Oooooh hallo! Vanavond heb ik zoooooo heerlijk gegeten. Vanmiddag bedacht ik me dat ‘t echt weer tijd werd voor een maaltje van 5 sterren (means: SUPER lekker) maar ik had nog niet echt een idee wat ik zou maken. Eigenlijk wilde ik dikke vette hartaanval-hamburgers eten, maar daar had ik ‘s middags al geen zin meer in. Het zou een pasta worden, maar wat voor één wist ik nog niet.. Na een beetje bladeren in verschillende kookboeken en googelen bedacht ik dat ik wel een pasta kon maken met gehaktballetjes en mozzarella. Dus dat deed ik:) Let op; de ingrediëntenlijst is langer dan anders, maar het is god-de-lijk, dit recept. God-de-lijk!
Nodig voor één persoon, enorme portie (als je voor twee personen maakt kun je dezelfde hoeveelheden nemen, alleen gehakt, paneermeel en oregano verdubbelen): 200gr half om half gehakt – 1 eetlepel oregano – 2 eetlepels paneermeel – 40gr pijnboompitten – 250ml gezeefde tomaten – 125gr mozzarella (merk Garofalo is een aanrader!) – 100 gr spinazie a la crème – 15gr verse basilicum – 8 snoeptomaatjes – volkoren spaghetti (note: je kunt zelf nog iets pittigs toevoegen, bvb een rood pepertje)
Meng het gehakt met de paneermeel en oregano en kneed er balletjes ter grootte van een pingpongbal van. Ik had met deze hoeveelheden 6 balletjes. Bak de gehaktballetjes eventjes rondom dicht in een pannetje met olijfolie. Vet een grote ovenschaal in met olijfolie en schenk er de gezeefde tomatentoestand in. Je neemt een grote ovenschaal, zodat de saus een dunne laag is en niet te hoog staat. Haal de gehaktballetjes uit de pan en doe ze in de ovenschaal in de tomatenprut. De balletjes zijn nu nog niet gaar, maar dat komt straks als ze in de oven gaan. Halveer de snoeptomaatjes en verdeel ze in de ovenschaal. Hetzelfde doe je met de spinazie a la crème die nog bevroren is. Je plukt de bladeren van de verse basilicum en doet ook die in de ovenschaal. Zorg ervoor dat ze goed in aanraking zijn met de saus. Dan top je alles af met de mozzarella, die je in stukken scheurt, en wat pijnboompitten. Dit gaat 20 minuten op 180C in de oven. Ondertussen kook je de spaghetti in 8-10 minuten gaar. Serveer de saus met gehaktballen en mozzarella op je spaghetti en ga genieten van een supppppppper lekkere maaltijd.
Alles bij elkaar was het echt geweldig lekker. Ik zou, als je dit na gaat maken, me echt precies houden aan dit recept en zelfs dezelfde producten gebruiken, want de smaak was echt totaal perfect zo. De gehaktballetjes waren heerlijk smakelijk en totaal niet droog, de mozzarella was verrukkelijk en zacht en goed van smaak. En de rest was ook gewoon echt super lekker. Dit is zeker een recept om te onthouden en vaker te maken! Ook goed voor als je bijvoorbeeld met veel mensen eet; dan kun je een hele grote ovenschaal ermee vullen en gewoon veel gehaktballetjes maken. Bovendien is het vet lekker en ziet ‘t er ook wel prima uit! Leuk voor een etentje dus. Mmmmm! Oh en wat ik ook te cool vond; je kunt van Iglo spinazie a la crème voor 1 persoon kopen, uit de vriezer! Super handig omdat je dan niet nog weken met een enorm bak spinazie in de vriezer zit. Maar dat ter zijde 😉
Veel ingrediënten dus, maar totally worth it! Lijkt ‘t je wat?
Misschien vind je dit ook lekker:
Anoniem zegt:
Lijkt me lekker zeg! Wil graag morgen dit recept maken! Alleen… zijn gezeefde tomaten (ongeveer) hetzelfde als gewoon tomaten pasta saus? Of is dit een hele domme vraag haha 🙂
leonie zegt:
Haha nee hoor, helemaal goed. Het is gewoon een soort tomatenprut. Door pastasaus zitten vaak nog andere dingen, kruiden etc en dat vind ik voor dit gerecht niet nodig. Maar op zich zóu je ook pastasaus kunnen gebruiken. Laat je weten of het lekker was?
Lotte zegt:
Mmmm, heb het gisteren voor de eerste keer gemaakt, suuuperlekker! 🙂
Heb het hetzelfde gedaan, enkel een teentje look aan de saus toegevoegd.
Bedankt voor het recept!
leonie zegt:
ah wat fijn dat het lekker was! 😀
Monique Havermans zegt:
Deze heb ik al eens gemaakt, super lekker, alleen de saus was nogal dun (komt denk ik omdat ik een ander merk gezeefde tomaten heb gebruikt).
Aangezien mijn vriend het eten klaar moet maken vanavond en hij kreupel is ga ik proberen een pasta ovenschotel te maken op basis van dit recept. Met penne er meteen bij en een korstje van geraspte kaas met paneermeel en mozzarella erop denk ik. Ben benieuwd!
leonie zegt:
En en en?:D
Ilse Ronteltap zegt:
Gisteren gemaakt en nu het restant aan het eten 🙂 Heerlijk recept!
Heb wel zelf een beetje knoflook door de balletjes gedaan, knoflook-addict..
Anoniem zegt:
Het was héérlijk! Alleen had ik hoogstwaarschijnlijk mijn gehaktballetjes iets groter dan een pingpongballetje en waren ze nog niet gaar. Ik heb er nog iets peper en zout bij gedaan.. Slecht, maar kan ik niet zonder haha. Het recept heb ik voor vier personen gemaakt en de verhoudingen waren perfect!
