Leo’s leven 163: veel te dure lijsten, diner in Rotterdam en voor het eerst roti

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 4 augustus. Eerder deze week publiceerde ik m’n eerste dagboek in maanden tijd en daar hebben jullie echt super leuk op gereageerd, dank je wel daarvoor. Ik vind het zelf heel leuk om m’n dagboek weer te schrijven, maar het is extra leuk als jullie er van genieten en dat laten weten. Thanks!

Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag. Dagen die in het teken stonden van veel te dure fotolijsten, het huis pimpen, werk, koken met restjes, een dagje met Morris, eten in Rotterdam en voor het eerst roti. Lees je mee?

Dinsdag:
Oké, ik ga in dit dagboek helemaal eerlijk zijn, óók als ik me er eigenlijk een beetje voor schaam. Op dinsdagochtend (die beginnen tegenwoordig om 7 uur) lag Snorrie lekker bij me te tukken en om 9 uur bracht ik hem naar de oppas, zodat ik lekker aan het werk kon. Om vervolgens op de bank neer te ploffen met een zak chips en B&B vol liefde. Om half 10 ‘s ochtends, hahaha. Ik word weer helemaal die student op de dagen dat ik ff geen moeder ben en een stukje van m’n vrijheid terug heb, hahaha.

Om half 11 ben ik pas gaan douchen en aan het werk gegaan. Ik moest vandaag een paar dingen doen voor campagnes, schreef m’n dagboek, beantwoordde mails en ging verder aan de slag met het huis opruimen/afstylen, omdat Interior Junkie hier vrijdag (vandaag dus) een hometour zou komen filmen.

Een mooie stok achter de deur om dingen die je nog in huis wilde doen, even in de versnelling te gooien. Zo wilden we bij de bank nog twee lijstjes ophangen met een stukje behang van de koffiehoek – omdat dat behang GEWELDIG is en omdat we over hadden én omdat ik er goed op ga als dingen op verschillende plekken in huis terugkomen -, dus dat kon ik nu mooi oppakken :D.

Tip om te kijken waar de lijstjes het best uitkomen: even een a4-tje op de muur plakken.

Overigens was ik echt in SHOCK over hoe duur de fotolijsten waren die ik kocht. Als je me op Instagram volgt heb je dit verhaal al voorbij zien komen, maar mennnnn. Ik dacht dus ff naar de fotozaak om de hoek te gaan om fotolijstjes te halen. En ik ben Action-generatie, dus ik ben gewend aan lijstjes die niet per se knetterduur zijn.

En toen stond ik daar in die kleine lokale zaak om de hoek lijsten uit te zoeken en had ik iets moois gevonden (maar niet echt speciaal; gewoon houten fotolijsten) en ging ik afrekenen en ik weet nog dat ik een seconde dacht “haha zul je zien dat ze opeens 80 euro kosten” en toen zei de mevrouw achter de balie met een stalen gezicht:

“Dat is dan €98”.

SORRY. WAT? Voor 4 fotolijstjes???

Maar dat zei ik natuurlijk niet; ik liet me niet kennen en vroeg gewoon of ik mocht pinnen en rekende het af. Alsof ik dit ook maar gewoon de normaalste zaak van de wereld vind. Kijk; prima dat bij zo’n speciaalzaak dingen wat duurder zijn dan bij de Action. En ja; met de Action is ook van alles mis. Maar met 4 fotolijsten voor 100 euro is ook van alles mis. MIJN HEMEL.

Maar ik zeg er dan dus niks van. Want dat durf ik dan niet, hahaha. En terugbrengen? Nee hoor, het is zo’n kleine zaak, daar durfde ik ook niet aan te beginnen. Ik ga er gewoon heel erg van genieten. Mijn veel te dure fotolijsten.

Maar eerlijk? Wel erg blij mee. Ik heb ze gevuld met restjes behang van de koffiehoek en dat is echt vet geworden. En ze hangen op een prominente plek in huis. Maar… als ze van HEMA ofzo waren geweest had je echttt het verschil niet gezien. Nou goed; het is wat het is. HAHA.

‘s Middags haalde ik Snorremans weer op van de oppas en had ik een hele vrolijke baby, dus dat was top. Ik legde hem op bed en ben toen zelf de keuken in gedoken om een lekker maaltje klaar te maken met random ingrediënten die we nog in huis hadden. Maar het werd echt een vet lekkere quinoa salade met o.a. linzen en tuinerwtenspread en halloumi en zoete aardappel. Mjam!

