Ga terug
+ servings

Quinoa met zoete aardappel en halloumi

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: quinoa
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor quinoa met o.a. zoete aardappel en halloumi. De ingrediëntenlijst is lang, maar met een beetje geluk kun je hier een paar dagen van eten! Lekker & gezond. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr quinoa
  • 400 gr zoete aardappelstukjes (in zo'n zak)
  • 200 gr kipstukjes
  • 1/2 courgette
  • 200 gr linzen
  • 200 gr tuinerwten
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 10 gr verse munt
  • 1 el ras el hanout
  • 1 halloumi
  • 3 el tahini
  • 2 el pijnboompitten

Instructies

  • Doe als eerste de zoete aardappel in de oven of Airfryer. In de oven op 200C voor 25-30 minuten, in de Airfryer op 180C 15 minuten. Doe er in beide gevallen een beetje olie bij.
  • Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.
  • Maak een spread van tuinerwten met het sap van 1/2 citroen, rasp van de hele citroen, de blaadjes van een paar takjes verse munt en 1 teen knoflook. Verdun het eventueel met een beetje water. Je maakt er een spread van door het met de staafmixer of een hakmolen te pureren.
  • Bak de kipstukjes gaar en voeg dan de ras el hanout toe. Bak even mee.
  • Bak de pijmboompitten rondom goudbruin.
  • Spoel de linzen om onder de kraan.
  • Snijd courgette in halve maantjes en bak op hoog vuur met een beetje olie aan beide kanten goudbruin.
  • Pak een grote kom en meng de volgende dingen door elkaar: quinoa, zoete aardappel, pijnboompitten, linzen, courgette en kipstukjes.
  • Serveer de salade op je bord met een beetje tuinerwtenspread erbij en top af met een dressing die je maakt van tahini met sap van 1/2 citroen en een beetje water of olijfolie. De dressing moet ongeveer de dikte hebben van yoghurt.
  • Eet smakelijk!