10eke zegt:
Mmmmmmm!! Wij hebben het gisteravond gegeten en we vonden het alle drie heerlijk!!!
Voor 3 personen had ik een pd. gehakt en dat was best veel…we zijn grote eters maar er is nog wel een portie over, dat komt wel op 🙂 Bedankt weer Leonie!
leonie zegt:
Ah leuk om te horen dat het lekker was 😀 Krijg veel goeie reacties op dit recept! Voor 3 personen had je dus ongeveer 450 gram? En dat was teveel? Goed om te weten!
Jannekeet zegt:
Het staat NU in de oven … ruikt al heerlijk! Ben erg benieuwd hoe het smaakt
leonie zegt:
en ? 😀
Anoniem zegt:
Wat is de verhouding voor vier personen? Alles x 4 lijkt me niet…
leonie zegt:
Hmm nee ik zou alles voor t gehakt x 3 doen en alles voor de saus x2
Anoniem zegt:
Vraagje: gaat de spinazie bevroren in de ovenschaal? Of moet deze eerst verwarmd worden?
Anoniem zegt:
Staat in het recept beschreven, bevroren toevoegen
leonie zegt:
Yes, gewoon bevroren toevoegen!
Kelly zegt:
En ook ik heb het klaargemaakt en het was echt supper lekker!
leonie zegt:
hahaha jeej nog een:D Tof!!
kaylee zegt:
Heb vanavond dit recept gemaakt en ik vond het echt superr lekker! Heeeerlijk
leonie zegt:
Woehoe! Leuk om te lezen 🙂
Anoniem zegt:
Heb het vanavond gemaakt en het was echt superlekker!
leonie zegt:
Jeeej wat leuk om te lezen!!
Anoniem zegt:
Ik ga dit vanavond uitproberen, lijkt me heerlijk! Alle ingredienten zijn in huis, incl een basilicumplant. Je blogde een tijdje terug dat je een basilicumplant zo lang goed had gehouden. Pluk je de blaadjes er dan vanaf er groeien er dan weer nieuwe blaadjes aan?
leonie zegt:
Ja er groeien weer nieuwe blaadjes aan, maar het schijnt nog beter te zijn om ze halverwege het steeltje af te knippen. Dan groeit 't kennelijk beter aan.
Hoe vond je het?:)
Anoniem zegt:
Ik had gister een etentje en heb deze gemaakt, iedereen vond het superlekker!
leonie zegt:
Ah wat leuk!! 😀
Leoni zegt:
Naar aanleiding van dit berichtje heb ik het recept gisteren gemaakt voor 4 personen. Uiteraard wel even de hoeveelheid ingredienten aangepast. Ik vond het super lekker, miste alleen een beetje pit dus voor de volgende keer zou ik sowieso wat peper aan de saus toevoegen. Maar het recept is echt een aanrader!!
leonie zegt:
Nice naamgenoot 😀 Ik heb het even bij de ingrediënten toegevoegd, een pepertje oid. 🙂
Mama Guppie zegt:
Na het zien van de foto dacht ik maw . . oke. Maar na het lezen van je verhaal denk ik Damn . . . dat wil ik eten 😀
Ga proberen dit van de week te maken, let you know 😉
leonie zegt:
Hahaha ja ik kreeg al een reactie van iemand die dacht dat 't een soort Halloween-food was met bloed en een rot gebit (de pijnboompitten/mozzarella). But nope 😉 Het is echt heel lekker 😀
Eva zegt:
Oh wauw dat klinkt echt té lekker!
leonie zegt:
Is ook heeeeeerlijk ;D
Mariska zegt:
Oh god, ik had al honger, maar nu al helemaal. Ziet er echt zo lekker uit. Ik wilde deze week nog een keer pasta maken, misschien wordt dit 'm wel. Ik heb alleen geen ovenschaal meer, dus daar moet ik even iets voor verzinnen, of een nieuwe kopen natuurlijk 🙂
leonie zegt:
Oooh zeker deze maken! Ik kan op dit moment even geen lekkerdere pasta verzinnen! En def een nieuwe ovenschaal kopen'; bij blokker heb je al voor minder dan 10eu zo'n setje met kleine en grote ovenschalen! Top ding!
cheyenne zegt:
yum, klinkt heerlijk!
xo, cheyenne
leonie zegt:
Is 't ook 😀
Silje zegt:
Wauw, dat klinkt inderdaad heel goed! Deze ga ik onthouden. Nog even iets heel anders: wat een leuk tafelkleedje heb je!
leonie zegt:
Thanks! Het is ene klein kleedje van H&M home! Ben er heeeeel blij mee <3 I love oma-look
STYLONYM zegt:
Ohh YUM! Deze staat op mijn to-do lijst, ga eerst vanavond je Portobello's met Gorgonzola proberen ^^ Bedankt voor alle fijne recepten!
leonie zegt:
Nice! Wat vond je van de portobello's?
STYLONYM zegt:
Heerlijk, erg geslaagd!
leonie zegt:
Ah fijn 😀
10eke zegt:
vraagje…waar is de mozarella van Garofalo te koop?
leonie zegt:
Bij Jumbo!
Door(Eten) zegt:
Jezus Leonie dit lijkt me echt super lekker. Ik ben gek op pasta met gehaktballetjes, en uit de oven maken vind ik echt een mega goed idee, kende het nog niet. Idd heel chill als je een etentje hebt.
Leuk, ik ga het binnenkort maken!
leonie zegt:
Ja pfoe het was ook zo zo zo lekker! Ik ben benieuwd wat jij er van gaat vinden! Let me know:)