Het recept komt binnenkort online!

‘s Avonds hebben Jan en ik nog ff onze maandelijkse financiën onder de loep genomen, iets wat we sinds dit jaar weer iedere maand doen en ook echt fijn is om te doen, omdat we zo een beetje inzichtelijk krijgen wat we allemaal uitgeven waaraan (PS: ja, we willen ons financieel overzicht download pdf-je zeker binnenkort eens updaten, maar het is er nog niet van gekomen). En daarna heb ik nog lekker ff genoten van een avondje met mezelf op de bank, terwijl Jan vroeg naar bed ging.

Woensdag:
Op woensdag was ik de hele dag met Morris en dat betekent dat er niet zo veel gebeurde. We hebben veel op de bank gehangen met elkaar, véél geslapen – de arme schat was denk ik moe van twee dagen oppas – en het was echt een rete gezellige dag. Het is naar mijn mening veel leuker om dit soort dagen met je kindje te hebben als je óók dagen hebt waarin je aan het werk bent of iets anders voor jezelf doet. Vet fijn.

‘s Avonds kwam Jan vroeg thuis van werk, zodat ik om half 6 de trein kon pakken naar Rotterdam voor een kinderloze date met m’n vriendin Marte. En dat was echt een super leuke avond. Dit soort sociale activiteiten ben ik ZO veel meer gaan waarderen sinds ik moeder ben. Normaal neem je het toch iets meer als vanzelfsprekend en kon ik ook nog wel eens opzien tegen een sociale activiteit – ik ben nou eenmaal iemand die dól is op met zichzelf thuis zijn -, maar nu geniet ik extra van dit soort avonden.

In de trein naar Roffa!

We streken neer bij restaurant Le Nord in Rotterdam Noord en dronken er heeeeeerlijke wijnen, aten fatsoenlijk (maar niet amazeballs) en kletsten uiiiiitgebreid bij. VET fijne avond echt.

Donderdag:
Op donderdag was het dan mijn vrije dag, want ook in dit nieuwe leven met baby heb ik de luxe om te kiezen voor een vrije dag. VET fijn. ‘s Ochtends ben ik samen met Morris en ‘s middags heb ik tijd voor mezelf. In de praktijk zal het er vaak op neerkomen dat ik dan ff wat achterstallig werk wegwerk en zo ook vandaag, maar ik heb in ieder geval zelf de regie over wat ik doe met die middag en dat idee is heerlijk.

Met z’n nieuwe trui. Veel te schattig <3.

Dit keer stond de middag wederom in het teken van opruimen, schoonmaken en stylen, want ondanks dat de schoonmaker woensdag was geweest én ik al van alles in huis had gedaan, had een levering van 85 cellenbetonblokken die Jan van voor het huis naar de tuin moest sjouwen, van de woonkamer weer een echte teringzooi gemaakt haha.

Ook ‘the chair’ ff opgeruimd!

‘s Avonds bestelden we roti van Roti Queen in Haarlem Noord en dat beviel best wel goed. Ik had nog nooit echt roti gegeten, want de enige keer dát ik dat had gehad, was ik er ziek van geworden en heb ik het nooit meer gegeten. Maar nu was het wel weer eens tijd. En het beviel goed! Vooral de roti met tempeh van Roti Queen was top. Aanrader!

En daarna zijn we lekker met z’n twee op de bank gekropen met de vreselijke Netflix docu The Deepest Breath. Echt zooooo’n doodenge toestand. Het is een film over mensen die free diven; vet diep duiken in zee op je eigen adem en mannnn dat is echt wel alles wat ik niet zou willen in het leven. Maar erg interessante docu. Brrr.

Inmiddels is het vrijdagmiddag en heb ik de hometour met Interior Junkie er nét op zitten. Vet gezellige opnames en volgens mij wordt het een leuke video :D. Ik zal het wel delen als het online staat.

De rest van m’n dag ga ik lekker werken en daarna is het weekend en daar kijk ik ONGELOFELIJK naar uit. We gaan dit weekend een begin maken met de buitenkeuken en mensen: i can’t wait!!!!! (Ja; zoveel uitroeptekens want ZO VEEL ZIN INNNN).

Oké: ik spreek je dinsdag weer. DOEI!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

2 reacties op “Leo’s leven 163: veel te dure lijsten, diner in Rotterdam en voor het eerst roti

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *