Doe als eerste de zoete aardappel in de oven of Airfryer. In de oven op 200C voor 25-30 minuten, in de Airfryer op 180C 15 minuten. Doe er in beide gevallen een beetje olie bij.
Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.
Maak een spread van tuinerwten met het sap van 1/2 citroen, rasp van de hele citroen, de blaadjes van een paar takjes verse munt en 1 teen knoflook. Verdun het eventueel met een beetje water. Je maakt er een spread van door het met de staafmixer of een hakmolen te pureren.
Bak de kipstukjes gaar en voeg dan de ras el hanout toe. Bak even mee.
Bak de pijmboompitten rondom goudbruin.
Spoel de linzen om onder de kraan.
Snijd courgette in halve maantjes en bak op hoog vuur met een beetje olie aan beide kanten goudbruin.
Pak een grote kom en meng de volgende dingen door elkaar: quinoa, zoete aardappel, pijnboompitten, linzen, courgette en kipstukjes.
Serveer de salade op je bord met een beetje tuinerwtenspread erbij en top af met een dressing die je maakt van tahini met sap van 1/2 citroen en een beetje water of olijfolie. De dressing moet ongeveer de dikte hebben van yoghurt.
Eet smakelijk!