Hallo fijne mensen en welkom bij dit recept voor quinoa met zoete aardappel en halloumi. Deze week dook ik de keuken in om een recept klaar te maken met wat restjes. Ik had niet echt boodschappen gedaan zoals ik normaal wel doe aan het begin van de week, maar ik had nog best wat ingrediënten liggen en flanste daar deze maaltijd mee in elkaar.
Ik maakte quinoa met zoete aardappel, halloumi, kipstukjes, linzen, pijnboompitten, met een zelfgemaakte spread van tuinerwten met munt, citroen en knoflook en een dressing van tahini (sesampasta) met citroensap. Jaja beste mensen; best wel veel ingrediënten. Maar het was wel echt een lekkere maaltijd en ik heb er ook echt een paar dagen van gegeten. Dat wil zeggen: 2x als avondeten én nog een keer als lunch. Aanradertje!
Quinoa met zoete aardappel en halloumi
Ingrediënten
- 200 gr quinoa
- 400 gr zoete aardappelstukjes (in zo'n zak)
- 200 gr kipstukjes
- 1/2 courgette
- 200 gr linzen
- 200 gr tuinerwten
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
- 10 gr verse munt
- 1 el ras el hanout
- 1 halloumi
- 3 el tahini
- 2 el pijnboompitten
Instructies
- Doe als eerste de zoete aardappel in de oven of Airfryer. In de oven op 200C voor 25-30 minuten, in de Airfryer op 180C 15 minuten. Doe er in beide gevallen een beetje olie bij.
- Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.
- Maak een spread van tuinerwten met het sap van 1/2 citroen, rasp van de hele citroen, de blaadjes van een paar takjes verse munt en 1 teen knoflook. Verdun het eventueel met een beetje water. Je maakt er een spread van door het met de staafmixer of een hakmolen te pureren.
- Bak de kipstukjes gaar en voeg dan de ras el hanout toe. Bak even mee.
- Bak de pijmboompitten rondom goudbruin.
- Spoel de linzen om onder de kraan.
- Snijd courgette in halve maantjes en bak op hoog vuur met een beetje olie aan beide kanten goudbruin.
- Pak een grote kom en meng de volgende dingen door elkaar: quinoa, zoete aardappel, pijnboompitten, linzen, courgette en kipstukjes.
- Serveer de salade op je bord met een beetje tuinerwtenspread erbij en top af met een dressing die je maakt van tahini met sap van 1/2 citroen en een beetje water of olijfolie. De dressing moet ongeveer de dikte hebben van yoghurt.
- Eet smakelijk!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!
Karlijn zegt:
Volgens mij ben je de halloumi vergeten in het recept ;p, of ik ben scheel. Lijkt me lekker!