik je bij over een dagje met Morris, een etentje in Rotterdam en een vrije donderdag met nog nader te bepalen activiteiten 😀 Tot vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

25 reacties op “Leo’s leven 162: eindelijk weer aan het werk!

 • Hey Leonie, ik lees dit dagboek nog even terug, weet ff niet hoe oud je kleintje hier was, maar mijne is nu 3,5 maand en heeft dus hetzelfde probleem met middagslaap. Halfuurtje bed is goed, daarna ben ik onmisbaar voor ruim 2 uur. Wanneer veranderde dit bij jullie kleine en had je daar een oplossing voor gevonden of ging het vanzelf bii een bepaalde leeftijd anders?

  • Ja het ging vanzelf over! En Jan hamerde altijd wel goed op ‘probeer ‘m steeds in bed te leggen en als het niet lukt, dan neem je hem bij je, maar probeer het wel’. EN dat ging steeds beter!

 • Ohhh zo fijn om te lezen dat ook het slapen een ding is bij jullie. Ook wij hadden de illusie dat je een baby kunt wegleggen om te slapen. Maar niks blijkt minder waar. Ben zo benieuwd hoe anderen dit doen en wanneer zij keuzes maakten waarbij je kleintje naar bed gaat of juist huid op huid slapen, in een nestje, in de box etc. Dus meer daarvan mag zeker! Balen van dit weer waardoor je niet zoveel kunt ondernemen met ze. Lekker dat je weer aan het werk kunt. Onze gup is 2 weken oud nu en gaat pas vanaf januari naar de opvang. Tot die tijd ben ik thuis. Spannend hoe ik dat ga vinden!

  • Denk dat het heel fijn is om op een gegeven moment een ritme te krijgen (met 2 weken is dat nog heel vroeg) zoals wat Leo en Jan doen; bijv ’s ochtends wandelen en laten tukken, rond 12u in het bedje (proberen) en rond 16u weer huid op huid (bijv, of gewoon in een draagdoek/-zak).

   Vooral ‘slaapschuld’ is een ding, dus ik vond de afweging vooral; kunnen we nu even een beetje ‘strenger’ zijn en vasthouden aan het bedje, waarin ie misschien nog niet zo goed slaapt, maar wel kan wennen? Of heeft ie nu al te weinig geslapen voor deze dag in totaal en moeten we nu dus even wat minder principieel zijn en gewoon toegeven aan zijn contactbehoefte zodat ie wel echt goed slaapt?

   Een vriendin had heel veel aan de wakkertijd per leeftijd en hield zich daar heel strikt aan, misschien kun je daar ook iets mee. Maar je bent er echt heel vroeg mee hoor, je kunt je baby nu nog niet verwennen oid dus je verpest m zeeeeker niet als je m gewoon lekker op je laat slapen. En je krijgt zelf niks uit handen, dus. Sterkte daarmee, is echt lastig. 🙂

  • Haha ja die illusie is zo herkenbaar. Hoop dat je het al wat meer hebt uitgevogeld voor jezelf. Hier is het nog iedere dag een ander verhaal waar hij slaapt 😉

 • Super leuk om dit weer te lezen, heb de dagboeken gemist! Ik ben zelf 30 weken zwanger en wel benieuwd naar je ervaring met de Gina Ford methode. Volg je die nog steeds? Zou je het aanraden?

 • Super leuk dit weer. Ik heb nu een kleine van bijna 3 maanden dus heel fijn en herkenbaar om te lezen hoe dat bij anderen gaat!

 • Eerlijk toegegeven laat ik nooit een reactie achter, maar voor deze keer toch wel om te zeggen dat ik het erg leuk vind dat je dagboek weer terug is! 😁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *